reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kto po in vitro?

reklama
maaagdzik - witamy :-)

STYCZEŃ:

20: genna - kolejna wizyta u immunologa
20: agitek - II weryfikacja
20: almek - wizyta u immunologa
20: Minni27 - usg prenatalne + test pappa
20: Anulla28 - pierwsze podglądanko
21: _Infinity_ - transfer blastusia :)
21: Kinga_1 - wysoki progesteron :)
21: Lilia♥ - wizyta w obecnej klinice
21: majka201 – punkcja
21: mmm… - kolejne podglądanko
22: Zuzia2011 - USG serduszkowe
22: GizaS - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
22: Bziumelka - wysoka beta
22: majka201 - punkcja
23: mmm… - wstępna data punkcji
23: martaczi - podglądamy maluszka
27: martaczi - badanie prenatalne
27: Kinga_1 - wysoka betka :)
28: lalka - wizyta
30: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
31: elleni - kolejna wizyta USG
30: Cyryjanka - USG serduszkowe :)

LUTY:

3: Lilia♥ -
wizyta w innej klinice

Dziewczyny czy was po progesteronie tez tak mdli?? Ja juz nie moge wytrzymac.... Masakra!!!

Bziumelka, mnie również od tego progesteronu mdli, nawet jeszcze dzisiaj, chociaż ostatni wzięłam wczoraj o godzinie 13, i jeszcze dostałam po nim wysypki na twarzy, czerwone plamy.

Dorotav
bardzo mi przykro ze tym razem się nie udalo....
musisz wierzyć w swojego pingwinka :) jeżeli to nie problem to napis z mi proszę jakie leki mialas zalecone po transferze ? i w jakich dawkach ? pozdrawiam

Lilka1986, dziękuję, gratuluję udanego transferu :-) brałam luteine 100mg 3x1, duphastan 3x1, estrofem 3x1, acidum folicum 5mg 1x1; magnez z vitB6 3x1, aspifox 75mg 1x1 (odpowiednik acardu), od 6dt zwiększyłam dawkę luteiny 100mg 3x2

jej ajle bym takiego zjadła, dasz przepis?

ciekawa jestem jak będzie z tym wenflonem. dzisiejsze pobieranie krwi nie bolało, nic nie czułam.

jestem już po wizycie.
Estradiol 1260
prawy jajnik 8 pęcherzyków po 13-14 mm, lewy 10 pęcherzyków 12-14 m, endo 12 mm

zwiększył mi dawkę gonalu do 150j, i przepisał cetrotide żeby za wcześnie nie pękły

21 kolejna wizyta, estradiol.progesteron i usg

punkcja prawdopodobnie 23.

mmm, pięknie hodujesz te pęcherzyki, rosną książkowo.

Dziewczyny trzymam mocno kciuki za wszystkie podglądanka, a trochę ich teraz będzie :)

Ann.k1 bardzo współczuję, doskonale wiem co czujesz, ale wierzę, że ból (nie pamięć) minie i zbierzesz siły na kolejne podejście
Dorotav smutno, że to jeszcze nie tym razem, ale nie mamy innego wyjścia, jak tylko walczyć dalej o szczęście, bo musi się udać!!

A ja chciałam się oficjalnie pochwalić, że byłam dziś u Dr i jak tylko przyjdzie @ dołączam do szczęśliwej grupy stumulujących się :))))))))))) torbiel zniknęła. Pierwszy raz w moim życiu w czasie jednego cyklu a nie 2-3.
Ale dostałam chyba najmniejszą na forum dawkę, bo 100 gonalu... mam nadzieję, ze nie za mało

mmm ale pięknie Ci idzie chodowanie jajeczek! jak ja bym chciała, żeby mi też tak poszło...

Lenkabar, torbiel znikła więc możesz zacząć działać, to teraz trzymam kciuki za szybkie pojawienie się @ i za owocną stymulację

Witam wszystkie przyszłe mamusie :) i te które czekają na dobre wiadomości...
Jestem na forum od dzisiaj, od kilku dni zaglądam...

maaagdzik, witam wśród nas

W nocy miałam sen, pielęgniarka powiedziała że beta 0,1 i że się nie udało, płakałam, i obudziłam się ze łzami na policzkach, ani wczoraj ani dzisiaj nie płacze, jakaś odrętwiała jestem, byliśmy z m na zakupach i nawet widok dzieci i ciężarnych nie działał na mnie tak jak zawsze. Ciekawe kiedy pęknę. Dzisiaj też do mnie dotarło że będę musiała odczekać cykl by wrócić po pingwinka, przecież muszę zbić to cholerne TSH. Zaczynam też szukać suplementów o których pisałyście dla m, chyba zdecydujemy się na ten proxeed plus, bo nigdzie nie mogę znaleźć L-Karnityny 1000, muszę je załatwić jak najszybciej bo minimum 2,5 m-ca trzeba je brać by zaczęły działać, za 3 m-ce zaczynalibyśmy nową stymulację w razie gdyby crio się nie udało.

Bziumelka - nie tak szybko. W środę będzie ładny wynik betki i będziesz musiała nadal brać. Nawet jak jest się w ciąży to leki odstawia się za jakiś czas i stopniowo. Ale chyba lepiej się pomęczyć ciut, ale mieć maluszka za to.

Kinga dobrze ze nie jestem z tymi mdlosciami sama... :-D:-D:-D Oby do srody i wtedy jak cos odkladam wszystkie leki bo ciezko tak funkcjonowac....

Dorotav - L-karnitynę 1000 poszukaj na necie. Ja poprzednio kupowałam dla emka w Zielony Sklep - Wszystko dla twojego zdrowia ( polecił mi lekarz, że można tutaj leki dobre znaleźć) no, a jeszcze możesz sprawdzić na Portal Dbam o Zdrowie - leki, suplementy diety, kosmetyki - to taka internetowa sieć aptek i nawet możesz odebrać lek gdzieś u siebie tam zamawiając. A dla siebie możesz zamówić Koenzym Q10 30 mg ( ale taki czysty) - lekarz zalecił mi brać 2 x1 dziennie. To na polepszenie jakości Twoich komóreczek. Brałam też DHEA 25 mg ( też do kupienia w tym sklepie co wyżej) i dodatkowo Vitamina E 400 mg 1x1 ( wszystko zalecone przez lekarza, ale tylko ostatnie czyli Vitamina na receptę).

Ostatnia edycja:
Kinga_1
Witam, cieszę się i trzymam kciuki za powodzenie transferu :)
Super,że jest ktoś po transferze KD na forum.
Ja jeszcze nic nie wiem kiedy będzie możliwy transfer, muszę być jakoś przygotowana wcześniej, bo u mnie nic nie jest tak jak powinno :(
A Ty gdzie miałaś transfer?

BZIUMELKA

Myslalam ze cos tam do mnie skrobniesz skoro jestesmy z tej samej kliniki ..... pisalam do Ciebie wczoraj na forum tutaj :)
Trzymam kciuki za wysoka bete :)

Niestety nie pomoge z tymi mdlosciami bo ja tak nie mialam ... wogole cala stymulacje przeszlam bez adnego efektu ubocznego nic zupelnie .Wiec nie wiem czy po progesteronie moga byc mdlosci .

Ja bralam luteine 3x1 200mg dopochwowo byla bardzo wygodna ale zrezygnowalam z niej ze wzgledu na koszta bo na 10 dni kosztowala mnie ponad 100 zl.

Jak masz ochote to sie odezwij bedziemy mogly wymienic sie doswiadczeniami zwiazanymi z klinika a moje nie sa zbyt pozytywne i mam nadzieje ze moja noga wiecej tam nie postanie . Duzo by pisac

Pozdrawiam

reklama
Maaagdzik - w Invimedzie we Wrocławiu, a Ty gdzie się leczysz?

Kinga_1
Witam, cieszę się i trzymam kciuki za powodzenie transferu :)
Super,że jest ktoś po transferze KD na forum.
Ja jeszcze nic nie wiem kiedy będzie możliwy transfer, muszę być jakoś przygotowana wcześniej, bo u mnie nic nie jest tak jak powinno :(
A Ty gdzie miałaś transfer?

Do góry