reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziękuję wam dziewczyny jesteście przecudowne ❤️ zawsze doradzicie ❤️wesprzecie ❤️ zastanawiam się nad zmianą kliniki ale to i tak trzeba czekać aż to całe szaleństwo z tym wirusem się skończy a betę i tak sprawdzę w poniedziałek tak dla świętego spokoju i tak już nic nie zmienie co ma być to będzie 🙂

Dziękuje za te słowa! [emoji7]
Żałuje tylko że nie zaproponowano aby przebadać ten jedyny zarodek,nawet nie słyszałam o takiej możliwości..
Gdym wiedziała że ma wadę genetyczną nie transferowałabym go i uniknęłabym całej tej traumy
Widzisz, z tym badaniem to też jest tak,ze sa w stanie zbadać tylko jakas tam grupę wad genetycznych. I nikt nie da pewności,że jak przebadają i powiedzą,ze nie ma wad to potem coś może nie wyjść.. bylam na takim spotkaniu gdzie na ten temat rozmawiano i wypowiadał się lekarz ginekolog z kliniki oraz embriolog. Dlatego nie każdy zdecydowałby się na Badanie z bo jednak jest ono obarczone jakimś ryzykiem. Ja chyba zdecydowalabym się dopiero, gdybym miala duzo zarodków, zachodziła w ciąże i każda ja traciła..
Widocznie tak musiało się stać... choć to brzmi bardzo głupio i wcale nie pociesza- wiem.. Ale powtórzę się, jeśli jest taka siła i determinacja w Tobie to musi sie udać I to bardzo szybko. Wracaj teraz do zdrowia [emoji8][emoji8][emoji8]

Dziewczyny a wracajac do bety @Karmelove92 to nie uwazacie ze przy moruli moze jeszcze byc za wczesnie na jednoznaczna betę. Morule sa 2 dniowe? Dobrze kojarzę czy cos mylę?
Chyba maksymalnie 4 dniowe, ale może masz i rację ze może za wcześnie i ze jest jakaś nadzieja jednak😊
@Karmelove92, co myślisz?

@bazylia128 dobre wieści:) jak widzisz wasze zarodki wcale nie są chore, to ważna informacja która was uskrzydliła do dalszej walki:)
Musze to napisac :) Kochana trzymalas mnie caly czas ryzach... dawalas nadzieje i wspieralas. Jestes napewno niesamowiatą kobietą i wielki szacun dla Ciebie. Napisze tylko DZIEKUJE ZE TU JESTES ;) Dziekuje ci za wszystko ;) Ja mam ta swiadomosc ze wszystko moze sie zdarzyc ale mozemy podchodzic na moich komorkach jeszcze trzy razy i to jest dla nas bardzo pocieszajace ;)

Za którym razem się wam udało? ja byłam na początku pewna że ten transfer to będzie ten szczęśliwy ...
Powtórz w poniedziałek. Nie ma raguly kiedy się uda. U mnie udał się drugi transfer. A potem dopiero piąty.
Oprócz niskiego AMH macie jeszcze jakieś inne zdiagnozowane potencjalne trudności? Genetyka ok? Co jeszcze badaliscie?

Kiedy to było ..... [emoji23][emoji23][emoji23]w wrześniu byliśmy 2 tyg ... raj na ziemi dziewczyny [emoji267][emoji886][emoji3508][emoji160][emoji225][emoji3048] na takie wakacje na totalny relaks .. zazwyczaj wybieramy miejsca gdzie możemy zwiedzać, raczej aktywnie spędzamy wakacje .. ale po nieudanym ivf oboje potrzebowaliśmy się na maksa zresetować .. i to były jedne z najpiękniejszych wakacji [emoji3590]
Zazdraszczam [emoji7][emoji7]

Dziękuję wam dziewczyny jesteście przecudowne ❤️ zawsze doradzicie ❤️wesprzecie ❤️ zastanawiam się nad zmianą kliniki ale to i tak trzeba czekać aż to całe szaleństwo z tym wirusem się skończy a betę i tak sprawdzę w poniedziałek tak dla świętego spokoju i tak już nic nie zmienie co ma być to będzie 🙂
Zmiana kliniki może być dobra decyzją👍Ja zmieniłam - czas pokaże, czy to dobra decyzja.
Poczekajmy jednak do poniedziałku✊😘

reklama
Do góry