reklama

Kwiecień 2011

hatorska wiesz ja pytałam lekarki o tą niezdarność, bo się martwiłam, że to ciasto wypadło mi z rąk, to zbiłam lusterko to herbata się wylała, i wiesz co? w ciąży dochodzi do nieznacznego "rozmiękczenia stawów" (pewnie bardziej fachowo się to nazywa), które później pomaga przy porodzie. w każdym razie wile tłumaczy..

p.s ubierz się ciepło bo w Poznaniu zimnooooo ;-)

reklama
No wstawać śpiochy!!!!

Wy to tak z rana nic,a potem jak sie rozpiszecie to na całego,że nadrobić nie idzie...
Ja już po śniadanku i po pierwszej turze prasowania,za chwilę kolejna tura,pranie i tak w kółko..
Miałam dzisiaj taki sen,że nie chciało mi się wstawać.I pamiętam go dokładnie.Już dawno mi się nic takiego nie śniło.Przyjemny,ale nie wiem czy odpowiedni na tym etapie małżeństwa i rodzicielstwa;-)

Miłego dnia:))

no wlasnie wstawac.
Ja co prawda lozeczku ale jak tylko corka wyjdzie do szkoly to wstaje :)
mam pytanko do brdziej doswiadczonych: :):)
czy to normalne ze na tym etpie ciazy dziecko sie w nocy mniej rusza?? bo w nocy wogole jej nie czuje no a teraz juz pokopala mamusie

Ostatnia edycja:
Wstaliśmy :-) Już po śniadanku. Kurcze tak mnie wczoraj podbrzusze masakrycznie bolało, że padłam o 21... chodzić już nie mogła. Chyba przeholowałam z tym sprzątane grr.. dziś będę obserwować... jak będzie bolało to do lekarza..na razie mały fikołki robi :-) znowu niedospana.. R miał chyba złe sny po wczorajszej wizycie (zdjęcie szwów) , bo 2 razy obudził się z krzykiem:wściekła/y:

Miłego dnia dziewczyny!

hej dziewczyny.witam porannie ,ja sie przebudzilam na siku:).1wsza noc czy 2ga dobrze przespana od dluzszego czasu ale tylko dlatego ze jestem na lekach obnizajacych cisnienie.Biore ten Dopegyt i mierze cisnienie ciagle.Dzis gin.jak bede tak wolno reagowac na ten lek to moze dolacza kololejny (ohhhh), a jak nie to wezma pod uwaga jednak wczesniejsze rozwiazanie(sic!).ja chce zeby wszystko bylo ok i chce wytrwac jak najdluzej.Czy ktoras z was lyka tez Dopegyt?

Ok kochane ,widze ze jeszcze dosyc pusto a ja wracam do lozia poki mi moje wzloty i zjazdy cisnienia pozwalaja.stesknilam sie za wami ,staram sie podczytywac bb jak mam troche sily.caluski,milego dnia!

Witajcie kochane,

produkcja pełna gębą widzę. Nic groźnego sie nie działo, a to najwazniejsze.
Gratuluję wizyt!

Dziś rusza ekipa sprzątająca do naszego domku czyt. tesciowa, siostra A i jego chcrzestna. Remont zakończony!!!!
Wiadomo zostało mase szczegółów, nie ma mebli jeszcze, ale skończony.
Jest pięknie:))) Z moim A. czulimy się wczoraj bosko. Ekipa remontowa skończyła wczoraj o godzinie 23:30 i jechalismy tam zapłacić, odebrać prace. Wyszli i mój A. mnie wziął na ręcę i mocno ucałował:))) Czuję się z nim ostatnio bosko, zakochałam sie od nowa:zawstydzona/y:Ach:)

Jutro przyjedzie sypialnia i wieczorem się przenosimy, w poniedziałek montaż kuchni:)
Szkoda,ze kasy za mało i nie możemy pokończyć wszystkiego. Ciężko będzie teraz...ale tam:)

Miłego dzionka Babeczki.
Ciekawe jak dojadą pozostałe meble

no wlasnie wstawac.
Ja co prawda lozeczku ale jak tylko corka wyjdzie do szkoly to wstaje :)
mam pytanko do brdziej doswiadczonych: :):)
czy to normalne ze na tym etpie ciazy dziecko sie w nocy mniej rusza?? bo w nocy wogole jej nie czuje no a teraz juz pokopala mamusie
podobno teraz dziecko ma już w brzuszku ten rytm który będzie miało jak się urodzi więc ciesz się kochana:)
ja położyłam się spać wczoraj o 21 i obudziłam się o 7 rano:) kurcze ostatnio znowu lepiej sypiam (co prawda przebudzałam się w nocy bo już mnie kręgosłup boli strasznie) ale zasypiałam znowu więc ok.
aenye kurcze tak mi Cię szkoda. wyobrażam sobie co musisz czuć. w poprzedniej ciąży, po wyjściu ze szpitala (patologia ciąży) dostałam jakieś choróbsko wredne i na wstrętnym antybiotyku leżałam po którym nie wiedziałam jak się nazywam.
choroby w ciąży to niezbyt dobry pomysł, jestem zdania że lepiej wziąć coś mocniejszego i się wyleczyć niż się męczyć tygodniami... także może teraz się wykurujesz....
asiunia gratuluję udanego wieczoru, wiedziałam że będzie pamiętał;)

oczywiście zapomniałam co jeszcze której mam odpisać....przepraszam, ale tak to jest jak się nadrabia.
ja też kaszlę i coś z zatokami mam, ale nie pojawia się gorączka i ogólnie czuję się ok więc na razie nic z tym nie robię, poza ogromną ilością herbaty z cytryną.
czekam na M, może pączki przywiezie. chociaż to nie jest najlepszy pomysł na moje kilogramy;)
ehhh jak ja już marzę żeby w normalne ciuchy się wbić i nie mieć tych wszystkich dolegliwości. naprawdę mnie to dobija. ale z drugiej strony, chcę dotrwać do 40tego tygodnia, kiedykolwiek on jest (bo mam 2 daty porodu:D:D) ale z usg wcześniejsza tylko o 5 dni od OM więc w sumie żadna różnica. i tak termin to 2 tyg. wcześniej lub później więc może będę terminowa...
ehhh trzeba się ubrać i łóżka pościelić....
miłego dnia kwieciste

Hej dziewczynki

Ale produkujecie :-)Póżniej nadrobie .
Miałam calą noc z głowy przez moją kotke ,jest tak złośliwym stworzeniem że nigdybym nie przypuszczała.
Ma zakaz wchodzenia do sypialni bo tam jest urządzony pokój dla małej i nie może się z tym pogodzić.Drapie do drzwi ,miauczy ,sika na pościel .Od drugiej stała przed drzwiami i miauczała i wydrapała uszczelkę.A ja ją ganiałam.C wstał wściekły i niewyspany do pracy .Ja za 2 godziny mam USG i muszę przebić się do szpitala a ledwo stoje na nogach .
Proszę o trzymanie kciuków.
Kwietnióweczki które mają koty proszę o radę ,jak mam reagować na takie zachowanie mojej kotki .Z góry dziękuje.

Miłego dnia

reklama
Cześć kobiety!
Znów kolejny dzionek ale żeby nadrobić was od wczoraj od 13 to nielada wyczyn!! :D
U mnie ból podbrzusza wczoraj cały wieczór i pół nocy ale minęło na szczęście... Jednak wczoraj ruszyłam się powoli z domku na SR bo zalezalo mi na tych zajęciach bo było o laktacji itp. i położna powiedziała nam że fajnym prezentem i ciekawym pomysłem jest napisanie bajki prenatalnej dla swojego maluszka w brzuszku... wydał mi się ciekawy ten pomysł!! Mówiła że może być bardzo osobista o naszych odczuciach itp a może być w formie zwykłej bajki...niezbyt długa i taka żebyśmy już od teraz zaczęli opowiadać ją naszym maluchom a zobaczymy jak po porodzie będą uspokajać się słysząc znajomy ten sam tekst :) z resztą pomyślałam że fajnie byłoby coś napisać i zachować gdzieś w albumie itp żeby kiedyś pociecha przeczytała co stworzyła Mamusia (bądź oboje rodziców :) )... co sadzicie na ten temat??? pozatym dostaliśmy mnóstwo próbek skarpetek smoczków butelkę aventu i jakieś tam kosmetyki dla mam :) także udane zajęcia...szkoda tylko że potem bolało mnie cały czas podbrzusze no ale leki zadziałały:D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry