alternatywa
Fanka BB :)
A ja śpię na prawym, bo po wycięciu woreczka niecały rok temu tylko wtedy nie boli. Na plecach jak się położę, zwłaszcza podczas badań usg to mdleję.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

sykatynka na szkole rodzenia lekarka mówila, ze nie ma znaczenia czy lewy czy prawy. Ogólnie pisza o lewym bo po lewej stronie masz mniej narządów i dziecko nie będzie tak uciskać, oraz chodzi o zwieracz przełyku, czyli mniejsza zgaga. Dziecku nie zaszkodzisz spiąć na prawym boku. Nawet jeśli spisz na plecach w nocy, to Cię organizm wybudzi, bo nogi będą zimne albo surcze łydek itp...My jesteśmy dobrze przemyślaną maszyną i natura broni dziecko na każdym kroku... O ile wszysto dobrze działa, a ze u Ciebie jest dobrze to nie ma sensu się tak stresować![]()
emi ja miewam delikatne teraz,ale to bardziej ucisk na jakiś nerw, bo jak legnę w pozycji to długo jej nie zmieniam. Trzeba magnez brać i tyle, albo jeść więcej migdałów bo chyba w nich jest magnez..
ale i tak kolana zniszczone, nadgarstki, to samo mój brat. Tylko on miał rekonstrukcje już dwie, a ja ani jednej
Niby sport to zdrowie, nie wyczynowy
Emi wiem co to skurcze, jak trenowałam wyczynowo to miałam często. w tych czasach specjalnie nie badano dzieciaków, niby opieka była i przychodnie dla sportowców ale...Na moje szczęście miałam dobrego internistęale i tak kolana zniszczone, nadgarstki, to samo mój brat. Tylko on miał rekonstrukcje już dwie, a ja ani jednej
Niby sport to zdrowie, nie wyczynowy
![]()
Halo, Halo melduje się :-)
Otóż nie ma takiego "wysiedzenia" jak 4 lata temu. Lewy jajnik 4-5 a prawy tylko 2 (wszystkie ok. 13-14 mm). Jednak stwierdziłam, że lepiej iść na jakość. Pubkcja się troszkę przyspieszy czyli śr lub czw ale mam jeszcze przyjechać w pn i się okaże, Leki bez zmian czyli 1/2 gonapeptyl i 3 w jednym rozpuszczalniku fostimon75jm.
Najki ????
Co do spania na boku lewym to też się starałam tak spać bo to coś chodzi o przepływy w pępowinie - coś w tym stylu. Ogólnie mogłam spać i brzuch mi w ogóle nie przeszkadzał a, że tylko na boku śpię to było git.
Fruit jutro Twój dzień :-)
A i co do skurczów to jak Was złapie to szybko ciągnijcie piętę w dół (musicie się przemóc) a nie palce (palce do góry) wtedy szybko przechodzi i później tak nie boli.
No to ja jak mały skurcz to łapie na leżąco za palce jak masakryczny to szybko stawiam na palcach na ziemi ( pieta w gore)