..aenye
Mama grudniowa'06
justi, bardzo sie ciesze! ucaluj Rafcia od ciotki :-) dzielny chlopaczek!!! a na bol brzuszka dawaj mu paracetamol co jakis czas, na troszke usmierzy bol. co ma maluszek cierpiec bez potrzeby. :-)
jeny, udalo mi sie zlozyc cholerstwo, oczywiscie patent prosty jak dla debila, ale coz ;-) sie chcialo przekombinowac ;-) kurka, cudny jest, naprawde!.. golym okiem nie widac, ze kupilismy uzywke :-) leciutko stelaz porysowany, ale! tydzien mojego uzytkowania i bedzie wygladal gorzej ;-)
juz widze, jak chlopaki beda szalec, jak przyjda :-)
nati, PW :-)
asiunia, dzieki za opinie w sprawie maszyny. naprawde tak jest?! az nie wierze.. kurka, no, ale ta moja to nie ma gdzie w domu stac :-( i malz niechetnie mi ja przyniesie nawet 1 raz z garazu, a jakby mial tak czesciej dygac, to by mnie zabil wzrokiem chyba
eywa, a ja ci powiem inaczej niz asiunia. Filip mial wazyc 5kg (urodzil sie 56cm i 3600), a Maks tez 5kg i 62cm dlugi mial byc (4kg i 60cm wyszlo). dla obu mialam ubranka od rozmiaru 50 poczawszy i WSZYSTKIE sie przydaly. byly akurat, dobre. ja jakos nie lubie dzieci 'utopionych' w ciuszkach, oczywiscie jest to ekonomiczne. ale.. to podwijanie rekawkow, nogawki majtajace sie.. jakos mi sie nie wydaja fajne. ja mam od rozmiaru newborn duzo, na 56 i 62 najwiecej. ale te 62 to bedzie nosic najmniej jak bedzie mial 2-3mies. z doswiadczenia juz wiem :-)
to jeszcze zalezy od firm - na pewno 56cm z H&M jest rowne 62cm firm polskich, 5-10-15 czy np ciuszkow ze smyka.
jeny, udalo mi sie zlozyc cholerstwo, oczywiscie patent prosty jak dla debila, ale coz ;-) sie chcialo przekombinowac ;-) kurka, cudny jest, naprawde!.. golym okiem nie widac, ze kupilismy uzywke :-) leciutko stelaz porysowany, ale! tydzien mojego uzytkowania i bedzie wygladal gorzej ;-)
juz widze, jak chlopaki beda szalec, jak przyjda :-)
nati, PW :-)
asiunia, dzieki za opinie w sprawie maszyny. naprawde tak jest?! az nie wierze.. kurka, no, ale ta moja to nie ma gdzie w domu stac :-( i malz niechetnie mi ja przyniesie nawet 1 raz z garazu, a jakby mial tak czesciej dygac, to by mnie zabil wzrokiem chyba
eywa, a ja ci powiem inaczej niz asiunia. Filip mial wazyc 5kg (urodzil sie 56cm i 3600), a Maks tez 5kg i 62cm dlugi mial byc (4kg i 60cm wyszlo). dla obu mialam ubranka od rozmiaru 50 poczawszy i WSZYSTKIE sie przydaly. byly akurat, dobre. ja jakos nie lubie dzieci 'utopionych' w ciuszkach, oczywiscie jest to ekonomiczne. ale.. to podwijanie rekawkow, nogawki majtajace sie.. jakos mi sie nie wydaja fajne. ja mam od rozmiaru newborn duzo, na 56 i 62 najwiecej. ale te 62 to bedzie nosic najmniej jak bedzie mial 2-3mies. z doswiadczenia juz wiem :-)
to jeszcze zalezy od firm - na pewno 56cm z H&M jest rowne 62cm firm polskich, 5-10-15 czy np ciuszkow ze smyka.

ale tak na serio to wolę jak ktoś mówi prawdę prosto w oczy niż owija w bawełnę, ja staram się być wierna swoim przekonaniom i mówić o nich wprost i tak samo cenię to u innych więc wcale nie jestem zła na Ciebie a co do róznic w naszych rodzinach to chodziło mi o naszych emów dokladnie że Twoj jest dyspozycyjny, a mój nie i dlatego mam dziadków do pomocy, ale nie stwierdziłam że coś jest nie tak w relacjach Twoich dzieci z dziadkami, nie miałam nawet podstaw zeby tak twierdzic, bo nigdy chyba nie pisałaś o tym. wiec chyba faktycznie zle sie zrozumiałysmy, ja nie chce wyslac syna do dziadkow na dlugi czas ale tylko na czas porodu, potem bedziemy juz wszyscy razem żyć jak dotychczas
i przez to, ze zostalo siedzenie wyprane nie moge go naciagnac na stelaz, nie wiem, skurczylo sie chyba!?. ku..... mac. przysiegam, tego sie nie spodziewalam :-(