reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

Lilia właśnie czekam i czekam i czekam na wynik. To fakt ,że 10 dzień roboczy od pobrania mija w czwartek, bo wg ich tabelki tyle się czeka , ale ostatnio miałam po 7 dniach, więc zamęczam panią w laborze codziennymi wizytami :zawstydzona/y:

A mam jeszce pytanie do Ciebie. Jak to było u Was, bo też w rządówce jesteście i to w tej samej klinice. Czy Twój mąż podczas wizyty kwalifikacyjnej coś podpisywał? Bo mój tylko składał autograf przy wizycie rejestracyjnej. :szok: Powiedziano nam ,że musi być na kwalifikacyjnej. Więc specjalnie brał urlop , a w klinice okazało się , że żadne z nas nic nie podpisywało :szok: Lekarka tylko przejrzała kartotekę , coś tam wpisywała i zaznaczała i powiedziała ,że mamy kwalifikację . Dostałam antyki i tyle. Wyszło na to ,że mogłabym przyjechać sama. Teraz zamartwiam się ,że jak pojadę na wizytę podczas antyków 25 go , to będzie klapa , bo powiedzą ,że mąż nic nie podpisywał :wściekła/y: Już kombinuję , aby w razie czego mógł ze mną jechać , ale może być ciężko , ponieważ dopiero co zaczął tam pracę .

Olusia to jest wymaz z szyjki macicy. Więc raczej ciężko samej pobrać. Koszt to 120 zł metodą PCR. Jest jeszcze wymaz zwykłą metodą , albo z krwi . Jednak moja lekarka nie ufa tamtym metodą. Ponoć często ta zwykła albo z krwi wychodzi negatywna , a mimo to PCR -owa dodatnia. Wynika to z tego ,że tylko PCR wykrywa gen ureaplasmy , a reszta pokazuje tylko czy są drobnoustroje.

PCR robi się prywatnie , nie jest refundowany. Ale jak się okazało później ja mogłam mieć free , bo mąż ma w pracy wykupione dla nas dodatkowe ubezpieczenie, w którym ureaplasma pcr jest w pakiecie. Ale cóz nie ma co płakać na rozlanym mlekiem. Mam nadzieję, że gratisowe badanie nie będzie już potrzebne :-)

reklama
Asia , mój też nic nie podpisywał na kwalifikacyjnej, ale jakby go nie było, to bym mogła być zakwalifikowana tylko ja, mąż się spoznil i lekarz czekał z "odhaczeniem" wizyty jako pozytywnej do przyjścia męża.

Asia, u nas jeszcze było tak, że jak zaczynaliśmy stymulacje, to dostaliśmy kolejny komplet dokumentów do podpisania - informator, zgoda na transfer itd. Ale one były potrzebne dopiero na punkcje.

Dorota, bardzo ale to bardzo mi jest przykro!

ja wlasnie po transferze. Moja morula umarla, co bylo do przewidzenia wiec jest ze mna jedna blastka.... Znowu 6 :( oby tylko znowu sie tak nie skonczylo jak poprzednio. Mamy 50% szans. Malo i duzo....

Ladygodiva - trzymam kciuki, by tym razem się udało :) Trzeba być optymistą i myśleć, że szklanka jest do połowy pełna, a nie do połowy pusta.

calineczkaa - aaaaa, czyli tak tylko idziesz. Ale ja bym chyba stresowała się, że coś wypatrzy ten lekarz ;-) Wolałabym jednak nie widzieć wcześniej, hehe, co się dzieje.

reklama
Ladygodiva to teraz życzę wysokiej bety za parę dni:tak:

Dzodzowniłam się do kliniki, wizytę mam na 14 listopada na 11. Dostanę wtedy wyniki właśnie z omawianej myco, uero i chlamydii -wszytsko z wymazu PCR. Jak będzie ok to dołaczymy gonapeptyl i ruszamy:sorry2:
Dziś zrobiłam podstawowe badania, mocz, TSH, kwas foliowy, wit d3, wit b12, homocysteinę, ANA i ANA1. Wszytskie wyniki poza ANA1 będą na jutro. ANA1 za dwa tygodnie.
Wybulilam 230 zł za wszytsko:sorry2: i kupiłam prenivit intensiv. Kolega mi załatwił receptre na fragmin 5000 na dwa opakowania bo ma zalecenia i dzięki niemu jestem do przodu 200 zł:tak:Bo chyba jak mi się uda zaciążyć to fragmin będe brala dłuuugo ze względu na te mutacje w genach:confused:
No to przebadana jestem:sorry2:Jutro zaczynam antyki

Do góry