reklama

Kwiecień 2011

a bujanie w niej jest takie jak w leżaczku bujaczku, czy inne? (chodzi mi o to, czy jeśli mam bujaczek to warto kupić huśtawkę, czy nie)
Nie porównam do leżaczka, bo nie mam :) Ale wydaje mi się, że huśta inaczej. No i u nas najważniejsze, że huśta na boki, głównie tak Małej pasuje. Da się regulować tempo huśtania, ma fajne melodyjki i odgłosy natury, właśnie przy odgłosach natury nam się Gaba uspokaja chociaż często huśta się bez dźwięków. Na początku myślałam, że to trochę bajer, bo ma projektor, czyli wyświetla takie gwiazdki i widać je jak jest ciemno. Ale projektor okazał się przebojem:D I to w dzień. Gaba uwielbia gapić się prosto na projektor a nie na jakieś wyświetlane gwiazdki :P Poza tym taką huśtawkę można spokojnie potem sprzedać na allegro. Takie małe dziecko nie zniszczy jej przecież a widzę, że dużo osób kupuje. Sama kupiłam użwaną. Tylko nawet używana to spory wydatek. Ale byliśmy zdesperowani.

No, M kupił nowe mleko. Wypiła bez problemu, ale ona wciąga prawie wszystko, co jej dać w butelce. Płakała mniej niż zazwyczaj po jedzeniu i szybko zasnęła po kąpieli. Ale słyszę że bączki lecą dalej. Trzymajcie kciuki, żeby się to mleko sprawdziło.

reklama
morgaine wszystkie sposoby, jakie znam, już wypróbowywałam ;-) i tak jest lepiej niż na początku, bo wcześniej to tylko krzyk i krzyk, a teraz np. od 10 minut leży w łóżeczku i gada coś do maskotek :-D ale dzień jeden z cięższych

Ha, ha to przyjeżdżajcie! Wasze dzieciaczki będą smacznie spać, a Wy na zmianę będziecie uspokajać Tysię :-D zobaczymy, jakie macie metody!:tak:

no i próba dla bardziej doświadczonej mamy...cholercia to nie jadę do Katowic:-D jak nie podołam i nie uspokoję Tysi to na jaką matkę wyjdę;-):-D hahaha

Starszak padł. Niko zasypia, Nisia też zasypia... Nisia sama w łóżeczku, Niko z tatusiem...
mam winowajcę... PLEŚNIAWKI :angry::angry:
mam aphtin, wysmarowałam buźkę, brodawki też się smaruje aphtinem i dałam też na smoczek...
jak nie zejdzie to nystatynę trzeba będzie... ale ja to patyczkiem do uszu pędzlowałam w buzi, a wydaje mi się że to trzeba na gazę i ścierać... ale mój M mądrzejszy więc zrobił po swojemu;-) ah te chłopy!!

matko wykąpana, posprzątane, a dzieci idą spać...NAJPIĘKSZNIEJSZA CHWILA DNIA:-D
a co u jankesowej?? coś się nie oddzywa... i ada..pamiętacie adę?? taka laska co śpiewa i gra na saksie, nie wiedziala czy rodzi czy nie;-)...ciekawe co u niej...

edit: mitaginka zauważyłam że mimo że dzień jeden z cięższych Twoje posty radosne i optymistyczne;-) tak trzymac;-) moje dni też tak wyglądają ahha, Nisia co prawda nienajgorzej, ale chłopaki dają w kość, też jakoś się trzymac musze;-)

jezscze raz edit: mitaginka huśtawka huśta inaczej niż bujaczek. i tak naprawdę ciężko doradzić, bo mój starszak dostał huśtawkę i huśtał się ze 2 razy w niej, Nikosiowi troszkę bardziej spasowała, ale żadna rewela dla niego, natomiast moja szwagierka życia sobie bez niej nie wyobrazała... miała dzieciątko coś w deseń Tysi;-) i w huśtawce jej zasypiało (do 2 lat!!) i potem przenosiła do łóżka... i jak był nie do wytrzymania to też do huśtawki, także młody spędził całe młode życie w huśtawce;-) także trudno wyczuć... moja Nisia nie lubi bujania tylko jak wózek jeździ albo wibracje w bujaczku więc raczej też nie będzie huśtawkowa...

Ostatnia edycja:
wy już po kąpieli a moja mala nadal śpi chyba ja zacznę budzić bo jakis czas temu zrobiła kupę i już mi śmierdzieć zaczyna :-)
pamietamy ade z moich okolic czyli kartuz :), tez się zastanawiałam co u niej

mam aphtin, wysmarowałam buźkę, brodawki też się smaruje aphtinem i dałam też na smoczek...
jak nie zejdzie to nystatynę trzeba będzie... ale ja to patyczkiem do uszu pędzlowałam w buzi, a wydaje mi się że to trzeba na gazę i ścierać... ale mój M mądrzejszy więc zrobił po swojemu;-) ah te chłopy!!
.
Mnie w szpitalu pielęgniarki uczyły pędzlowania buzi, bo Gabrysia miała pleśniawki. Kazały palec owinąć gazą, umoczyć go w nystatynie i wszystko w buzi wysmarować, język, podniebienie, dziąsła. Gaba mi tak zaciskała palca dziąsłami czasem, nie wiedziałam, że skubana ma tyle siły. A najlepsze było to, że pediatra w przychodni pleśniawek nie zauważyła a dopiero w szpitalu gdzieś się dopatrzyli. Ja myślałam, że to nalot z mleczka.

http://www.mamazone.pl/kalendarz-rozwoju-niemowlaka/miesiac-3.aspx trochę się uspokoiłam, że moja Mała się na boczek nie przekręca jeszcze.

u nas dzien tez jeden z ciezszych... masakra, mlody byl grzeczny tylko u mnie na rekach, u D wyl jak opetany, to samo u mojej mamy - az sie zanosil. od kilku dni znowu nie daje sab simplexu - cholera, mam znowu zaczac dawac? bo sama nie wiem.. wydaje mi sie, ze to nie kolkowe dziecko, a ilekroc sprobuje kilka dni nie dawac to wyje wnieboglosy. cholera jasna. padl wreszcie, ale dzis az sie wnerwilam na niego, tak wyl mi w aucie, mimo karuzelki, mimo jazdy, mimo smoka, mimo najedzenia sie przed jazda... do jasnej ciasnej!

za to mam zaslony :-) hehe

melduje sie na chwilke bo mala cos chorawala od paru dni;raz zielone kupki ,raz zatwardzenie,pozniej znow bol brzuszka, lekki katar,o matko z corka!!!tak ze jutro na dokladne badania jedziemy ,pozniej znow odwozimy mala do babci i powrot planowac jak to mieszkanie urzadzic ,tak na szybko ( sic).juz tak lazienke urzadzalam w ciazy to wyszedl cyrk na kolkach i az oczy bola:).

pamietam ze dawno temu ktoras z dziewczyn hobbystycznie doradzala w urzadzaniu mieszkan,przypomnijcie mi kto to byl,please!!!

ze nie mam czasu pisac to dodaje zdjecie na odpowiednim watku ,mala 1wszy raz w sukience,byla lekko zdezorientowana:)
buzki

p.s MITAGiNKA moja Miska ma hustawke i jak jest nieznosna ( moj aniolek:)) to wkladam ja do niej i ja wprost uwielbia ,zaczyna krzyczec dopiero jak jest glodna.potrafi w niej dluuugo usiedziec a czesto zasypia i tak kima sobie ,goraco polecam,a i to "cos" jeszcze gra ,ale najbardziej jej podchodza dzwieki natury,strumyk,zabki i ptaszki ,melodyjki niezbyt.
Nie chce pomylic nazwy jest to FISHER Price P. Snug-a Bunny lub Snuga Bunny("my little snug-a -bunny cradle swing).Wylozony jest mieciutkim pluszem na ktorym dziecko sie nie poci,sa tez takie male bujaczki z tej serii i zaluje ze przenosnego bujaczka tez nie kupilam .REWELKA !!!!polecam dla Tysi,mysle ze Tyska pokocha to husianie i te kojace dzwieki.

Ostatnia edycja:
mitaginka, pandora kiedy Katowice?:) początek lipca? ja chętnie się przejadę:) i zakupię sobie okulary:-D w tym sklepie co chyba baby kiedys polecala.

baby jak nazywają się te sklepy z okularkami fajnymi tanimi co to sa w Krk i Kcach?

my tam na spacer a nie na zakupy!!!opamiętaj się kobieto:-D
p.s. okulary przeciwsłoneczne potrzebuje:-D

to fielmann
Okulary – soczewki kontaktowe – optyk – okulary Fielmann

Może ja też się wybiorę do Katowic? w końcu nie tak daleko, autostradą jakieś 40 min.:-)

zapraszamy!!!

ja też sie pisze na spotkanko:-)

super!! oby tylko doszło do skutku:-D

Ha, ha to przyjeżdżajcie! Wasze dzieciaczki będą smacznie spać, a Wy na zmianę będziecie uspokajać Tysię :-D zobaczymy, jakie macie metody!:tak:

ha na mnie nie licz, ja doświadczenia nie mam, jak mały dostał dziś ataku histerii to omal sama też w nią nie wpadałam:-D

A dostałaś coś na piersi skoro Antoś ma pleśniawki?

no właśnie nic, ale smaruję aphtinem, a lekarka kazał nim smoczek smarować między pędzlowaniami nystatyną

no i próba dla bardziej doświadczonej mamy...cholercia to nie jadę do Katowic:-D jak nie podołam i nie uspokoję Tysi to na jaką matkę wyjdę;-):-D hahaha

Starszak padł. Niko zasypia, Nisia też zasypia... Nisia sama w łóżeczku, Niko z tatusiem...

nie martw się jakoś to będzie:tak: nie będziemy Cię oceniać:-D
a co do pleśniawek- witam w klubie:wściekła/y:

edit: Morgaine- jak ocenisz długość mego posta???:-D

Katowice,super ! To ja sie tez dolaczam ,mam tam mnostwo znajomych z czasow studiow malza i czesto tam bywamy,wiec prosze mnie dolaczyc do listy!Tylko dajcie wczesniej znac co do terminu ,zwalimy Ci sie Mitaginka na glowe wszystkie:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry