reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

migotka- kochana nie stresuje sie , ja tez mialam taka sytuacje i mowione bylo ze to moze sie wydarzyć takie plamienia. nawet jak wpiszesz w wujka google to czesto pojawiaja sie pytania o plamienia wtrakcie brania antykow.

kate- moja ty solenizantko kochana , zycze Ci duuuuuzo miłości szczescia , 6 w tottka, no i spełnienia najskrytszych marzeń :-)

sykatynka jak sytuacja u ciebie wyglada. po tej @ co planujecie? juz chyba kiedys pytałam ale skleroza zaawansowana u mnie.:zawstydzona/y:

a ja mam dzis ponury dzien, od rana płacze. Najpierw z nerwów. Bałam sie ze M cos sie stało bo od 2 godz po pracy powinien byc juz w domu a tu ani nie odbiera telefonu ani odpisuje na smsy. A ja mam zrytą psyche odnosnie braku odpowiedzi. Bo moj tata zawsze punktualnie w domu z pracy byl az tu cudownego jednego dnia taty niema i niema az sie okazało ze mial wypadek na kopalni i ratujac zycie koledze sam stracił noge.
Dlatego ja juz płacz bo zaraz mysli ze mu sie cos stało.
Po czym jak M wrocil opierdziel zarobił a potem musiał mnie uspokajac bo z płaczu az sie zanosiłam
A za jakas godz dowiedziałam sie ze moja mamusia ląduje do szpitala.Chcialabym ja wesprzec a nie moge bo mieszka ode mnie o 300 km:-:)-(

Od dziś boli mnie brzuch jak na @:-(a dzis to moj 25 dc,wiec chyba serio @ sie zbliża.

No to sie juz nabiadoliłam. SoRRRRRy:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Niby wiem, że plamienia przy antykach mogą się przytrafić, ale u mnie to już sama końcówka tabletek a w dodatku głowa mi pęka, popłakuję sobie co chwilę no i jem jak śmieciara, pochłaniam wszystko co mi na drodze stanie więc ewidentnie to @ w natarciu. Ale stresuje mnie to że to dopiero 19 dc... no ale głową muru nie przebiję. Chciałam zapisać się do gina z mojej opieki medycznej, żeby znów nie wywalić 150 zł w klinice za wizytę ale terminy są dopiero na 27 stycznia... No to w płacz, bo tak najprościej. Weszłam jeszcze raz sprawdzić czy może przypadkiem ktoś nie odwołał wizyty i okazało się że udało mi się dorwać wizytę jutro o 18! Nie wiem tylko czy w gabinecie będzie usg, bo w jednym jest a w drugim nie, a mi zależy w sumie tylko na tym by dowiedzieć się co z torbielami. Trzymajcie kciuki by choć raz było dobrze, żeby po torbielach nie było już śladu i żebym od przyszłego cyklu mogła zacząć stymulację.

Kiki widzisz to nastroje dzisiaj mamy podobne, ale Ty się musisz relaksować, żeby z Bąblami wszystko było dobrze. Włącz sobie jakąś relaksacyjną muzykę, zamknij oczy i odpoczywaj...

Kiki, bidaku... ale co z mamą, mam nadzieję, że nic poważnego...
Z tego wszystkiego akurat bólem jak na @ się nie przejmuj, mnie też tak bolało na początku, lekarz mówił, że akurat to jest mile widziane :)
Ja muszę odczekać ten cykl z powodu torbieli, przy następnym @ zaczynamy (mam nadzieję, jak torbiel zniknie) przygotowania do crio... Ja będę miała podanego jednego mrozaczka, dr powiedział, że w rządówce jestem za młoda na dwa...

Kiki, byłam u lekarza w 4 dniu@ i niestety torbiel 27 mm... więc w tym @ się nie złuszczyła, ale mam nadzieję, że złuszczy się przy następnej, mam brać organometril przed @

Witajcie... sorki ze malo sie udzielam ale jakos nie mam weny... a wiec po mojej wizycie musze lezec, lezec i jeszcze raz lezec, szyjka mi sie skraca, mam brac zwiekszone dawki lekow i lezec.. i standardowo lutke. Mam tez skierowanie do szpitala gdyby sie cos dzialo i mam od razu do mojego gina dzwonic..Maluszki maja sie dobrze, ladnie przybraly na wadze, wierca sie i kopią.. ze az mnie brzuch tez z tego powodu pobolewa.. dlatego leze, leze i maz mnie obsluguje...nie ma wyjscia.... w poniedzialek mam echo serduszek i bede miala badana szyjke i zobaczymy, oby nie skrocila sie bardziej i zeby najlepiej sie wydluzyla... dzis bylam tez na glukozie, nawet poszlo mi to sprawnie, dopiero potem zle sie czulam, krecilo mi sie w glowie,slabo mi bylo wiec musialam sie polozyc na chwile bo bym niedala rady siedziec, uderzenia goraca itp...wiec bylam kuta 3 razy... jakas masakra.. wyniki jutro...czyli bede miala na mojego gina na poniedzialek...jak doszlam do siebie a troszke to trwalo to moglam wrocic do domu i dalej leze... dobrze ze moj byl zemna bo tak sama to bym sie bala...

Kate solenizantko kochana , zycze Ci duuuuuzo miłości szczescia i spelnienia tego jedynego marzenia !:tak:
p.s wpisz mnie na 26 na wizyte - ogladanie maluszkow no i mam echo serduszek 12.01 z podgladaniem szyjki

Kiki kochana spokojnie, wiem ze latwo sie mowi, przechodzilam przez to samo... tez mnie pobolewal brzuch jak na @ ale to pod koniec tzn w 2 gim tygodniu. Ktory to twoj dpt? kiedy robisz bete? odnosnie skurczy to ja tez mialam, bralam nospe, magnez i relaniu przez te 3 dni:tak:uuu a co sie stalo twojej mamie? bardzo mi przykro ze musi isc do szpitala...ja mam ostatnio same takie cudowne dni, ze usiasc i plakac...

Migotka :* nie smutaj sie....:tak:ja nie mialam brudzenia po anty... wiec pewnie to sprawa indywidualna

Aisa
tez sie nie udzielam ale podczytuje...;-)

Giza i jak tam wizyta? czekam na relacje !:happy2:

bubu520: trzymam kciuki za Twoją piątkową punkcję!:tak:

kasik36: zdrówka ;-)

Lookator super ze twoja poszla do lekarza i ze powoli dochodzi do siebie.. ciesze sie ze planujecie kolejne podejscie.. a ta pani u ktorej byles to pani psycholog? czy kto?;-)

Dzięki dziewczyny za wasze przemyślenia. Szczególnie chciałam podziękować osobie, która nazwała mnie debilem, a jedna że napisałam "szczelić" zamiast "strzelić". Zygoty, oocyty, blastocyty, morule, blastule i inne etapy podziału komórki ludzkiej nie są mi obce, w końcu uczą tego w budzie.
Jak zawsze pełne żałości kobiety, które mają wyłączność na wypowiadanie się w tej kwestii z racji doświadczenia. Szkoda słów. To, że nie musiałam przez to przechodzić, nie oznacza, że nikt w moim otoczeniu nie zetknął się z tym problemem. Mam dwie bliskie osoby, które walczyły o dziecko tą metodą bardzo długi czas. Naprawdę nie jesteście takie wyjątkowe. Współczuje wam, że musicie przez to przechodzić i szanuję wasze wybory, ale ilekroć ktoś ma inne przemyślenia (które działają Wam na nerwy, bo jesteście w kwestii rozrodu bezradne) to właśnie w takiej formie zostaje "wyeliminowany" z dyskusji na forum publicznym, nawet jeśli nikogo nie obraża. No ale niewygodne fakty, działają zawsze na nerwy, stąd rozumiem was;)
pozdrawiam i życzę miłego wieczoru i udanych transferów
Vortex- ta, która starała się o dziecko 5 lat:)

kate_p7 - życzę Ci wszystkiego najlepszego, żebyś osiągnęła to czego pragniesz :tak:
BOU06_78.jpg

Załączniki

• BOU06_78.jpg
    BOU06_78.jpg
    46,7 KB · Wyświetleń: 47
Czesc. Wracam po krotkiej przerwie i przede wszystkim zycze Wam spelnienia marzen w tym roku!
Ja powoli wracam do gry. 24 stycznia mam wizyte przedstymulacyjna, kilka dni pozniej zaczynamy drugi raz krotki protokol. Mam nadzieje, ze to bedzie TEN.

reklama
Hej Dziewczyny,

Dawno się nie udzielałam, ale dziś chyba muszę...

Vortex - skończ już, bo z ostatnim postem to już przesadziłaś. To jest właśnie miejsce do dzielenia się swoimi przemyśleniami, a do narzucania swojego zdania i dołowania innych osób, które się tu udzielają!

Olusia - super, że dzieciaczki zdrowe. Trzymam mocno kciuki, aby badanie szyjki wyszło ok. Zawsze czekam na wiadomości od Ciebie, bo my w podobnej sytuacji ;-)

Kate - sto lat, sto lat. Spełnienia wszystkich marzeń :-)

Kiki - mega kciuki za wysoką betę &&&&&&

Pozdrawiam wszystkie pozostałe Staraczki :-)

U mnie też dzieciaki rosną. 14 mam wizytę, po której idę na L4 to będę miała czas aby częściej się odzywać :-)

Do góry