• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2009

Witam w ostatnim dniu tego roku. :-)

Najpierw...
Życzę wszystkim dobrego startu w rok 2009, spełnienia marzeń, szczęśliwych rozwiązań w terminie i mnóstwo zdrowia dla Was i Waszych Pociech! :-) No i szampańskiej zabawy gdziekolwiek będziecie! :-D

Uporałam się w końcu z ostatnim problemem: znalazłam położną. Pracuje w szpitalu w którym zamierzam rodzić i mówi po polsku, co jest dość istotne, kiedy trzeba zrozumieć skomplikowane terminy medyczne w obcym języku. Przepisałam się też na jej kurs w szkoły rodzenia, będzie siedem par w tym cztery z tym samym terminem porodu co ja. Zaczynam już 8.01. :tak:Będzie też opiekowała się mną po porodzie w domu. Lepiej trafić nie mogłam. Ale... :sorry2:
Jedyną moją wątpliwością jest, że przy pierwszym spotkaniu jakoś nie poczułam nici zrozumienia. :dry: No ale może pierwsze wrażenie będzie mylne, mam nadzieję, że po pierwszych zajęciach będę o niej wiedziała coś więcej. Niby najważniejsze jest doświadczenie, a w takim szpitalu nie trzymaliby niekompetentnej osoby, ale dla mnie ważny jest też dobry kontakt z drugą osobą i jakaś nić porozumienia. Pocieszam się, że jak będzie nie tak, to zawsze mogę poszukać nowej położnej. Zobaczymy... :-(

Teraz zabieram się za przygotowanie kolacji sylwestrowej. ;-)

Do usłyszenia w przyszłym roku. :-)

reklama
¸.•´¸.•*´¨)
.•´,•*´¨)¸.•*¨)
¸.•´¸.•*´¨).•*´¨)
(¸.•´ (¸.•` * ¸.•´¸.•*´¨)
::::::°::::::::o::::°:::::o°:::O::°::::
::::::::°::::°:::::::::o::°::::°::::::
::::°:o::::::::°::::o::°:°:::o::°::::
...~~~~~~~~/...~~~~~~~~/
....~~~~~~~/.....~~~~~~~/
.....~~~~~~/.......~~~~~~/
......~~~~~/.........~~~~~/
.......~~~~/...........~~~~/
........~~~/.............~~~/
.........~~/...............~~/
..........~/.................~/
...........||..................||
......./******........./******.

Już po świętach,
stary rok się kończy
jego blask już mija
Nowy 2009 do brzegu dobija...

ŻYCZĘ BY BYŁ PIĘKNY
LEPSZY OD STAREGO
A WAM KWIETNIÓWECZKI
PRZYNIÓSŁ COŚ SZCZEGÓLNEGO •••

SAMEJ SERDECZNOŚCI
I SAMEJ MIŁOŚCI
UŚMIECHU NA TWARZY
I TO O CZYM MARZYCIE •••

_$$$$$____$$$_____$$$____$$$$$
$$$$$$___$$$$$___$$$$$__$$$_$$$
$$__$$__$$$_$$__$$$_$$__$$$_$$$
____$$__$$$_$$$_$$$_$$$_$$$_$$$
___$$___$$$_$$$_$$$_$$$_$$$$$$$
__$$_$$_$$$_$$$_$$$_$$$__$$$$$
_$$$$$$_$$$_$$$_$$$_$$$___$$$
$$$$$$$__$$$$$___$$$$$___$$$
_________$$$$_____$$$$__$$$♥

Gabi i Madzia macie racje z tymi wynikami;-) poki co nie martwie sie tym, choc pewnie zaczne w poniedzialek przed wizyta u gina:zawstydzona/y: ze mna zawsze tak jest, a jakbym jeszcze zaczela szukac w necie info na ten temat to chyba bym zwariowala, bo wszystkie najgorsze scenariusze by mi "pasowaly":zawstydzona/y: nio, ale fakt jest faktem, ze juz ostatnio cos lekarzowi w morfologii niepasowalo, a teraz jest gorzej niz ostatnio.. tzn wszystko mam ponizej normy, tylko leukocyty powyzej:-( nio nic, dzisiaj o tym nie mysle, zaniedlugo rzychodza znajomi, wiec zajme sie czyms innym:-)
nio i musze wam powiedziec, ze bedac za prezentem dla dziadka troche sie wkurzylam.. stanelismy oczywiscie w kasie z "pierwszenstwem", a przed nami dzikie tlumy.. oczywiscie nagle stalam sie niewidzialna:wściekła/y:tylko jeden starszy pan powiedzial, ze przeciez ja mam prawo isc bez kolejki i chcial nas przepuscic.. nawet zaczal o tym glosno mowic, bo myslal, ze ludzie przed nim nas przepuszcza, ale gdzie tam.. wszyscy nagle zaczeli buty ogladac i sufit:wściekła/y: nio, ale ze on mial pare rzeczy na krzyz w koszyku to mu podziekowalam i powiedzialam, zeby juz stal, bo pozniej jego wygonia na koniec..
dobra znikam juz, bo jakies jadelko trzeba przygotowac:-) troche musze zmienic koncepcje, bo ludzie dzis poszaleli i z paru sklepow wykupili wszystkie pieczarki:crazy: a mialy byc jajeczka faszerowane:-( nio nic, musze co innego wymyslec i to na predkosci:-D hi hi

jeszcze raz WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ W 2009 ROKU

a my mielismy jechac na ognicho do znajomych ale jeszcze oboje kaszel mamy wiec nie ma co sie ziębić.
nakupilismy jedzonka, ja sobie nawet Karmi i jakies jeszcze jedno piwo bezalkoholowe ktorego nazwy nie znam i wczesniej nie widzialam :-) i bedziemy sobie w lozeczku spedzac :-)

nie powiem bo chcialo mi sie isc nawet, a Skarb z koleii zadowolony ze w domku razem spedzimy :-)

tak wiec:
SZCZESLIWEGO NOWEGO 2009 ROCZKU MOJE DROGIE MAMUSKI
:-D

Witajcie....
Wpadłam złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia z okazji zbliżającego się wielkimi krokami Nowego Roku.Oby Wszystkie maleństwa urodziły się zdrowe i silne i żebyście Wy dobrze się czuły...to chyba najważniejsze żeczy na przyszły rok.

Przeczytałam co się przydażyło dla Sowy i tak mi smutno...:-(

A my z moim m siedzimy dzisiaj w domku.Ide przygotować jakąś kolacje,szampan bezalkoholowy kupiony.
Całuje gorąco moje drogie.

Wszystkim Kwietniówkom życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku, wspaniałych dzieciaczków i lekkich porodów, zdrówka, pienążków dużo i ogólnie powodzenia w przyszłości:)))) i oczywiście fantastycznych, bezalkocholowych Sylwestrów:))) :-):wink::wink: życzą Ada ze swoim maleństwem:*

happy_new_year_fireworks.jpg

Ile w Chinach Chińczyków,
Ile w Indiach koralików,
Ile w Polsce bocianów,
Ile w Turcji dywanów,
Ile piasku w Maroku
Tyle szczęścia w Nowym Roku!

Animated%20Happy%20New%20Year2.gif

witam sie z wami kwietnioweczki w nowym roku..
weszlam na forum, zeby sobie jakos nastroj poprawic, a tu takie zle wiadomosci:-(:-(:-( w szoku jestem i jakos strasznie mi smutno i na placz mi sie zbiera:-(:-(:-(
od nas znajomi juz poszli za to maz z bratem "usneli" na lozku, a ja siedze na czatach, zeby brata obudzic o 6 do pracy.. teraz to i tak pewnie nie zasne, tylko bede rozmyslac:-(
oj dziewczynki trzymajcie sie wszystkie ciepltko i dbajcie o siebie jeszcze ze zdwojona sila..
sowa jeszcze raz powiem, ze bardzo mi przykro z powodu tego co cie spotkalo:-(:-(:-(
[*]
[*] trzymaj sie kochana..

reklama
I ja w Nowym Roku Was witam.Ale sobie pospaliśmy dzisiaj...:-D Posiedzieliśmy wczoraj sami a spaliśmy jak po nie wiadomo jakiej imprezie.:-)

A ja Wam dzisisaj stawiam jakieś ulububione trunki wirtualne z okazji moich urodzin.
Zaraz jade na obiad do teściowej a potem na torta do mamy bo podobno mi upiekła ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry