reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2011

reklama
aaa, to wczoraj było w 3ce: jak się nazywa Egipcjanin bez dostępu do internetu? hihihihihi Gipcjanin :) płakałam :)

:-DDobre :-D hahahahah

Aenye Ja mam ten sam problem, jak doszytam i odpiszę to znowu coś sie pojawia, strasznie płodne jesteście dziewczyny w pisaniu i nie tylko hehehhe ;-)

Co do antykoncepcji to ja od 15 roku życia na hormonach bo po guzku w piersi miałam strasznie rozregulowany okres i dostawałam raz po 14 dniacch a raz po 3 mies. :szok: musiałam to wszystko ustabilizować, a potem wpadłam w rutynę, ale brałam zawsze jak najbardziej delikatne i nie wpływały jakoś specjalnie na mnie, żadnego tycia, chudniecia czy mdłosci, zero objawów...

ale dzisiaj ładna i słoneczna pogoda...dobrze, że jeszcze zima powróci :p wiosna niech przyjdzie dopiero wtedy, jak będę mogla czerpać z jej uroków :p

marma co u Ciebie? jak po usg?

Skrzyneczka poród w wodzie nie gwarantuje, że nie będziesz nacinana.....ja rodzilam w wodzie i gdyby nie nacięcie to bym wymiekła bo parłam i parłam i parłam i w końcu pewnie bym pękła gdyby nie położna która się mnie zapytała czy nacinamy, ja że tak i Borys się urodził....piekny moment :) chwilę jeszcze był w wodzie a potem już u mnie na piersiach :) NIE BÓJCIE SIĘ PROSZĘ NACIĘCIA

Skrzyneczka poród w wodzie nie gwarantuje, że nie będziesz nacinana.....ja rodzilam w wodzie i gdyby nie nacięcie to bym wymiekła bo parłam i parłam i parłam i w końcu pewnie bym pękła gdyby nie położna która się mnie zapytała czy nacinamy, ja że tak i Borys się urodził....piekny moment :) chwilę jeszcze był w wodzie a potem już u mnie na piersiach :) NIE BÓJCIE SIĘ PROSZĘ NACIĘCIA

ja się nacięcia nie boję :-) "mój dół" trochę już zniósł w tej ciąży, więc nacięcie mi nie straszne :-D

dokladnie!
A ja parlam, parlam, az tracilam przytomnosc, nie chcial przejsc a pindy mnie nie naciely... Przez to mam teraz ta pzepuchline pochwowa od zbyt duzego nacisku na pochwe. Gdyby mnie nacieli byloby po problemie i teraz tez pewnie rodzilabym SN a tak dupa blada.... :(((

W moim szpitalu starają się chronić krocze jeśli tylko się da, właśnie dlatego wybrałam ten szpital, ale jeśli dla dobra maluszka lub mojego (ryzyko poważnego peknięcia) bedzie konieczność nacięcia to trzeba i już. W wodzie jest łatwiej uniknąć nacianania ze względu na to, że skóra sie łatwiej naciąga i poddaje w wodzie, ale to oczywiście nie gwarantuje, że nie będzie takiej potrzeby.

W moim szpitalu starają się chronić krocze jeśli tylko się da,
taaa w moim tez chronili krocze i chyba bardziej skupili sie na jego ochronie i nie nacinaniu/dotykaniu ze zapomnieli jakie moga byc inne konsekwencje nie naciecia w takim przypadku jak moj... No ale jak to madry lekarz powiedzial - "mialas pecha"... no ba... bo trafilam na niewyedukowana polozna... ;/ i cala reszte debili ktorzy wmawiaja sobie/mi/innym ze wsio jest ok... :(

reklama
Hej Kwieciste!
Ale płodne z Was pisarki...przeleciałam wątek w poszukiwaniu wiadomości od Pandorki, nie wiem, czy przegapiłam, czy Wiecie co z Pandorką?

Cucumber, jeśli chodzi o uszczypliwe uwagi na temat wagi, to radzę odpowiadać, że zaraz po brzuszku najwięcej kg poszło w piersi:-)
a tak to wygląda wg uczonych
Dziecko​
~3,5 kg​
Macica​
~2 kg​
Płyn owodniowy​
~3 kg​
Łożysko​
0,5-1,5 kg​
Piersi​
1-3kg​
Tłuszczyk​
2-5kg​

Skrzyneczko, odnośnie ochrony krocza, to woda oczywiście pomaga rozmiękczyć to i owo, ale dobrze już od 32-34tc zacząć codzienne masaże olejkiem do masażu krocza (weleda)

WELEDA Olejek do masażu krocza 50ml

Masaż powinien trwać ok 15-20min, następnie na 20-30min kładziemy tam termofor.

Poza tym jest jeszcze taki gadżet jak epino

Balonik Epino - rozci

Do góry