reklama

Kto po in vitro?

Co za dzień! Tyle emocji!!! Nie wiadomo jak pisać jak tyle kciuków pozaciskanych! Kochane jestem myślami z Wami - na szczęście udało mi się w ciągu moich 2 tyg obecności na forum już mniej więcej ogarnąć kto co i jak No i teraz trzymam za jajca u @dżoasia za przyrosty @Voolg @annemarie @Niezapominajka2018 za piękna betę u @lama70 i za transfery @sssurykatka i @Blondasek85 ❤️❤️❤️

reklama
Maraton kciuków uważam za otwarty [emoji173]️
[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Helou
@Ela86 nie stresuj się. Wiele rzeczy może jeszcze pójść nie tak, ale jesteś w ciąży i póki co ciesz się tym. Na nic tak naprawdę nie masz wpływu. Jeśli to Cię uspokoi, możesz sprawdzać przysrost bety, a jak będzie ponad 2000 iść na wizytę, by sprawdzić, czy pęcherzyk jest w macicy (wykluczysz ciążę pozamaciczną) i czy jest ciałko żólte (wykluczysz puste jajo). Potem czekać do zarodka i serduszka. Ja jestem z tej kliniki co @chlopkers i u nas robią 25-27 dpt i ok 35 dpt usg. Powodzenia! :)

W temacie szczepień - rozumiem dziewczyny, które miały przykre doświadczenia. Choć to zapewne przypadek, rozuiem jaknu @Sol psycha pracuje. O doświadczeniach @motylek24 wolę nie myśleć bo włosy dęba staja.
Napiszę Wam jakie jest moje zdanie i motywacja: ja zamierzam się zaszczepić. W zeszłym "sezonie" u mnie w przychodni były 3 przypadki krztuśca... 2 u szczepionych dorosłych i 1 u nieszczepionego dziecka.
Nie wiem, jak dziewczyny po szacher macher z immunologą. A Pasikonik mówił, że tylko w ciąży ze szczepieniami kiepsko czy już do końca zycia?

Niedługo wyruszam na transfer. Proszę o ciepłe myśli, by w drodze telefon nie zadzwonił...
Wszystkim betującym życzę powtórki z piątku!!!
Ja na Twoim miejscu umówiłaby normalna wizytę żeby wszystko dogadać. Chyba bym oszalała tak czekać miesiąc i nic nie zrobic. Ja po drugiej weryfikacji bety odrazu umowilam się do doktorka który zlecił już pierwsze badania. Tsh, progesteron, mocz.... i coś jeszcze ale nie pamietam już.

Dziękuje dziewczyny, jak zwykle jesteście nieocenione! Bez was przez ten miesiac najpewniej bym zwariowała ;) Zrobię sobie jeszcze jedna betę a na wizytę pojde najpozniej 25 dpt choć rozważam, żeby zamiast jechać po same recepty umówić się na wizytę i po prostu o wszystko wypytać i przy okazji wziac recepty!

Dostałam wczoraj meila od wujka p, coś go natchnelo bo niby już dostałam odp na tego meila wcześniej :) ale do rzeczy gdzie zrobię badanie genotyp kir? Czy tylko Krk lub Katowice? Trochę kawał drogi..

reklama
Bo wlasnie nie wiem do kogo sie zwrocic o rade w sprawie szczepienia w ciazy. Nie bylam u Pasnika, encorton daja w mojej klinice z automatu przed transferem. A moj gin pewnie nie bedzie wiedzial [emoji58]

Ja w przyszlym tygodniu po usg w 12 tyg napisze do Pasnika, pod pretekstem zeby mu podzoekowac za pomoc i ze sie udalo jak narazie, i tak chcialam do niego napisac zeby mu podziekowac za pomoc wiec przy okazji soe zapytam bo ja tez mialam glownie encorton, no i intralipidy i accofil domaciczny wlew prZed transferem ale glownie chyba wlasnie o ten encorton chodzi, napisze co odpisze, a moze jesli ktos w tej sprawie bedzie mial kontakt z nim to tez piszcie nam :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry