reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
eevciaa88 ciesze się, że papka dala radę...Zawsze mam w domu kilka paczek i sody i kwasku.
Zapiszcie sobie jeszcze jeden sodowy patent. My używamy jej na oparzenia. robię papkę z zimnej wody i sody i taką papkę nakładam na oparzenie ( TYLKO NIE NA RANE) jak wyschnie to to się złuszcza i kładę nową partię...póki wilgotne to przynosi ulge...nakładam do czasu aż ładnie zblednie i przestaje piec pod suchą papką...

a butelki po mleku mm raz na tydzień myłam roztworem soli kuchennej...i traciły ten mat...tylko ja nie gotowałam butelek nigdy w wodzie...zawsze parzyłam wrzątkiem a potem porządnie suszyłam. po wygotowaniu robią się straszne jak dla mnie a im więcej rys i i osady tym więcej miejsca na rozwój bakterii. im gładsza powierzchnia butelki tym bezpieczniej...to wg mnie.

Ostatnia edycja:
Zibka- ja probowałam różnych sposobów najlepsze było gotowanie ale czasem wypralo się po użyciu vanisza do kolorów bo zakładam że chodzi Ci o kolorowe ciuszki. Bo jak białe to gotowanie najlepszy sposób.
Tyle że nie każde ubranko się wyprało tym vaniszem

zibka a jakby tak spróbować te plamy płynem do naczyń potraktować?
Ja tak zapieram tłuste plamy na ubrankach Gosi... tylko, że to w miarę świeże zabrudzenia

powiedzcie mi jak u was jest z łozyskiem jaki stopien macie? czy któras ma stazejace sie? i co ginowie wasi na to mowią? tu najwiecej z was zaglada ztad to pytanie tutaj

reklama
Witajcie
zozolka
- z łożyskiem nie bardzo Ci pomogę, bo miałam wizytę na początku marca, a wtedy miałam II stopień. Lekarz nic o tym nie mówił. Dopiero jak wróciłam do domu zauważyłam że wpisał w kartę przebiegu ciąży II stopień. Niedługo będę miała wizytę, to się dowiem, czy się starzeję.;-)

Wczoraj zajęłam się prasowaniem pieluch tetrowych.....cały dzień. Masakra. Jeszcze nie tak dawno rozmyślałam o używaniu pieluch wielorazowych zamiast pampków, ale po wczorajszym dniu - mam dość! i cieszę się, że jest taki wspaniały wynalazek dla ludzkości jak pampki:) Cały minus tego to opuchnięte stopy. Zniknęły mi kostki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry