reklama

Kwiecień 2011

cześć dziewczyny cały dzień zajęło mi nadrabianie zaległości , co do samopoczucia to niezbyt nie wiem co robić z tym mieszkaniem szukać , czegoś czy nie porażka, cały czas o tym myślę .
aenye- co do męża to mój wczoraj zrobił akcję że w domu jest nie posprzątane i jak ja mogę w takim syfie, .........to nic że codziennie idę do pracy na 8 godzin przedwczoraj nic nie zrobiłam bo prasowałam i prałam, o 19 na próbę zespołu 21 w domu ma dosyć ja tez jestem zmęczona od jasnej...........naprawdę nie daje już rady poryczałam sie mąż mnie potem przepraszał że zapomniał że jestem ciazy , nie normalnie porazka, no i dobija mnie to mieszkanie , kuchnia taka mała ze wszystko brzuchem zwalam w kuchni , pokój beznadziejny, remont by się przydał a jak się okażę że nieda tam się mieszkać bo sąsiedzi nadal żyć niedadzą:wściekła/y:

reklama
więc jeżdżę do szpitala w którym pracuję i tam też będę rodzić.
no to mamy odpowiedz dlaczego jestes "lepiej" traktowana ;) ja czuje ze 1 polozna w 1 ciazy byla rasistka bo ochodzila sie ze mna jak z jakims niechcianym "problemem" teraz niby ta jest milsza ale o badaniach ani ciut nie pisla.
A ile razy mialas usg? bo mi powiedziala ze juz wiecej nie bede miala....

Adi 30przynajmniej Cię przeprosił, ja tego od lat nie słyszałam;)

Asiunia ja miałam mieć 3x w UK,w I II i III trymestrze. w pierwszym mialam,w drugim prenatalne (tak sie w polsce nazywa, ale nie inwazyjne) a w III to juz w PL bylam wiec mnie ominelo:)

adi od 36tc jest ciaza donoszona, wczesniej to wiadomo wczesniactwo :) znam historie w ktorej kobieta urodzila w 35 i 6dniu ciazy i miala napisane wczesniak. Dzien pozniej juz by bylo jako donoszony :D

- moja SIOSTRA wymyslila sobie slub 4 maja. wszystko super, ale... bede taka brzydka, rozlazla, cieknaca.. fuj...!!!!
Mój brat cioteczny, taki bliski ma wesele 30 kwietnia. Ja mam termin na 14 i moja mama twierdzi, że przecież spokojnie mogę pójść :/ Ta na pewno. Nawet się do kościoła pewnie nie wybiorę na ślub a co dopiero na wesele.
witam z rana, no dobra nie z rana.
ale juz bylam z pieskiem, jestem po sniadanku i rozkoszuje sie drozdzowka z jablkiem z biedronki i capuccino :-). mnie dzisiaj dziwnie boli brzuch jak by pecherz ale to nie pecherz dziwne ale to pewnie po moim glupim snie. snilo mi sie ze odeszly mi wody, dokladnie lezalam w pokoju na podlodze i bylo pelno wod wokolo mnie. maz spal to go chcialam obudzic a on sie obudzil i poszedl do dziecka spac gdzie spala moja tesciowa, generalnie wszyscy mieli mnie gleboko. jak sie obudzilam to sie balam sprawdzic czy to tylko sen :-(.
milego dnia
czytałam wczoraj o tym, co się dzieje w 3 trymestrze i pisali, że mogą się pojawiać dziwne sny związane z dzieckiem, ciążą i porodem. Jeszcze bardziej realistyczne niż wcześniej. Hormony i zniecierpliwienie ciążą robią swoje.

aenye, współczuję kłopotu z mężem. Założę się, że jakby faceci mogli być w ciąży to by chodzili na zwolnienie od razu i byłoby 200 % płatne.

Ja mam dzisiaj jakiś kiepski nastrój. W nocy brzuch mi twardniał aż się budziłam. Za oknem pochmurno, ciśnienie pewnie niskie a ja niewyspana po nocy. W dodatku wkręcam sobie, pewnie całkowicie bezpodstawnie, że mój mąż coś kręci. Pojechał dzisiaj do biura żeby dzwonić do klientów. Ja się go pytam, czy on tam dzwoni z telefonu swojego, no to mówi, że tak. Pytam, czy musi stamtąd dzwonić, bo mu np szef kazał, no to mówi, że nie. Zawsze dzwonił z domu. Jak się go pytam czemu aż do biura jedzie dzwonić, to mówi, że jakoś mu lepiej dzwonić z biura. Nigdy mu nie przeszkadzam jak dzwoni, ma tu spokój a on sobie biuro wymyślił. No i w mojej głowie oczywiście 100 myśli, że może tam ma jakąś atrakcyjną koleżankę, z którą może się chce zobaczyć :( Ja mam dzisiaj dzień, że czuję się wyjątkowo brzydka, ostatnio się nie kochamy, bo mi ten brzuch twardnieje i może on sobie szuka zastępstwa... Albo ma mnie tak dość, że woli siedzieć w biurze niż w domu ;(

Adi ja pierwszego syna rodziłam na początku 39tc i napisane miałam płód donoszony. Jak cesarki robią w 38 tc i też piszą, że donoszony...
Też muszę spróbować tą wodę z cytryną. Ogólnie cytryna w herbacie powodowała u mnie zgagę a może z wodą będzie działać inaczej.
Cucumber u nas nic od samego początku ciąży, i mój też czasami jeździ w niezrozumiałe dla mnie miejsca... Teraz wciskam mu Wiktora żeby nie myśleć że może mieć kogoś na boku...

Ostatnia edycja:
no to mamy odpowiedz dlaczego jestes "lepiej" traktowana ;) ja czuje ze 1 polozna w 1 ciazy byla rasistka bo ochodzila sie ze mna jak z jakims niechcianym "problemem" teraz niby ta jest milsza ale o badaniach ani ciut nie pisla.
A ile razy mialas usg? bo mi powiedziala ze juz wiecej nie bede miala....

Nie czuję się lepiej traktowana, bo w sumie poza dwoma położnymi nikt nie wie, że ja pracuję w tym szpitalu. Z resztą jak rozmawiam z dziewczynami, które też maja prowadzone ciąże w tym szpitalu, to maja taką dobra opiekę jak i ja;-)
USG miałam najpierw w 8tyg., bo było ryzyko poronienia, potem normalnie w 13 i 20 tyg. i będe miała jeszcze jedno w przyszłym tyg. ze względu na nadciśnienie i to, że miałam cesarkę niecały rok temu. W ciąży z Filipem miałam tylko 2.

Dziewczyny czemu tak negatywnie nastawiacie się na te wesela?
Kiedy Filip miał zaledwie tydzień, to byliśmy na weselu mojej koleżanki i było super. Filip uwielbiał spać w "hałasie".

KlaudusiaNK na kiedy masz termin?

Ostatnia edycja:
reklama
adi ciąża donoszona to ta po zakończeniu 37 tc

pandorka ja mam termin na 28 kwietnia, a wesele kuzyna jest 2 maja ale w innym miescie- moim rodzinnym, 150 km od katowic
jak jechac w taka trase z takim maluszkiem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry