reklama

Kwiecień 2011

niezla poza tym ta twoja agentka, moj - odpukac - odlozony do lozeczka, zakryty pielucha i z wlaczona pozytywka i smokiem w buzi - zasypia sam :-) chociaz fakt, dopiero od dwoch dni, odkad mu daje ten fluconazol. kurde, mysle sobie, ze naprawde mu te plesniawki przeszkadzaly, w koncu dopoki nie pojechalismy na wakacje to bylo najgrzeczniejsze dziecko pod sloncem, spiace, szczesliwe, a tam maruda, budzacy sie co 10 min w lozeczku, spiacy po 15min naraz w dzien max.. no nic, mam tylko nadzieje, ze ten niegrzeczny niespioch zniknie zupelnie :-) i na zawsze!

jeny, a jak sie okaze, ze to faktycznie od plesniawek, to nie wiem, chyba sobie wlosy wyrwe.. ten lek mam juz z miesiac = wyzebralam w aptece, ale na ulotce pisze, ze dop. powyzej 12 roku zycia sie nadaje i balam sie mu dac. a tu takie cos.... jak on musial cierpiec, przeze mnie wszystko!!...

reklama
Eywa – co za streszczenie.. pamięć rewelacyjna.. mój małżon miał katarek ostatnie dni i taki biedny że nawet nie miał siły szklaneczki po sobie wynieść do kuchni.. a jak kupiłam spray do nosa to stwierdził że na cholerę kupuję bo katar leczony czy nieleczony trwa 7 dni więc JA muszę się męczyć.. a na weselu wyluzuj i będzie ok!! i nie dzwoń co 5 min jak tam mała tylko cierpliwie czekaj – będzie coś nie tak to sami zadzwonią

aenye – gratulacje ząbków i współczuję rozpakowywania i prania..

Nati – gratulacje z okazji mieszkania!!! W końcu się sprzedało – mam nadzieję, że z kasą nie musiałam schodzić w dół.. a że 3 piętra wyżej i do poniedziałku?? odejdzie problem z transportem ale trochę się nadźwigasz - piesa przynajmniej zapach klatki będzie pamiętał. Ciekawe jak szybko się przyzwyczai i czy będzie do starego ciągnął?? bo ty chyba nie :) a jaki jest stan mieszkania?? duży remont Was czeka?? najważniejsze że większe – reszta z czasem

ducha – podobnie jak Ty dałam Milce kaszkę bananową Nestle i absolutnie nie chciała jeść.. konsystencja papki, cacy, młody wyżerał a panna nie... woli konkrety. Chociaż wczoraj do obiadku dodałam 1 łyżeczkę kaszki mlecznej mannej też z Nestle (gluten) i się bardzo krzywiła i nie zjadła.. wymieszałam cały słoiczek z tą kaszką i dupa.. może samą kaszkę dziś dam?? ten gluten to jednak trzeba jakoś wprowadzić..

mitaginka – gratki z okazji zębola – oby się poprawił nastrój Tysi – i z okazji dekoltu i twarzy

a jak to jest z tym glutenem – dopytam na ten temat: od koleżanki wiem że dodawała łyżeczkę taką czubatą proszku (nie gotowanego) do podgrzanego słoiczka a baby Ty piszesz że trzeba ją ugotować.. głupieje.. tym bardziej że jak dosypałam do mała nie chciała jeść.. ale codziennie gotować tą drobinę??

młodego odebrałam wczoraj z przedszkola koło 16:30 jako jednego z ostatnich (wyrodna matka) ale on się baaaardzo z tego powodu cieszyła a ja jak odpoczęłam... bezcenne... chociaż mała ostatnio mega maruda – takie grzeczne dziecko było.. w nocy wstaję koło 10 razy jak wstawałam raz góra dwa... Może to zębole?? smaruję ale marudzi nadal.. nauczyła się jęczeć.. teraz błogo śpi i korzystam z chwili spokoju – młody w pkolu – i wylazłam spod prysznica. Na 12 idę na kontrolę USG głowy małej a na 14 do gina po zaświadczenie że jestem zdrowa i z tym dopiero do zakładowego lekarza.. Musicie też od gina mieć takie zaświadczenie??

Witam kwietnióweczki :-)

Dzisiaj już nie tak z samego rana, bo M. mnie wczoraj zaskoczył i wziął wolne w pracy i jedzemy nad morze na 2 dni. Bo, w ndz. mamy chrzciny, jestem chrzestną. Ale, już wszystko przygotowane, więc wpadniemyw ndz. z rana do domciu, pzrebieramy się i lecimy na chrzciny.
Podobno ma być ładna pogoda :-)
OBY :-D

PS. Żebyścei tylko za dużo nie pisały, co bym nie musiala za dużo nadrabiać :-D

Życzę wszystkim miłego weekendu:-)
Do niedzielnego wieczorka !

stan mieszkanie no cóż w akcie notarialnym mamy
" do kapitalnego remontu"
ale takie chcieliśmy tylko do wiosny trzeba będzie się przemęczyć, mieszkanie identyczne ( w bloku obok a boki są te identyczne) po kapitalnym remoncie to 285 000 a my za 230 000 kupiliśmy więc jest spora różnica. po za tym do remontu to zrobię jak chcę a po remoncie to np podłogi która może mi się nie podobać nie będę zmieniać itp.
no ale mieszkać się da nawet jest zabudowany balkon, nic nie cieknie itp. mieszkała tam 90-cio letnia babcia więc jak w 80-tym roku się wprowadziła tak to zostało.

właśnie ciekawa jestem jak pies, jak sie tu wprowadzaliśmy to miała 1 rok i piszczała jak wychodziłam ok 2 msc ale podobno chwilę piszczała a teraz ma 9 lat ale ten sam dom więc chyba będzie ok. dzisiaj będzie generalna próba.

akkm-dodałam Cie już :)

Aenye, Asiunia- czekam na zaproszenia :)
JUz wyslalam :-D Dzoana G to ja :-D hahaha

nati no to super ze do remontu :-) jestem podobnego zdania jak TY - tez bym wolala miec zrobione po mojemu, a nie w czyims guscie :-D

Mercedes super - udanego wypoczynku :-D ja juz tez nie moge sie doczekac naszego wypadu w przyszlym tyg :-)

eywa niezle streszczenie :-D Coz za pamiec ;-)

Wrocila aenye i od razu jest co czytac :-D Cale forum az kipi i stron sie naprodukowalo, znowu trzeba nadrabiac ;-)

wilmek, co do nauki jezyka, to ja mam chyba takie samo zdanie co Ty. Niech sie dzieciak oslucha sam, a potem pojdzie do szkoly i raz dwa sie nauczy, tzn wydobedzie ze swej kochanej glowki to co kiedys slyszal i bedzie git ;-) Ja wierze w moja Malude :-)

nati gratuluje nowego mieszkanka i powodzenia w przeprowadzce! :-) A Tobie mitaginka nowego zabka u Tysi, moze mojej jutro cos wyjdzie :-p :-D

Aneczkaaa to co napisalas w ostatnim akapicie to jakbym czytala o swojej Zuzce :-D Marudzi non stop, w nocy przez ostatnich kilka dni wstaje doslownie po 6-8 razy!! :/ No i tez chyba to Jej jeczenie to takie "wyuczone", bo widze jak gebolka miele, glosik modeluje :-D Poza tym jak biore Ja na rece to juz jest ok!

U mnie znowu problemy z M... nati dobrze napisala: JESZCZE nikt sie nie rozwiodl...

Ok, moja kupke sadzi, pewnie bedzie przebieranko :-)

bosze, dziewczyno, no jak mam ci dziekowac!!! jestes zlota :-) no to jestem w domu :-D

mitaginko, jankesowo
- gratki zabkow - u nas tez dwie jedynki (gorna i dolna o dziwo naraz) na wylocie, tzn pod skora czuc. ale zauwazylam, ze jakby sie wyciszylo teraz, tzn od jakiegos czasu nie posuwa sie dalej ich wzrost (zauwazylam go w tym stanie jakies 2 tyg temu).

baby
, a ty dzie? co cie sklonilo i jak w ogole? ogolnie popieram, znam sprawe dzieki morgaine :-) ale bez szczegolow. prosze wyluszczyc powody swojej decyzji ;-)

herbatito
- wspolczuje powrotu do pracy :-(

mitaginko
- fajnie, ze wam lepiej :-) kurcze, jak sobie pomysle, co przeszlas, to az strach. buzia. oby tylko spokojne dni i noce przed wami :-)

nati
- a co z tymi mieszkaniami? zamieniacie na wieksze, mniejsze czy jak? buzia!!!

ducha
- mamy to samo ;-) moglabym zjesc malego, nawet, kiedy w nocy jojczy. kiedy nawiedzasz gdynie?

morgaine
wakacjuje, a niech ma :-) i tak norme dla bb wyrobi po powrocie :-D

asiunia,
serio z tymi jajeczkami? ale fajnie!..

a musze sie pochwalic, chociaz wasze bable pewnie tez tak robia- moj Felek normalnie pelza po calym domu! w minute potrafi pol pokoju przepelznac, a jak sie zdenerwuje, bo cos za daleko, to nawet podnosi dupke i probuje na kolankach stanac. jestem w szoku, chociaz moje chlopaki tez jakos szybko pelzaczyly, ale chyba nie az tak szybko.
a jak postawie go na nogach (wiem, nie powinnam za czesto) to stoi tak sztywno, tylko podtrzymuje go, zeby nie stracil rownowagi. silacz maly :-)

w ogole to nie wierze, na dwa miesiace czlowiek z domu wyjechal, a wrocil z innym dzieckiem! taka gapa byla, ledwo sie smiala i zaczynala gaworzyc, a tu takie sprytne cos wyroslo w tak krotkim czasie! SZOK!

planujemy wyjazd do Dublina, do mojej siostry, mąż czeka na tel. i leci a ja najwcześniej koniec października
powód: kasa, łatwiejsze życie, lepsza przyszłość dla młodego no i zgodnie z Twoją sugestią mogę się nim zajmować przynajmniej do roczku a może dłużej :)

witam :-)
ale naskrobalyscie napewno wszystkiego nie zapamietalam...kurczaki jakies przeziebienie nas dopadlo..z nosa mi sie leje ehhh jak narazie maly najlepiej sie trzyma oby tak zostalo plisss
asiunia odwazna piekna decyzja :-) zycze zeby kolezanka doczekala sie slicznego maluszka :tak:
nati ekspresowa sprzedaz kupno zamiana teraz zycze szybkiej przeprowadzki
eywa ciesze sie ze znalazlas pediatre ktory w komcu sie powaznie zainteresowal malutka
aenye akkm witam :-)
mercedes u nas maka ziemniaczana na zmiane z alantanem dziala...alantan tez ma dobra zasypka (w ktorej skladzie jest skrobia ziemniaczana tak swoja droga)
nela powodzenia z chrzcinami :tak:
baby jaka chusta? :-p
dranissimo my do starszaka mowilismy/mowimy po polsku ale od poczatlu mial kontakt z angielskim poprzez znajomych bajki itp...zna sporo slow nie moge jednak powiedziec ze mowi po angielsku teraz idzie do przedszkola i tak naprawde to dopiero tam nauczy sie mowic...z tego co widze u znajomych to dzieciaki ucza sie pozniej bardzo szybko jezyka i maja z nim tyle kontaktu ze mowia biegle i z odpowiednim akcentem...boje sie ze pozniej moze byc problem z poprawnym polskim (czesto brakuje im polskich slow bo znaja tylko angielski odpowiednik) atakze mysle ze warto uczyc polskiego a angielskiego nauczy go przedszkole szkola i znajomi i to poprawniej niz my...ale to tylko moja opinia kazdy robi jak chce :-)
mitaginka gratuluje zabka :-)

taka: Chusta Hoppediz 4,6 m Antiqua / chusty Long 4,6 m / Tkane / Chusty Hoppediz :: Tublu.pl :)

Mitaginko gratuluję ząbka Tysi :)

Nati szybkiego odrobienia z pakowaniem :)

lecę dalej prasować wpadnę później :)

bosz, nie znosze bb i fejsa, no koszmar jakis, od rana nie zrobilam NIC! a mam sukienke do krawcowej zawiezc, dzieci odebrac, ciocie z pracy, coby mi leb farbnela, no jakkkk mozna sie tak lenic? w pizamie jeszcze i ani walizki nie tknelam! dzizas!!!

ps a jeszcze nawet na allegro nie weszlam. :-D

aenye, mitaginko gratuluje ząbków:-) Łukasz już ma jednego i szykuje się chyba następny...
Aenye fajnie że już wróciłaś:-)

U nas się ostatni sen nocny skrócił. Mały spał od 22 do 6 albo 7 :szok: A teraz zasypia ok 23 i wstaję o4 lub 5 a potem po 6... A ja mam na 8 do pracy. W dzień przynajmniej jest grzeczny jak moja mama się nim opiekuje a jak już mnie zobaczy to się popisuje:tak: ściąga skarpetki z nóżek, wkłada je do buzi itd.. Dobrze że mam Łukaszka i on dodaje mi siły bo ogólnie to nie jest u mnie ostatnio za ciekawie:-(

reklama
bosz, nie znosze bb i fejsa, no koszmar jakis, od rana nie zrobilam NIC! a mam sukienke do krawcowej zawiezc, dzieci odebrac, ciocie z pracy, coby mi leb farbnela, no jakkkk mozna sie tak lenic? w pizamie jeszcze i ani walizki nie tknelam! dzizas!!!

ps a jeszcze nawet na allegro nie weszlam. :-D
no a ja wlasnie chcialam sie zapytac jak wy to robiecie ze tu zawsze stos postow i wszystkie maja posprzatane, czysto, poprasowane, ugotowane, dziecie nakarmione, przewiniete... Nie wiem jak wy to robicie :-D hihi

anetka a Ty juz do pracy wrocilas? co sie dzieje ze sie smutasz co? wygadaj sie to ci sie zrobi lepiej :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry