reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

hej, dziewuszki... w pracy jestem, wiec nie doczytam, co tam od wczoraj naskrobalyscie. ale w skrocie - bylam na tym usg, wszystko fajnie, torbiele sie wchlonely!!!!! rewela :-D no i dzidzia oczywiscie prezentowala swoje klejnoty w pelni, sa calkiem spore :-D

ale ogolnie mlody drobniutki, kilka dni do tylu wg suwaczkow, wiekszosc pomiarow miedzy 22tc a 22tc5d, takze troche mniejszy. 23cm i 530gr :-) ale rozrabial jak zwykle. jejku, moze mi sie mala drobinka urodzi? chcialabym! mniej rodzenia!!!

no i tyle.. uciekam. buziaki!!!

reklama
Aenye - no to wspaniałe wieści! :) Już się nie musisz martwić torbielami. :)

Anisad - kciuki za USG.

Ja leżę, a że nie umiem za bardzo na leżąco pisać, więc przez najbliższe dni będę rzadziej odpisywać, przepraszam. Za to postaram się podczytywać na bieżąco.

Jejku, Wy już macie w domach ozdoby świąteczne :-) Ja jeszcze nic nie przystrajam, bo mam taką zasadę, że najpierw musi być błysk w mieszkaniu, a dopiero później dekoracje. A za porządki zabiorę się jak tylko przywieziemy meble, czyli jak dobrze pójdzie i jutrzejsze zakupy się udadzą, to po niedzieli zaczynam generalne porządki.

Marma podziwiam, że zaczynasz szkołę przy dwójce dzieci :-) Musisz mieć dużo samodyscypliny- brawo :-) Ja najpierw skończyłam studia, a później zabraliśmy się za "produkcję" ;-) Jakoś tak lubię mieć wszystko poukładane :-)

Hej Hej Hej !!! :)

Mój internet w końcu działa :) uff, tyle czasu mnie tu nie było, a nie miałam nawet jak się Wam pochwalić moim 3d :) Na szczęście Mitaginka zadziałała :) NO z tego co podczytałam was troszkę, to troszkę chłopców przybyło :) Mitaginka - idziesz do szpitala ?? Qrde, ale się zaczęłam martwić, mam nadzieję, że wszytsko będzie dobrze, a Ciebie ten pobyt tylko uspokoi !!!!!! Dużo buziaków ślę !!!!

A ja szybciutko Wam tylko potwierdzę, że będzie SYNEK :) Zakochałam się w nim... :) Jest duży i zdrowy, a siusiorka ma tak pokaźnego, że na 100% nie da się go pomylić z dziewczynką :) Na 3d rozśmieszył mnie, gdyż przyjął pozycję w stylu 'wyginam śmiało ciało', założył sobie nóżkę za głowę a rączkami trzymał pępowinę :) I pokazał tylko troszkę buziaczka :) Dlatego też zastanawiam się nad nadaniem mu Imienia Julek - jak Król Julian z Madagaskaru :) Hehehe. Jolaa - wciągnij więc nas na listę z moim Synusiem :)

Buuuziaczki !

Laurka studia jako takie skończyłam już jakiś czas temu w zeszłym roku postanowiłam się przekształcić i zaczęłam robić podyplomówki i kursy kwalifikacyjne. Co do nauki to co teraz robię to to co mnie interesuje a nie pierdoły które trzeba odbębnić żeby zostać magistrem. tak więc to troszkę inna nauka. A poza tym to oderwanie od codziennej rutyny. Przez pierwsze miesiące gdzie dziecko głownie śpi ma sie sporo czasu na inne zajęcia a zamiast leczyć depresje wole się zająć czymś konkretnym. M mi pomaga i teściowa obiecała że będzie przyjeżdżać. W zeszłym roku jak robiłam uprawnienia to była ze mną dziewczyna która na pierwsze zajęcia przyszła w bardzo zaawansowanej ciąży a na drugie, dwa tygodnie później juz po porodzie. I chodziła regularnie. A z wykładowcami się tak umówiła że zwalniała się z części zajęc albo sie spóźniała i latała karmic malego :-) Tak więc jak się chce to wszystko sie da zrobić :-D

cocosova gratuluje synka :)

..aenye kacperek mały się urodził i liczę na to że tym razem będzie podobnie :) i super że wszystko z małym ok

Hej Hej Hej !!! :)

Mój internet w końcu działa :) uff, tyle czasu mnie tu nie było, a nie miałam nawet jak się Wam pochwalić moim 3d :) Na szczęście Mitaginka zadziałała :) NO z tego co podczytałam was troszkę, to troszkę chłopców przybyło :) Mitaginka - idziesz do szpitala ?? Qrde, ale się zaczęłam martwić, mam nadzieję, że wszytsko będzie dobrze, a Ciebie ten pobyt tylko uspokoi !!!!!! Dużo buziaków ślę !!!!

A ja szybciutko Wam tylko potwierdzę, że będzie SYNEK :) Zakochałam się w nim... :) Jest duży i zdrowy, a siusiorka ma tak pokaźnego, że na 100% nie da się go pomylić z dziewczynką :) Na 3d rozśmieszył mnie, gdyż przyjął pozycję w stylu 'wyginam śmiało ciało', założył sobie nóżkę za głowę a rączkami trzymał pępowinę :) I pokazał tylko troszkę buziaczka :) Dlatego też zastanawiam się nad nadaniem mu Imienia Julek - jak Król Julian z Madagaskaru :) Hehehe. Jolaa - wciągnij więc nas na listę z moim Synusiem :)

Buuuziaczki !

Ogromne gratulaccje, na liste cie chetnie wciagne tylko napisz priva z data z OM :):)

reklama
Cześć Mamuśki .
Gratulacje z okazji udanych wizyt i badań usg .Dzieciaki rosną jak na drożdżach:-)

Ja już dzisiaj spokojniejsza ale wczoraj nie mogłam wogóle ogarnąć się po śmierci kocurka.Moja koteczka zaczeła tęsknić ,szuka go wszędzie i calą noc miauczała .
Teraz śpi jak zabita ,wogóle nie reaguje na wołanie.Musi się przyzwyczaić ,zresztą tak jak my .
Moja dzidzia fikała dzisiaj cały dzionek ,aż zaczełam się martwić dlaczego nie śpi,teraz jak usiadłam przez komputerem to się troszke uspokoiła ale daje cały czas znać o sobie.
W nocy też czułam maleństwo,niech już może trochę odpoczniie bo dużo tego brykania dzisiaj a wiadomo co za dużo to nie zdrowo_Oczywiśćie jestem spokojniejsza jak czuję kopniaczki .
Też mnie dzisiaj brzuszek pobolewa ale sporadycznie i szybko przechodzi i zaczynam sądzić że intensywność tych bóli zależna jest od tego gdzie małe akurat przebywa.
Jak jest w dole w podbrzuszu to wtedy mocniej boli jak po bokach lub przy pępku baraszkuje wtedy wogóle.
Uciekam ,jadę do babci-zrobiłam jej pyszną sałatkę jarzynową i wiozę miodek dla zdrowia.
Pozdrawiam Was kochane i trzymajcie się mocno i cieplutko

Do góry