Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Fajnie, że Kubus tak szybko dorzeje. Okulista się nie martw. Moja Mała niestety miała retinopatię i musiała przejśc zabieg laserowy. Teraz oczka w porządku, kontrolujemy sie co dwa miesiące. Może nawet nie będzie żadnej wady. Powodzenia
Kubusiowe wiadomości: płucka pracują, czasami pojawiają się jescze neiwielkie duszności, ale Kubuś sobie dobrze radzi. Trawienie jak należy. Dzisiaj wieczorem będzie miał robione usg głowki, ale mam nadzieję że wszystko będzie w porządku, bo do tej pory wszystko było dobrze. Czekamy jeszcze na termin badania okulistycznego
Właśnie wróciliśmy ze szpitala. Kubuś waży juz 1215 g zapalenie płuc prawie opanowane. Był badany okulistycznie, następne badanie 3 sierpnia - u Małego nie jest w pełni wykształcona siatkówka. dzisiaj jeszcze czeka go zaległe usg główki, ale mam nadzieję że będzie w porządku. Jest trochę problemów z wypróznianiem, ale piję herbatkę wspomagającą trawienie i mam nadzieję ze to tez się unormuje
Mój Krasnalek dzielnie sobie radzi. Coraz częściej oddycha samodzielnie, po badaniu USG lekarka była bardzo zadowolona. Ciągle jeszcze są małe problemy z wypróznianiem, ale najważniejsze że nic w brzuszku nie zalega. Jutro jeszcze raz okulista. Jeżeli z oddechem wszystko się unormuje to za 400 gram Kubuś przechodzi do łóżeczka
Mamo Bolcia wczoraj nasza dr powiedziała, że 1600 g wystarcza do łóżeczka no i oczywiście musi być ładnie oddechowo. Z tego co wiem to naszego (a właściwie Kubusia) sąsiada z sali przenieśli do łóżeczka przy wadze 1500
Wszystko jeszcze zależy jak maleństwo znosi pobyt w łóżeczku. Jeśli się w nim wychładza zdarza się,że wraca do inkubatora,niestety wcześniaki nie zawsze potrafią utrzymać ciepło.My też byliśmy w łóżeczku ok 1600-1700g. Mam nadzieję,że wszystko pójdzie w dobrą stronę i za kilka tygodni będziesz cieszyła się Kubusiem w domu