reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny moj wynik 11dpt
Beta- 105.90 , a progesteron 9,46!!! Bardzo mnie martwi wynik progesteronu bo batdzo niski?? Czekam na tel od lekarza...

Lola- super wieści!!!!GRATULUJĘ!!!!:tak::tak::tak::tak:Betka ładna, ja progesterony nie badałam, bo miałam go w normie przed przed punkcją, daj znać co Ci lekarz na to powie

mi mi - właśnie dlatego pisałam , że moja opinia jest nieobiektywna bo mi się nie udało ale jak mam być szczera to ogólnie nie ma zarzutów. Ja po prostu trafiłam nie do tego lekarza:no:. Obecnie leczę się w Bielsku Ferti-Med , u nas M słabe nasienie u mnie niby ok , ale marnie się stymuluję.

Lola - Bardzo Ci gratuluję , trzymam kciuki za prawidłowy przyrost bety.

mi mi- ja do crio będę podchodzić po raz pierwszy. Dwa razy miała punkcję. Za 1 razem nie miałam mrozaków wogóle, ciąża była ale poroniłam w 10 tyg , Za II punkcją -podali mi 2 blastusie i 2 mi zostały ale ciąży nie było. Teraz zaproponował mi rozłożenie crio na 2 próby po jednym zarodku, że może niby coś zmieni jakby nieudało się za pierwszym podejściem lub zleci jakieś dodatkowe badania. W sumie jak to przemyślałam to może i dobrze. Ja miała wiele badań po porenieniu łącznie z genetycznymi ale ciąży brak. Mój M ma armię jak 150! a ja jeden jajwód niedrożny a drugiego brak. Czyli innych szans jak in vitro też nie mam - niestety. On niby ciągle szuka przyczyny poronienia ale ja już sama niewiem. Co do dawek leków to poszukam tej kartki i napisze ci bo teraz z głowy to już niepamiętam.
Cholerka czasem też myślę przenieść się do innej kliniki, tylko najgorsze że wszędzie mam cholernie daleko. Najbliżej Krak ( 150km ) a z drugiej strony czy jak już raz udało mi się zajść w ciążę to chyba mogę być w ciąży do diaska??
Smutno mi, że Ci się nieudało, zmienisz klinikę czy jak? Co Ci teraz powiedział?

Dziekuje dziewczyny , ze tu jestescie i mnie( nas) wspieracie. Mam nadzieje a wrecz jestem pewna , ze wszystkim Wam sie w koncu uda! Postarajcie sie nie stresowac i nie myslec za duzo o tym zeby zajsc. Starajcie cieszyc sie kazda chwila, wyjechac na urlop i odciac sie od tego wszystkiego chociaz na chwile. Mi za 1 razem naturalnym udalo sie zaciazyc wlasnie na urlopie 2 tyg w dalekich krajach( zmiana czasu itd pewnie tez wplynely na to). Niestety poronilam wtedy i 2 kolejne lata staralismy sie... Strasznie to przezywalam, ze nie moge zajsc a wokol wszystkie kolezanki w ciazy. Okazalo sie po roku , ze moja rezerwa jajnikowa jest jak u 40- letniej kobiety a mam 30 a u meza slabe nasienie. Od razu podjelismy decyzje o in vitro ale zdecydowalusmy sie zrobic je w Polsce. Okazalo sie , ze mialam tylko lub aż 4 pecherzyki ( z czego tylko dwa sie nadawaly i zadnego mrozaka! Przez te 2 tyg podczas stymulacji bylam w Polsce i cieszylam sie urlopem i srednio stresowalam bo mowilam, ze co ma byc to bedzie... ! 4 dni po transferze dwoch 5- dniowych zarodkow wrocilam do Londynu i zaczelam prace ok 5 godz dziennie ale fizyczna. Dzis beta potwierdzila ciaze. Udalo sie za 1 razem:))) teraz tylko oby wszystko bylo dobrze..... bardzo sie stresuje po poprzednim poronieniu. Mam dosc niski progesteron.
Dodam jeszcze , ze 2 kolejne kolezanki, ktore ostatnio zaszly ale naturalnie tez po 1-2 latach staran to wlasnie zaszly na urlopie

reklama
Sylha- gratuluje. Ale Ty masz ta bete wysoka w 12 dpt... Cos mi sie wydaje, ze to beda blizniaki. Dzwonil do mnie lekarz i powiedzial , ze troche za niski ten progesteron i mam luteine zwiekszyc. Kolejna Bete i progesteron mam zrobic dopiero za tydz. Kolejny tydz stresu a raczej szybciej nie pojade bo tutaj strasznie drogo ok 300 zl/60£

Do góry