• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2009

reklama
oj Madzia nic mi nie mow, niie wiem kochana jak dlugo jestescie razem,my 8lat i wierz mi nie byly to latwe lata.Jak tylko zdobedziemy srodki to spadamy z tego rasistowskiego kraju,nie dopuscze zeby moj juniorek przechodzil przez to co jego tatus

Madzia_Singh Wybacz ze sie wtracam, tak was troche podczytuje od czasu do czasu. Jesli chcesz wziac ślub katolicki poszukaj normalnego ksiedza. Aby uzyskac ten sakrament twój przyszły maz nie musi zmieniac wiary, jednak o ile dobrze pamietam bedziecie musieli chodzic na nauki przedmałżeńskie i bedzie trzeba złozyc przysiege ze dzieci zostana wychowane w wierze katolickiej. Troche chore to ostatnie no ale w koncu Kosciół Katolicki... ( ps. wiem to z dosc pewnego źródła mianowicie od ksiedza który w tamtym roku o tym mówił jakie to KK udogodnienia zrobił) Ale poszperaj jeszcze:) Prawda jest taka ze wszystko zalezy od podejscia ksiedza i mimo iz religja jest jedna to naginaja ja do własnego widzimisie.

A tak na marginesie to obie macie przykra sytuacje.

Ostatnia edycja:
Madzia_Singh Wybacz ze sie wtracam, tak was troche podczytuje od czasu do czasu. Jesli chcesz wziac ślub katolicki poszukaj normalnego ksiedza. Aby uzyskac ten sakrament twój przyszły maz nie musi zmieniac wiary, jednak o ile dobrze pamietam bedziecie musieli chodzic na nauki przedmałżeńskie i bedzie trzeba złozyc przysiege ze dzieci zostana wychowane w wierze katolickiej. Troche chore to ostatnie no ale w koncu Kosciół Katolicki... ( ps. wiem to z dosc pewnego źródła mianowicie od ksiedza który w tamtym roku o tym mówił jakie to KK udogodnienia zrobił) Ale poszperaj jeszcze:) Prawda jest taka ze wszystko zalezy od podejscia ksiedza i mimo iz religja jest jedna to naginaja ja do własnego widzimisie.

ja tam duzo myslalam i wsumie nie musze miec slubu koscielnego bo i tak nie pamietam kiedy bylam w kosciele. Odkad jestem z R to chodze i modle sie w jego swiatyni. za rok i tak rodzice R wyprawiaja nam slub w indiach wiec bedziemy mieli chucznie
Teraz to szybki zeby mala miala nazwisko tatusia...

A tak na marginesie to obie macie przykra sytuacje.

czemu mamy przykra sytuacje???

Ostatnia edycja:
Aaa to t takim razie ok ja myslałąm ze chciałas wziac slub koscielny a masz jakies trudnosci, ale skoro zdecydowaliscie sie na ślub w Indiach:-) eh
Trudna sytuacja bo małżeństwa mieszane z reguły sa postrzegane w sposób rasistowski bluebell no ale tez zalezy od rejonu i ludzi. Przykre jest to ze Polska jest krajem w które nie pomaga a wrecz utrudnia zycie. Cóż życze wam obu jak najlepiej:-)

jesli chodzi o rasizm to niespotkalismy sie wrecz przeciwnei bardzo przychylnie ludzie nas przyjmuja. ale i tak nie zamierzamy mieszkac w polsce. R brata zona tez w ciazy mieszkaja w USA i jedziemy za 3 latka do nich tym bardziej ze moj R to az tak ciemny to nie jest zeuropejszczyl sie w polsce.

A ostatnio czytalam jakies badania i wyszlo ze w momencie kiedy wejdzie euro w polsce to wsumie polska bedzie druga anglia i zadko spotka sie bialego czlowieka

slub katolicki może wziąc nawet niewierzacy wtedy inna jest procedura slubu byłam na takim slubie -tylko fakt ksiądz musi byc normalny...a nie zacofka jakas

a slub w indii to wspaniała ceremonia!

madzia i bluebell najważniejsze że wy tworzycie rodzinkę i to ma byc silne a innych niech skręca z zazdrosci jak będą patrzyc na wasze szczęscie :-)i dziwie sie podejsciu kto ma jaki kolor skóry bo czy ja jetsem innym człowiekiem gdybym miała inny kolor skóry?jak wyjezdzam za granice nigdy nie spotkałam sie żeby mnie zle potraktowano a w polsce...np. dzis usłyszałam, ze jestem głupia w sklepie-bo...jetsem w ciaży i było mi cieżko stac i oparłam sie o lade...hihi teraz sie smieje ale wtedy byłam zła...strasznie!

bluebell a powiem ci szczerze dzieci mulaci to takie piekne dzieciątka!

reklama
mam nadzieje ze dozyje tego czasu kiedy w polskim sklepie sprzeda mi chleb pani hinduska albo pan chinczyk bedzie uczyl mojego synka w szkole ..na razie nie ludzilabym sie za bardzo...fajnie Madzia ze nie odczuliscie nietolerancji w Polsce ale uwierz mi to tylko niestety pozory:zawstydzona/y:.Na przyklad ostatnio szukalam mieszkania do wynajecia i wlascicielka pyta kim on dla mnie jest--na to ja ze maz a ona "czyli ze jak tak normalnie poszliscie do urzedu jak NORMALNI LUDZIE??":growl::growl::growl:
no comment

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry