reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kto po in vitro?

Kinga_1 ja w gyncentrum...
Jak Ty się czujesz po transferze i jak wygląda przygotowanie do transferu w invimedzie?
Widzę,że tez macie niezły staż małżeński :) my już 18 obchodziliśmy :)

reklama
BZIUMELKA

Myslalam ze cos tam do mnie skrobniesz skoro jestesmy z tej samej kliniki ..... pisalam do Ciebie wczoraj na forum tutaj :)
Trzymam kciuki za wysoka bete :)

Niestety nie pomoge z tymi mdlosciami bo ja tak nie mialam ... wogole cala stymulacje przeszlam bez adnego efektu ubocznego nic zupelnie .Wiec nie wiem czy po progesteronie moga byc mdlosci .

Ja bralam luteine 3x1 200mg dopochwowo byla bardzo wygodna ale zrezygnowalam z niej ze wzgledu na koszta bo na 10 dni kosztowala mnie ponad 100 zl.

Jak masz ochote to sie odezwij bedziemy mogly wymienic sie doswiadczeniami zwiazanymi z klinika a moje nie sa zbyt pozytywne i mam nadzieje ze moja noga wiecej tam nie postanie . Duzo by pisac

Pozdrawiam

Lilka widzialam ze pisalas i bardzo sie ucieszylam ze jestes z tej kliniki, nawet mezowi mowilam ze wkoncu ktos z Salve:) Nie napisalam bo tak mnie te mdlosci meczyly ze nie moglam sie na niczym skupic... Teraz troche przeszly ale wlasnie wzielam nastepna dawke progesteronu wiec mysle ze znowu sie zaraz zacznie:-:)-:)-(

A tak poza tym to GRATULUJE mamusiu bo jeszcze nie mialam okazji.... No to pisz czemu zle wspominasz ta klinike??? Ja tez mam srednie doswiadczenia bo moja stymulacja zostala zle przeprowadzona i mialam tylko jedna komorke no i z tej komorki blastke w brzuszku (mam nadzieje ze jeszcze ze mna jest:-)). Jedyne co jestem happy to to ze mielismy podchodzic komercyjnie ale doktorek Sob tak sie zamotal ze wpisal nas na rzadowke chociaz na 2013rok nie bylo juz miejsc i dosc dluga kolejka.... wiec spokojnie z 8tys w kieszeni jest, no i jeszcze dwie proby rzadowe.... A co sie okaze w srode to zobaczymy.... Oby byl plus a jak nie to mam nadzieje ze w kwietniu nastepna stymulacja.

Bziumelka - nie tak szybko. W środę będzie ładny wynik betki i będziesz musiała nadal brać. Nawet jak jest się w ciąży to leki odstawia się za jakiś czas i stopniowo. Ale chyba lepiej się pomęczyć ciut, ale mieć maluszka za to.

Kinga jak sie okaze ze sie udalo to chetnie sie pomecze:-) a jak nie to szkoda zdrowia na te wszystkie leki...

Dorotav ja kupilam mojem eMkowi l-karnityne 1000 na allegro 240tabletek za 110zl wiec uwazam ze tanio. Moj bral dwie kapsulki dziennie... niestety bez efektow:-(

Ann.k1 nawet nie wiem co napisać, tak bardzo mi przykro ...

Dorotav przykro mi, że tym razem się nie udało ale ważne, że masz pingwinka na zimowisku :tak:

Maaagdzik witaj :-) A możesz napisać dlaczego korzystacie z kd? Ja mam obniżone AMH (0,79) i po pierwszej punkcji żadna komórka się nie zapłodniła, może to jest dla mnie rozwiązanie?

mmm atosugestia czyni cuda :-D:-D:-D ja miałam dziś "identycznie odwrotną" sytuację: przed USG mówię Doktorowi: niech Pan robi to USG, ale torbiel tam wciąż jest, czuję ją o TU i ten jajnik taki obolały, powiększony... Doktor się uśmiał, bo po torbieli oczywiście ani śladu, a i mój ból po wizycie zniknął

ale u Ciebie może się to tak zabawnie zbiegło, bo masz prawo już czuć co nieco

Witaj Kasik36,
ja jestem po leczeniu onkologicznym i nie mamy szans na inne rozwiązanie...
Bądź dobrej wiary,że teraz się uda :), a jak nie to możecie spróbować z KD

Cześć dziewczyny. Jako że dziś dostałam @, a wizytę mam na 06.02, to będzie jeden cykl z głowy. Myślicie, że będziemy mogli podejść 2. raz już w lutym? Ostatnio szłam długim protokołem. Tak sobie liczyłam, że jeśli i tym razem byłby ten sam schemat, to kolejne podejście pod koniec marca. Możliwe, czy robią dłuższe przerwy między IVF?

reklama
maaagdzik - lekarz kazał mi od 3 dnia cyklu brać Estrofem 2 x1, Acard 1x1 i Medrol ( steryd taki) 1/2-1/2-0, od dnia 9 miałam zwiększyć dawkę Estrofemu do 3x1, no, a między 12 a 14 zgłosić się na kontrolę. Zbadał mi endo w piątek, a w poniedziałek emek miał się zglosić do kliniki oddać nasienie, a ja od poniedziałku zmiana leków, dodatkowo duphaston 3x1 doszedł mi, a od wtorku jeszcze utrogestan 100mg 3x1, no i w środę miałam transfer. A leki nadal te łykam plus folik cały czas oczywiście. A Ty jak będziesz miała?

Kinga_1 ja w gyncentrum...
Jak Ty się czujesz po transferze i jak wygląda przygotowanie do transferu w invimedzie?
Widzę,że tez macie niezły staż małżeński :) my już 18 obchodziliśmy :)

Do góry