reklama

Kwiecień 2011

Gratuluje postepow jedzeniowych u dzieciakow ;-)
U nas Maluda tez wcina ladnie kaszki [z lyzeczki] i inne warzywka. Jakos nie lubi jabluszek, moze za kwasne sa, bo taka minke ma zawsze skwaszona... No i robi nam tylko jedna kupe, a zawsze bylo 4-5...

dranissimo ja też dawałam banana w sloiczku, a jeśli chodzi o taką zwykłą kaszkę manną, to trzeba ją najpierw ugotować, więc ta z Nestle wygodniejsza

mnie od wczoraj pobolewa ząb :-( dolna 5 chyba :zawstydzona/y: mam za swoje, bo ani przed ciążą nie wyleczyłam zębów, ani po ciąży...jak przejadę językiem to czuję, że mam lekko podpuchnięte dziąsło, ech...dziadostwo...a do dentysty mi nie nie po drodze...

dzieki mitaginka :-)
Ja mam i taka i taka i tak sie zastanawialam, co robic z ta druga 'zwykla' wiec musze ugotowac, oki doki ;-)
U mnie z zabkami to samo, tzn narazie mnie nic nie boli, a przed ciaza zrobilam przeglad i costam bylo do zrobienia, ale dalam na luz... ale teraz pasowaloby to dokonczyc...

reklama
ducha podaj nazwe massci i to pilnie?? nie chce straszyc ale moj siostrzeniec mial na buzce i raczkach i tez masc i masc a ona byla ze strydem i amly sie uzaleznil i gdy przestawala smarowac to wylazilo na nowo wiec lepiej uwazac...

mitaginko gratki spacerku:)

Maliny. jablka, brzoskwinie, sliwki :)
awnye o odruchu wymiotnym mitaginka mnie uprzedzila , a druga sprawa ja czasem musze z woda rozrobic bo woli rzadsze tzn nie ktore mocno geste sa i sie dlawi...
eywaah ta polska

U nas jedna noc ok a inna pobudki co 30 min a ja nie wiem o co kaman... zakupy, zakupy, bluzki na dlugi rekaw , rasjtopki : skarpetki, adidaski :)) maskotka :) kierownica grajaca no dobra mam nalog...

Eywa – gratuluję pierwszego zębola!!! A o skierowanie walcz – lepiej dać w łapę lekarzowi za skierowanie niż za badanie..

przyłączam się do prośby marcedesss – zamówiłam ekologiczną marchew, pietruchę i selerę. Mogę zamówić jeszcze buraki ale nie wiem czy też do słoik je ładować?? póki co mam od cholery słoiczków po daniach ale ponoć nie trzymają.. a można do nich same dekielki kupić??

aenye - moja też marudna mega i się łudzę że będzie ząb - zaglądam w paszczę i nic!! Nawet "białego" nie widać!!

nati – z małżonem mam to samo.. pobawi się z dzieciakami ale tylko na chwilę bo praca na zmiany go wykańcza...

jankesowa – mam ten sam nałóg i nie wiem czy się leczyć czy dalej z niego korzystać :-)

ja dziś padam.. nocka tragiczna – mała się wierciła i non stop budziła. Spała ze mną (małżon ma nocki) i cały czas kwiliła a po 6 pobudka i guganie... Zasnęła po 20 i ja też padam – dziś się wysypiam taki mam plan przynajmniej.. mleka nawet nie próbowałam wcisnąć ale mała super pije z niekapka canpola polecanego tutaj. Z aventu też ciągnie ale ten jej bardziej do gustu przypadł.

Witam wieczorem :)

sluchajcie laski mam pytanie do wlascicielek psow!

Jade z piekiem mojej mamy w srode do pokrycia (znaczy on ma pokryc suke), jak to powinno wygladac? Czy mam im pomoc jakos fizycznie (przytrzymujac suke lub psa)? czy mam mu ''nastroszyc'' zeby sie podniecil? Boszz jestem w tym zielona, ale moze ktos ma jakies pojecie?
WIem ze eywa ty mialas szczeniaki shih tzu, to moze powiesz dokladniej? Bo on tez shih tzu jest :-)

szukam jakis przykladow umowy na necie, bo ja chce w zamian pieska z miotu...

jakies info please pisac!
Ubawiłam się :) Nawet nie wiedziałam, że takie problemy są jak się chce małe pieski. A sama kiedyś myślałam o rozmnażaniu mojego. Ale nawet do głowy by mi nie przyszło, że aż tyle z tym roboty ;)

dranissimo, ja dawałam słoiczki z bananami a wczoraj to samego banana dałam i zjadła po kawałku, ale kupa w normalnym kolorze. Za to ciemniejsza była po brokułach. No i po jagodach ;)

mercedess, ja daję mięsko od ponad miesiąca i lecimy już ze wszystkim. Tylko daję słoiczkowe, bo jakoś boję się kurczaków a o inne mięso trudno w sklepach. Wołowiny jeszcze nie dawałam, ale kupiłam już słoik po 6 miesiącu z wołowinką. No i ryby nie próbowałam dawać.

mitaginka, fajny spacerek :) zazdroszczę. Ja dzisiaj nie miałam siły na spacer chociaż ładna pogoda była. M rano był z Gabrysią na szczęście na spacerze. I współczuję zęba. Ja tylko czekam aż mi się odezwie jakiś, bo mam do leczenia. Ale czekam aż zacznie boleć tak, że nie wytrzymam :P

nati, ja bym na Twoim miejscu nie pytała M czy zajmie się Małą, tylko mu zrobiła terapię szokową i po prostu gdzieś na chwilę wyszła i zostawiła go z dzieckiem. Jakoś sobie radzi z tego, co pisałaś, więc nic by mu się nie stało. A będzie przygotowany w razie czego. Np jakby Ci wyskoczyło wyjście do lekarza itp.

aneczka, fajnie, że pije z niekapka. Moja piła trochę ale czasem za dużo jej leci i jej to nie pasuje. Bardziej się nim bawi. Za to ostatnio piła z normalnego kubka i jej się podobało i nawet nie rozlewała i się nie krztusiła :)

Ja padam na ryjek. Dzisiaj nosiłam rocznego chłopczyka długo, bo zasnął na placu zabaw a poszłyśmy z dziećmi daleko i był kawałek do przedszkola.
Muszę się Wam pochwalić, że moja Mała wiercipięta od kilku dni zasypia ładnie w łóżeczku. Tzn ładnie to za dużo powiedziane, bo wierci się niesamowicie zanim zaśnie :P To wszystko zasługa M, bo on ma anielską cierpliwość i ją tak usypia odkąd ja pracuję no i mnie nauczył też ją tak usypiać.
Jutro jedziemy z mlekiem 2. Mam nadzieję, że jakoś pójdzie, bo nie mamy już 1 w razie protestów. No i zaczniemy dodawać żółtko i te deserki mleczno-owocowe czasem. Tyle nowości w tym miesiącu. I słoiczki po 6 miesiącu już są mniej rozdrobnione. Nie są takie gładkie papki. Ale odkąd daję Gabie chrupy kukurydziane to ładnie przełyka, już bez odruchu wymiotnego. Ostatnio jej dodałam do zupki kawałeczki rozdrobnionego brokuła i zajadała. A wczoraj banana sobie mamlała w buzi i też większe kawałki łykała. Więc nie jest źle :)

No, idę zaraz spać, bo jutro praca :/ Miłej i spokojnej nocki życzę :*

cucumber - podziwiam.. pracujesz i jeszcze po 21 na bb skoczysz.. szacun.. ja dziś młodą nosiłam na dworze i wymiękałam z ciężarem a co dopiero z roczniakiem..

ja zamiast iść spać przeleciałam allegro, zakupiłam dres z hello kitty, 2 bluzki z kitty i oczy jak 5 zł mam..

a za 5 zł te dresy?;)
matko,my o 5 wyjeżdżamy, mąż mówi,że idziemy spać zaraz, ale dla mnie to tylko więcej pobudek, hehe jak później się położę, to mnie razy muszę wstać, teraz się nie liczy,jak latam ;)

ale super zabawkę kupiłam małej dziś Smyk jest zachwycona, nawet w samochodzie sie sama bawila:)

Witam!
Jakiś czas tu nie zaglądałam bo nie miałam czasu a tu proszę jakie postępy!!!! Zębów już sporo mają te Wasze dzieci, no i z jedzeniem widzę szalejecie!!!
Ja tylko tak na szybko chciałam zapytać czy jest może jeszcze ktoś kto nie dostał okresu???? Bo ja jeszcze nie miałam i już się zastanawiam....hmmmm

reklama
Witam!
Jakiś czas tu nie zaglądałam bo nie miałam czasu a tu proszę jakie postępy!!!! Zębów już sporo mają te Wasze dzieci, no i z jedzeniem widzę szalejecie!!!
Ja tylko tak na szybko chciałam zapytać czy jest może jeszcze ktoś kto nie dostał okresu???? Bo ja jeszcze nie miałam i już się zastanawiam....hmmmm

ja nie mialam jeszcze do tej pory i z tego co pamietam nati chyba tez... ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry