reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
witam,
tiramissu super że przedłużyli ci umowę, zawsze lepsze na rok i na pół etatu jak wogóle. Super że już na L4 przynajmniej nie będziesz się codziennie denerwować w pracy a i odpoczniesz i zrelaksujesz się przed porodem :-)

a ja już od 7 rano nie śpie. Dziecko w przedszkolu i pasuje się wziąć za jakieś sprzątanie bo przez ostatnie dni dom trochę zaniedbałam :zawstydzona/y:, aż wstyd jakby ktoś przyszedł :zawstydzona/y:
Miłego dzionka dziewczyny :-D:-)

Hej

Witam sie w śniezny poranek z kawka w reku i DDTVN dzis beda mowic o karmieniu piersia (poradnik karmienie piersia)wiec musze zobaczyc i dla chetnych dziewczyn:-)...

Tiramisu-teraz jak najbardziej zasługujesz na L4 ( wicie gniazda i te sprawy:-Dczas przygotowac sie na przyjecie Olusia:)

Cześć dziewczęta:-)
ja już po kawie, tez oglądam ddtvn. jej, muszę się zmobilizować żeby się ubrać , ogarnąć i jakiś obiad upichcić, ciężko mi się zebrać.

tiramissu - tak mi przykro:-( Idź na l4 i nawet się nie zastanawiaj, pracodawca nigdy nie docenia takiego poświęcenia:no:
ja dostałam na czas nieokreślony, ale nie mogli inaczej, bo to już czwarta umowa. Gdzieś czytałam że jak się wraca na 7/8 etatu to przez rok nie mogą zwolnić, czy któraś się orientuje czy tak faktycznie jest?

Tiramissu - kurcze, ale Ci zrobili z ta umową kuku. Bez sensu takie traktowanie.
Phel - już włączyłam DDTVN

Ja już leże na kanapie. Chyba wczoraj przegięłam z tymi butami na obcasach. Mam wrażenie, że chodzę teraz jak kacza, bo mnie tak to spojenie boli.

Muro - ja mam mobilizację każdego ranka do ubierania i nie tylko.. Główny moj cel - zawieść wyjca na kilka godzin do żłobka ;)

witam się i ja z rana - już po śniadanku i kawce i z mega leniem :-D
Tiramisu- cieszę sie że przedłużą Ci umowę :-) nowa umowa będzie obowiązywać jeszcze przed rozwiązaniem? czy już po? sprawdz to doładnie bo przepisy są tutaj dość zawiłe i w przypadku zwolnienia lekarskiego i jest tak że zmiana etatu nie wpływa na podstawę zasiłku chorobowego jeśli niezdolność powstała przed zmianą etatu, ale już choćby jednodniowa przerwa w zwolnieniach lekarskich powoduje przeliczenie tej podstawy stosownie do nowego etatu. niestety nie mam pewności jak to wygląda z zasiłkiem macierzyńskim bo teoretycznie zasiłek macierzyński nie jest niezdolnością do pracy... najlepiej jeśli dopytasz w ZUS żeby nie było potem niespodzianki... i pilnuj żeby nie mieć przerwy w zwolnieniach lekarskich

Pscółka - faktycznie jest tak że jakiś rok-dwa temu wprowadzili taki zapis do kodeksu pracy, że kobieta wracająca z urlopu macierzyńskiego a mająca prawo do urlopu wychowawczego (z Twoim stazem pracy masz go) może złożyć wniosek o obniżenie wymiaru etatu (maksymalnie do połowy) na maksymalnie rok czasu i pracodawca nie dość że wniosek taki musi przyjąć to dodatkowo kobieta ta ma taką ochronę jakby była na wychowawczym - czyli nie wolno jej zwolnić z wyjątkiem dyscyplinarki i likwidacji

Dziewczyny nie wiecie moze czy juz wprowdzili to ustawe??? macierzynski dłuższy o rok? bo ja juz sie gubie czytalam ale niby ta ustawa juz jest zaklepana tylko wchodzi nw zycie we wrzesniu...

reklama
Phel - z tego co sie orientuje to ustawa jest w planach i nie jest jeszcze przegłosowana. Jak przegłosują to od 1.09 wejdzie w życie. Dokładnie jednak nie wiem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry