nati- gratulacje

i współczuję;-)
mitaginka- no to kciuki żeby tak już Tysi zostało
morgaine- powodzenia!!
a my po wizycie u lekarza- na pleśniawki nystatyna i 1300g w 5 tyg:-) lekarka pytała czy on tylko na cycku

Antek dziś przechodził samego siebie od 9 do 16 prawie nie spał- zły, wózek be, na rękach źle no myślałam że wyjdę z siebie bo on raczej spokojny jest i nie przyzwyczajona jestem do takiego zachowania...na szczęście o 16 zasnął i spał do 18 potem mycie brykanie do 20.30 i znów śpi
A dostałaś coś na piersi skoro Antoś ma pleśniawki?
morgaine wszystkie sposoby, jakie znam, już wypróbowywałam ;-) i tak jest lepiej niż na początku, bo wcześniej to tylko krzyk i krzyk, a teraz np. od 10 minut leży w łóżeczku i gada coś do maskotek

ale dzień jeden z cięższych
O, widzę, że mamy podobnie

Moja potrafi nawet minut się zabawić. Sama to tak góra minut a jak do niej pogadam to nawet minut bez płaczu

Teraz mi właśnie w huśtawce przysypia.
Dzisiaj też mamy płaczliwy dzień. Biedna tak krzyczała po jedzeniu, że aż mi się płakać chciało bo widziałam jak cierpi. Tak się wtedy we mnie wpatrywała płacząc i jakby błagała "Mamo, pomóż mi, bo boli"

Przestałam jej dzisiaj dodawać zagęszczacz, piła moje mleko a nic nie jadłam nowego, po wczorajszej biegunce miałam dzień na chlebie z wędliną i herbatnikach. M właśnie poszedł do apteki po mleko bez laktozy, może tu o tą laktozę chodzi, bo kupki rzadkie, gazow dużo. W ogóle pediatra z oddziału powiedziała, że dzieci na piersi mają częściej kolki, bo mleko matki ma więcej cukru laktozy która się ciężej trawi i fermentuje w jelitach.
Dziewczyny butelkowe, jakiej wody używacie do mm? Może być zwykła woda tylko gotowana te minut? Jak przegotowałam ostatnio wodę do herbatki dla Niuni przez minut to było tyle kamienia, że się przeraziłam. A woda z filtra była.
Aenye, mama wczoraj dotarła ok 12. Ale dużo mnie odciążyła i tak, więc ma wybaczone. Na drugi raz jak będzie potrzebna na 9 to się z nią na 7 umówię to akurat dotrze