reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Kobitki chciałam sie Was zapytać , czy do szpitala na poród trzeba mieć skierowanie??? I czy sprawy znieczulenia załatwia sie wcześniej czy przy porodzie ? Bo nie mam zielonego pojęcia a na stronie szpitala nie ma takich informacj:baffled:

Zibka; fajnie ze dolaczylas do nas!

Anila; dokladnie wiem co czujesz. Bardzo sie ciesze z dzidziusia ale strasznie mi zal l4 i mimo wszystko mam poczucie straty bo tesknie za praca i ludzmi.

Smile; Ty tak nie szalej bo sie wczesniej rozpakujesz ;-)

ja planuje 36,37 tc rodzic wiec tak na styk moze sie zalapie na roczny maciezynski(choc nie planuje z niego korzystac) mam nadzieje ze wczesniej sie cos nie sypnie...

Zibka - gratuluję dziewuchy, a imię macie wybrane?

Felidae
- z tego co widzę to anila jest zorientowana w tym temacie;-). ja z chęcią będę chciała skorzystać, no chyba że metro jakoś expresem wybudują i będę szybciej śmigać do pracy, bo przy obecnych warunkach to tak na ponad 10 godzin dziennie musiałabym dziecko zostawiać:-(

iza skierowania nie trzeba mieć, natomiast znieczulenie to każdy szpital inaczej. Dziewczyny pisały o tym na wątku "relacje z wizyt". Czasem nie trzeba nic, czasem musi być wywiad z anestezjologiem jeszcze w trakcie ciąży itd. Musisz zadzwonić i się dopytać w tym miejscu gdzie chcesz rodzić

TO chyba taki dzień, ja byłam na badaniach, potem byliśmy w sklepie z meblami.
Ja chce kupić dwuosobowy fotel rozkładany dla starszaka, a ten sobie upatrzył łózko piętrowe z biurkiem. no i teraz jesteśmy w kropce. Bo nie wiemy co będzie jak kupimy fotel. czy nie będzie buntu. Teraz na wszystko sie zgadza, ale ja go znam :tak: he he teraz jest wszystko super, a potem będzie gadanie. Eh te chłopy małe czy duże.

pscółka i spółka no właśnie potem doczytałam hi hi :-) tylko , u mnie 7/8 czy połowa etatu nie da rady :-( praca rotacyjna i diabli wiedza co miała bym robić w ramach tej cześć etatu. Chyba ze isc na ten kawałek pracować normalnie, ale to mniejsza kasa. i tak źle i tak nie dobrze :/

Ostatnia edycja:
Rany, moje dziecko jest dzisiaj tak niegrzeczne, że chyba ją zaraz uduszę. Teraz od 15 min. drze japaczkę, bo herbata jest zimna (a nie jest), a jeszcze domaga się przytulenia (że niby za te wrzaski mam nagradzać?), po czym przylazła z tą herbatą i jak osobiście przyłożyłam jej kubeczek do ust, to jednak sie okazała ciepłą i wypiła do dna. :dry:

zibka
witaj

lenka ja też się czasami zapominam z tym brzuchem, ale juz jestem ostrożniejsza niż w poprzedniej ciąży.
Pamiętam, że przeraźliwie się brudziłam przy garach, ciągle mi coś kapnęło po brzuchu i bluzka do prania ledwo po założeniu. Zaczęłam nawet gotować w fartuszku:-D Teraz jakoś nie mam tego problemu

reklama
Iza rodzisz to jedziesz i tyle, przynajmniej u nas tak jest, jedynie po terminie dostaję się skierowanie

Nef skąd ja to znam ,mój Antek to taka zaraza, jak sobie ubzdura ze coś jest za ciepłe czy za zimne to za chiny nie przegadasz

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry