reklama

Kwiecień 2011

apropo bolu dzisiaj w nocy to mialam akcje:
wstawalam siusiu, zamiast obrocic sie na bok , nogi z lozka i wstac to chcialam zrobic to szybko i z plecow usiadlam gwaltownie, popprostu takiego bolu to jeszcze nie mialam. odrzucil mnie bol z powrotem na lezaco. to byl skorcz zoladka ale az plakalam z bolu po kilku sec przeszlo ale bylo potwornie
ja mialam ostatnio ktg u gina i nagle wstałam po 10 Min. lezenia i tez mnie cos zabolało, musiałam usiąść z powrotem. położna mi powiedziała że w ciąży musimy robić wszystko 50% wolniej niż zwykle:)

Lenka kto powiedział że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu?:) bo ja ani jednej opinii takiej nie słyszałam hahah, nie mówie o samych dzieciątkach itd, a ciąża sama w sobie... każdej kobiecie ciężko, a niektórym naprawdę bardzo i każda mimo wszystko nie może doczekać się porodu....

reklama
lenka, ja rozważałam imię Joanna :) Asia, ładnie dla dziewczynki, lubię to imię :) Ale u nas wygrała Gabrysia ;) Asia mi się kojarzy z kimś spokojnym, grzecznym, może dlatego, że większość Asiek, które znam takie są. A Gabrysia to taki mały łobuz. No i moja już taka jest ;) Nawet na usg się chowała przed nami a potem się z nas śmiała ;)

Morgaine wszędzie spotykałam się z tym powiedzeniem.Twierdzą tak moje koleżanki -mamy którym marzy się kolejne dziecko ,tytuły w gazetach,w telewizji też to sugerują,pacjentki w mojej pracy które właśnie były w ciąży.
A ja się zastanawiam dlaczego to fajny okres?Noszę dziecko pod sercem ,cieszę się jak czuje mała ,ale na pewno bardziej się bedę cieszyc jak już ta ciąża się skończy i maleństo bedzie już nie w brzuchu.:tak:

lenka, ja rozważałam imię Joanna :) Asia, ładnie dla dziewczynki, lubię to imię :) Ale u nas wygrała Gabrysia ;) Asia mi się kojarzy z kimś spokojnym, grzecznym, może dlatego, że większość Asiek, które znam takie są. A Gabrysia to taki mały łobuz. No i moja już taka jest ;) Nawet na usg się chowała przed nami a potem się z nas śmiała ;)

Ładne imię Gabrysia ,a wiesz że co do usposobienia Asiek to masz racje.Moja kuzynka Joanna właśnie jest taka spokojna,rozważna ale pazura czasem potrafi pokazać.
Mojemu C kojarzy sie to imię z osobą Joanny d'Arc-chodzi o cechy przywódcze .A że on miłośnik historii ,szczególnie walkami,przewrotami,bitwami ,wojnami to stwierdził że naszej córki imię Joanna jak najbardziej będzie pasować

Morgaine a za darmo masz dostawę do domu czy do najbliższej apteki?
Ja te sprawy apteczne i kosmetyczne zamierzam kupić dopiero w marcu i tak nie zamierzam wcześniej rodzić ;-) Zastanawiam się tylko nad fridą, bo już kilka osób mi mówiło, żebym poczekała, bo być może dostanę w paczce ze szpitala. Sama nie wiem... Nie lubię niczego zostawiać na ostatnią chwilę.

mi tylko raz tesciowa powiedziala ze to czas blogoslawiony i tyle. Ja tez "nie lubie ciazy" ciagly brak sily, jakies bole, nerwy ze wszystko ok. nie to nie dla mnie. a biedna slonica 2 lata w ciazy chodzi :(

Ja nie mogę narzekać. Naprawdę ciążę dobrze znoszę. Powiedziałabym, że lepiej czuję się niż przed, bo np. w ogóle nie boli mnie głowa, co przed ciążą często się zdarzało. Nie mam żadnych uporczywych infekcji, nic mnie boli, więc możliwe, że jestem stworzona do chodzenia w ciąży. Jedyne co, to powoli zaczyna mi dokuczać brak kondycji i to mnie martwi najbardziej. Gdyby jeszcze w ciąży nie przybywało kilogramów, to w ogóle byłoby wspaniale :-D A ruchy dziecka w brzuszku są po prostu bezcenne :-)

Joanna spokojna?? Wow, o mnie tak nigdy nikt nie powiedzial,no bo ja bardziej jak ta D'arc;) nie znam spokojnej Aśki, ale różnice pewnie są dlatego że imię niewiele ma wspólnego z tym jacy jesteśmy, chyba bardziej my dopasowujemy pewne cechy do imion, bo geny, charakter, wychowanie, środowisko - to ma największy wpływ na to jacy jesteśmy... no i forum bb tez ma na to wpływ;)
Morgaine wszędzie spotykałam się z tym powiedzeniem.Twierdzą tak moje koleżanki -mamy którym marzy się kolejne dziecko ,tytuły w gazetach,w telewizji też to sugerują,pacjentki w mojej pracy które właśnie były w ciąży.
A ja się zastanawiam dlaczego to fajny okres?Noszę dziecko pod sercem ,cieszę się jak czuje mała ,ale na pewno bardziej się bedę cieszyc jak już ta ciąża się skończy i maleństo bedzie już nie w brzuchu.:tak:
też tak będziesz mówić o ciąży jak urodzisz, w trakcie ciąży to ja nie słyszałam żeby się komuś podobało:) tzn.wiadomo że jest to jedyny sposób na własne bejbe więc nie twierdzę że ciąża jest zła lub niepożądana, ale dobrze że trwa TYLKO 9 miesięcy!!
Morgaine a za darmo masz dostawę do domu czy do najbliższej apteki?
Ja te sprawy apteczne i kosmetyczne zamierzam kupić dopiero w marcu i tak nie zamierzam wcześniej rodzić ;-) Zastanawiam się tylko nad fridą, bo już kilka osób mi mówiło, żebym poczekała, bo być może dostanę w paczce ze szpitala. Sama nie wiem... Nie lubię niczego zostawiać na ostatnią chwilę.

na pewno fridę bądź otrivin (jeszcze lepszy moim zdaniem) dostaniesz w szpitalu. nawet jak nie, tego nie używa się na co dzień tylko jak dziekco ma katarek, bo co chcesz odciągać codizennie? wystarczy sól fizjologiczna, dziecko na brzuszek i wszystko wydmucha samo, takie odciąganie, to moja lekarka twierdzi że nawet jak ma dziecko katar (takie malusie dzieciątko) to jest niezdrowe. więc nie spiesz się, może w ogóle nie będzie potrzebny!!!!
dostawę mam za darmo do apteki, ale apteka tuż obok więc spoko. M wyślę to będzie to dźwigał;)

witam sobotnio:-)
widzę, że przekroczyłyśmy magiczny tysiąc stron...
Kurcze jak dla mnie to ciąża mimo tych wszystkich bóli, wymiotów i mdłosci jest naprawdę fajna, mimo tego, że musiałam leżeć i teraz też mam dużo odpoczywać, to jednak ta myśl, że noszę pod sercem małą istotkę, o którą musze dbać, którą się niedługo będę na żywo opiekować, powoduje, że robi mi się cieplutko na sercu...:tak: Samo to oczekiwanie na maleństwo jest dla mnie takie magiczne:happy2: a potem nadejdzie moment kiedy zaczniemy byc już na zawsze dwiema odrębnymi osobami, to jest dopiero magia...
Ale się rozmarzyłam :)

Wracając do rzeczywistości:
Asiunia masz od nas rozkaz odpoczywania i przekaz to mężowi, Ty masz leżeć, bez dyskusji;-)
Mitaginko daj znać, że wszystko OK:tak:
Lenka Ty też nie szalej za bardzo ze sprzątaniem, a jak się coś teściowej nie spodoba, to niech sobie sama posprząta;-)
Cucumber może powiedz sąsiadom, że jak mają taką wprawę w odkurzaniu to u mnie też by mogli tak przy okazji:tak:

Dzisiaj mam w planie pranie kolejnej partii ciuszków i prasowanie tego co już wyschło, teraz tylko na zakupy, jakiś obiadke ugotować i mozna sie brać do prasowania,a wieczorem wybieramy się do znajomych na chwilkę, odwiedzić tą koleżanke co leżała w szpitalu na obserwacji, pogoda jakoś nie nastraja pozytywnie, ale trzeba sie zmobilizować:-)
Miłego dzionka dziewczynki

reklama
hello brzuchatki,

mitaginka - trzymaj sie dzielnie,myslami jestem z toba,bedzie dobrze !!!

asiunia - odpoczywaj kochana !!!!

aenye -te stronki,nie znalam ich...bomba !!!

my po czesci nieoficjalnej - tzn.domowo-tortowej,nie wiem czy ja sie starzeje,czy to hormony,ale poryczalam sie skladajac oskarowi zyczenia - mam prawie doroslego juz syna...aaaaachhhhh...:happy2:biore sie dalej za robote...

buziaki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry