reklama

Kwiecień 2011

hej :-D

dawno mnie nie bylo, hehe, spacer z dziewczynami tak mnie wykonczyl, ze na 3 dni sie wyoutowalam z BB ;-) :-D nie, tak powaznie, to w srode wrocilam do domu dopiero ok 19, w czwartek CALY dzien bylismy w TKmaxxie i ogolnie na matarni ;-) byl Jacykow, zupelnie nieoblegany, wydawal sie naprawde normalny i fajny facet. oczywiscie nie prosilam go o porade (no gdzie tam- w koncu poradze sobie SAMA LOL po co mi stylista ;-) :-D). i praktycznie nic nie kupilam, malemu tylko fajna zabawke i D gacie :P chlopcom dresy w H&M i sobie jeden sweterek. woow, jak na caly dzien polowania :-D ale bylam z mama i siostra, no i Felkiem, co ogolnie na kundzie czuje sie najlepiej, polowe dnia przespal :-D :-)

taka o gasienice gloworld mlody wyrwal, swieci sie jej glowa i ogolnie kilka kolysanek gra, maly zachwycony juz w sklepie - sam wybieral:

Google Images

a wczoraj tez caly dzien latalam, m.in. bylismy robic te USG jamy brzusznej - i zarowno u Felka, jak i u Filipa wszystko gites majonez, po prostu wzorowo :-) takze ciesze sie niesamowicie, jeszcze tylko wyniki posiewu w poniedzialek odbieram (bad. ogolne ok) i bedzie ideollo :-)

a, i bylismy na zajeciach SOCATOTS - bosko :-D ducha, super ten koles, chlopcy byli ZACHWYCENI!!!!! normalnie geby im sie tak smialy, ze az nie wierzylam, latali jakby wypili po 3 redbulle :-D po prostu sto procent radosci i nie chcieli wyjsc stamtad :-) a w ogole fajnie, bo w tym czasie Felka zostawilam tesciowce do pilnowania, ona sie cieszy, bo to po pracy jej, moze sie malym zajac, a dla chlopcow i dla nas to czas, kiedy mozemy sie sto procent tylko im poswiecic, tzn ze ja jestem z Maksiem w parze i tylko dla niego wtedy jestem. moze cos to pomoze tej jego zazdrosci o Felka, bo juz wysiadam normalnie.. w ogole sie mnie nie slucha, olewa, co mowie, jakby byl gluchy. robi mi na zlosc i ogolnie masakrycznie sie w rozwoju cofnal (tylko przy mnie, z D, u moich rodzicow, tesciow czy w pkolu jest takim samym Masiem, co kiedys, panie go uwielbiaja i mowia, ze bystry, fajny chlopak. a jak ja sie nim zajmuje, to nie umie butow ubrac, a jak go nawet zmusze, zeby sie ubral, to na zlosc ubiera wszystko tyl na przod, ot, taki przyklad - ale to ze wszystkim tak, nie tylko z ubieraniem, jak o cos go prosze to nie robi tego, albo specjalnie nie tak, jak prosilam, albo jeszcze cos zniszczy. wiem, ze chce moja uwage zwrocic na siebie, ze to normalne i minie, no ale prosze was, mam dosc czasem, a ile to juz trwa!!!

zaraz postaram sie powstawiac zdjecia ze spaceru (superfotki) i pare wyczynow Felka uwiecznionych :-) ale to za moment, najpierw sniadanie :D

milego dnia!!!

aha, my od dawna uzywamy pieluch 4 active baby pampers!!!!!! jak wy mozecie uzywac jeszcze 3???? Felek niby taki drobny, a przesikiwal i przesrywal 3 juz na wakacjach, na poczatku sierpnia zmienilam mu na wieksze! i w ogole nie dalo sie ich juz dobrze zapiac. dziwne :-)

akkm
, a co do chodzikow, to ja mialam i uzywalam przy chlopcach i teraz tez zamierzam :-) z chlopcami wsio ok ;-) moim zdaniem z umiarem wszystko jest dozwolone :-) no, prawie :P

buzka, milego dnia!!!

reklama
aneczka sloiczki po jedzonku nie trzymaja.... weka strzelaja juz przy gotowaniu ( wiem probowalam )
mitaginko miesiaczke dostalalm 3 miechy po porodzie pierwsza 10 dni lalo sie jak z kranu, druga przyszla po 22 dniach ( niestety) ale trwala 3 dni z tym ze tez jak z hydrantu, trzecia po 31 dniach mam aktualnie dzis 4 dzien i chyba juz koniec ( leje sie ze chodze tampon + podpaska i odwiedziny w kibelku max co 2h ) jedyny plus ze szybciej sie konczy 3 dni i po a nie 7-10 tak jak przed porodem, bolu brzucha zero.... no i po porodzie to wiem kiedymam jajeczkowanie brzuch wtedy boli i minimalne plamienie mam.

Zapomnialam okularow i licho co widze slepa jak kret jestem...
aenye ty to masz frajde dzien spedzony normalnie ze hoho super :) ni i zakupami widze grzecznie :) co do pampersow to moj tez przesikiwal w 3 to musialabym mu dwa na raz zakladac haha teraz 5... mielismy tez active baby a teraz dada i jestem zadowolona poprawili sie :rofl2:

Ostatnia edycja:
wstawie tu :)

a to 2 górne ząbki
Zdjęcie0119.jpg

mitaginka moj tez po starszaku mowil ze bedzie jedynakiem bo latwo nie bylo ale czas mijal i sie pozmienialo ;-)
haha u mnie bylo tak samo. Ze on juz nie chce mnie widziec jak cierpie przy porodzie i wogole :-) a tu klops i jest drugie - calkowita prawda - przeciwienstwo pierwszego! - i cesarka wiec bolu nie bylo :-D

nati Twoja kobietka jest mega :-) te zabale do schrupania :*

nati pięknie!
dranissimo jak pierwszy dzień w pracy? a co do kup...Tysia robiła na cycu po 10 dziennie, a teraz 1-3 :-D więc to fakt, że te wszystkie pokarmy stałe tak działają
mamusiaDorusia wszystkiego naj i dużo miłości!
nela lepiej zawsze na początku pytaj o stawkę, a potem ewentualnie próbuj te nianki, inaczej może być tak za każdym razem, Ty będziesz zdecydowana, a ona Ci wywali kwotę z kosmosu

ale ładna pogoda!
miłego dnia!

mitaginko, a wy jednak myslicie o drugim? :-) bo nie doczytalam! moj D nawet o 4 mowi ;-) ale nie-nie-nie, wywiezliby mnie na srebrzysko!

nati
, a tak a propos zebow - ona cie nie gryzie przy cycoleniu!? bo moj, choc zebow nie ma jeszcze, gryzie mnie czesto i dotkliwie, a wczoraj to OOOOOOOOOOOOOOOO tak uzarl, ze az bolalo potem ze 3h jeszcze! normalnie tak scisnal, ze nawet, jak palec wlozylam mu do buzi to ledwo odpuscil :szok: az lzy w oczach mialam!

dzisiaj znowu sprobuje z jakims zarelkiem :-) chyba marchew z jablkiem sprobuje, moze nie tak kwasne jak samo jabco bedzie i nie tak niedobre jak sama marchewka ;-)

Jankesowa – a same wieczka do tych słoiczków można kupić??

No los chce żebym żarcia dla małej nie robiła :-)

aenye – super spędzone dni!! Bardzo cenne są chwile tylko dla jednego dziecka i trzeba czas znaleźć i dzielić..

nati – śliczne ząbki Dżoany!! Za rok jak będzie następne bobo to z tym tempem rozwoju to Asiunia pójdzie do przedszkola ;-)

Mi się marzyło drugie dziecko i jest!! Wiem że czas z niemowlakiem nie wróci i delektuję się każdym dniem z nią.. jestem mega szczęśliwa!!! ciążą też chciałam się cieszyć ale jakoś tak coś nie teges – ciąża zagrożona, mega przytyłam, leniłam się okrutnie a końcówka o zgrozo!! nagroda wspaniała była!

reklama
No patrzcie jak to różnie a niby trzymają się zasad... Rafałowi górne jedynki wyszły jako 5i6 ząbek (1i2 - dolne jedynki, 3 dolna dwójka, 4 górna dwójka) i właśnie patrzę, ze wcale nie tak parami szły, ale mu od 3 do 12 zęba 1 po drugim wychodziły..
Filipowi wyszły 2 dolne jedynki i teraz przebiła się dolna dwójka tak jak Rafałowi.. ciekawe czy to jakieś rodzinne, bo U Was Nati 4 ząbki tak?? w tym 2 górne jedynki:))) może to jakoś genetycznie idzie hihi

Ps. Nati aż mnie sutki zabolały;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry