• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2009

Hej Wam

Didi- baw się dobrze w podróży.

Ja dopiero wstałam, chyba musiałam odespać wczorajszą zarwaną nockę.

Mój synuś z kolei kopie mnie bardzo wysoko, pod samymi piersiami, jeszcze trochę i chyba żebra mi się będą wyginać, hihi.

reklama
Hej dziewczyny. Dzisiaj dłuuugo spałam :) Gdy się obudziłam, to aż wstać się chciało szybko z wyrka, bo w końcu spadł u nas śnieg :) Jest bialutko i ciągle prószy delikatnie.
U mnie od cały czas mały jest w dole brzucha, wcześniej pytałam się gina czy to się zmieni, bo czasami dokuczliwe jest to(częste siusianie).Powiedział, że się podniesie - minął mc i nic, więc już się chyba nie podniesie.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

heja!
Bubasku,nie wiem jak to jest z ta szyjka czy mozna to jakos samemu poznac :nerd:.Pytalam juz o to na forum ale cisza....Ja dowiedzialam sie o tym od lekarza z izby przyjec ale dokladniej bede wiedziec dopiero 7.01 jak pojde do mojej gin na kontrole.
A dzis nie wyspalam sie dzisiaj.Znow zaczynam miec te moje koszmary.Teraz wlasciwie przybraly inna forme--zaczeli snic mi sie moi ex :szok: i brzuch jakos bolal.
Na dzisiejszy dzien mam powazne plany-pranie,sprzatanie jakies zakupy wartaloby zrobic bo lodowka swieci pustkami.Niezle ja wyczyscicilismy przez te swieta.Szkoda tylko ze do wyplaty jeszcze tydzien :baffled:
a co do kawki to nic sie nie zmienilo.No moze oprocz tego ze jest 1 zamiast 3-4 i chyba slabiutka :sorry2:
no nic ide sprzatac a nie chce mi sie jak cholera :no: pewnie jesczze tu zajrze

dzieki blue :-)
ja posprzatalam, zrobilam zakupy, ugotowalam zupke, zostala mi jeszcze 2 czesc obiadku,ale to pozniej jak Skarb z pracy bedzie wracal.
A kawe wlasnie sobie dzis zrobilam (pije srednio jedna na 2tygodnie) a zrobilam dlatego bo mnie zoladek tak napieprza ze tylko zgieta leze :wściekła/y:
nie wiem od czego... czuje ze to nie brzusio,nie dzidzia tylko wlasnie zoladek..takie klucie...
zrobilam sobie jesczze miete z cytryna..zobaczymy

Didi,udanej podróży!!! Ale Ci fajnie:-)
Bubasku,szyjkę można ocenić tylko w badaniu usg.W bad. gin. to raczej tak mniej więcej,chyba,ze już są poważne zmiany.Najlepiej w usg przezpochwowym,gdyż wtedy można zmierzyć dł. całej szyjki,a nie tylko części pochwowej (bo jak w badaniu ręcznym czuć zmianę długości to dużo wczesniej wynikałaby ona z pomiaru usg,bo szyjka skraca się od góry,od strony macicy).Widać tez kształt ujścia wewnetrznego (bo jak w badaniu gin. czuć rozwarcie,to dużo wcześniej na usg widac zmiany).Niestety skracającej sie szyjki nie czuć.Ja w obu ciążach akurat miałamm taki okres,ze czułam się super,a na wizycie okazywało się,że trzeba leżeć plackiem:baffled:
dzieki za odpowiedz kochana,
w takim razie na pewno by mi lekarz dal znac jakby bylo cos nie tak
mialam 2tyg temu robione usg polowkowe i wszystko bylo OK.
po polowie stycznia ide na kolejna wizyte..
znow odliczam i czekam kiedy to nastapi :tak:

Ja z kolei za tydzień 9 stycznia jestem umówiona na usg 4d, wcześniej nie ma miejsc, mam tylko nadzieję że synuś nie będzie zbyt duży i jeszcze będzie można Go poglądać z każdej strony no i że dalej jest synusiem a nie córcią.

hehehehhehe :-)
no jakby mi sie okazalo przy porodzie np ze wyszedl synek zamiast corci to bym kazala z kamer filmy pokazac czy nie zamienili dziecka mi :-D

Frezja ja bym sie przyznała, że nie brałam luteiny i sie lepiej czułam-bo może juz nie musisz tego brac...

a ja praca praca praca-procowicie mi sie nowy rok zaczął...:-)

Hehe, no właśnie tak to czasem bywa z niespodziankami, niby nowoczesny sprzęt i aparatury a pomyłki się zdarzają.

U nas w 20 tyg było super widać czarno na białym że synuś, bez wątpienia i w ogóle, a już miesiąc później nic nie było widać, także moja pewność 100 procentowa też gdzieś zanikła.

ja wlasnie wrocilam z saneczek bylysmy z Jula troche pobawic sie na sniegu i zabieram sie za obiad bo nawet niewiem kiedy czas mi uciekl ze juz 14 a za godz. mezus wraca a tu niema obiadu:-D
u mnie zamiast synka(ktory wg. usg mial miec 4,5kg) urodziła sie mala Julcia(3,5kg):-D:-Dtak wiec wszystko okaze sie dopiero w kwietniu:-)
ostatnio kobieta grozilam lekarce sadem (ze szpitala w nowej soli) mowila jej caly czas ze chlopiec wiec dziewczyna wszystko niebieskie kupiła caly sprzet i ciuszki urodzila sie dziewczynka to dziewczyna poszla zwyzywac lekarke:confused: i grozic sadem ze bedzie musiala zwracac jej poniesione koszty:baffled:
z jednej strony uwazam ze lekarz niepowinien mowic ze widac, albo ze wie na 100% a z drogiej co za pusta dziewczyna normalnie :szok:

Didi udanej podrozy

To foteczka z 20tyg przedstawiająca synusia z pozycji ginekologicznej tzn uda uniesione do góry pomiędzy nimi pupa i siusiaczek. Pan dr nawet wtedy mówił że wyraźnie widać prącie i woreczek mosznowy. A za miesiąc już nic nie było widać, dziwne.

Załączniki

• DSC01144.JPG
    DSC01144.JPG
    463,1 KB · Wyświetleń: 60
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry