Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Jessie, na tym etapie będziesz miała zwykle pobranie krwi i z tego zostanie oznaczony poziom glukozy na czczo. Test z obciążeniem robi się na przełomie II i III trymestru. No chyba, ze są jakieś wyjątki. A Ty masz na skierowaniu napisane, ze z obciążeniem 50g lub 75 g glukozy? Bo jeśli nie to będzie zwykle pobranie krwi na czczo.
A jak już w końcu będziesz miała test z obciążeniem to różnie to bywa... Chyba zależy od organizmu. Niektóre babki znoszą normalnie inne mdleją, wymiotują. Ja tez się bałam tego testu (ze zwymiotuje), ale przeżyłam to jakoś. Ja miałam to badanie z 75 g glukozy i było to tak słodkie i gęste (dużo glukozy, mało wody - nie chciało się rozpuści), ze wypić to świństwo to był dla mnie mega problem. Potem mnie trochę mdliło. Kryzys był po godzinie. Ale udało się nie zwymiotować. Jak będziesz miała test z 50 g glukozy to robi się pobranie przed wypiciem i godzinę po wypiciu. A jak z 75 g glukozy to są trzy pobrania: przed wypiciem, po godzinie od wypicia i po dwóch.
Dziewczyny, widziałam wczoraj siusiakaz dzidzkiem wszystko super, wszystkie parametry w normie, nawet przepływy mi się poprawiły
jest troszkę większy jak na swój wiek i termin porodu mam już z usg na prawie tydzień wcześniej, na 23 stycznia
a wieczorem zemscil się na mnie za nerwy i skopal mnie porzadnia
w końcu tak ze nie mam wątpliwości, to na pewno nie byly jelita hi hi