reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
My już po chrzcinach. Udały się bardzo.
Ja zaczęłam się już szykować o 9 tak by zdążyć na 12.30 do kościoła ^^.
Franek wstał przed mszą. Zjadł i go przebrałam. W kościele spał. Obudził się na samiuśki koniec i grzecznie oglądał co się dzieje. W restauracji też złote dziecko.
Pogoda dopisała. My mieliśmy chrzciny połączone z 25 rocznica ślubu teściów, więc z restauracji wróciliśmy do domu się przebrać i szybko do ogrodu, bo tam poniekąd dalsza część imprezy się odbywała :D

Kupiłam wczoraj buty - 11cm obcas :D. Jak je ubrałam o 11.50 to zdjęłam o 17 i miałam dość. Trzeba się znów przyzwyczaić.

U nas nocne karmienie co 3-4h. Ja mam budzik nastawiony. Jak mały nie wstanie do 4h to mnie budzi alarm. Tylko u nas to podyktowane chorym sercem. Dzieci z wadami serca mniej jedzą i słabiej przybierają na wadzę. Ja Franka chce podtuczyć do października. Będzie miał kolejną operację i pewnie znów dużo na wadze straci.

Nef - sprawdzałam w nowym domu. Z sypialni na piętrze mam piękny widok na Sky Tower :P.

Lecę spać, bo padam na pysk.

Dobranoc :)

reklama
hej mamuśki
Ale miałam zakupowy weekend. Byliśmy z małą ch arkadia w wawie. Miło mnie zaskoczyły pokoje dla matek z dzieckiem (przewijak, podkłady na przewijak, podgrzewacz, mikrofala, fotel, pianka antybakteryjna). Wcześniej nie interesowałam się tym, a tu taka niespodzianka. NO i moja córcia na zakupach była bardzo dzielna. Gdy ja buszowałam po sklepach, mąż z córką czekali na korytarzach. I nieraz słyszałam płacz, myśląc że to moja córcia płacze - ale zawsze okazywało się że to inne dziecko. W końcu "ubrałam" się na chrzest (sukienka, torebka, żakiet, portfel). Jeszcze buty muszę znaleźć. W ryłko, co prosiłam o jakiś model - to nie było mojego rozmiaru. Ale jeszcze zdążę coś kupić.
sukienka.jpgtorebka.jpgzakiet.jpgportfel.jpg

Załączniki

• sukienka.jpg
    sukienka.jpg
    5,2 KB · Wyświetleń: 45
  • torebka.jpg
    torebka.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 52
  • zakiet.jpg
    zakiet.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 42
  • portfel.jpg
    portfel.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 57
Witam

wiosna super ciuszki :)

czekolada- mi też pediatra mówił żeby nie budzić u mnie tak jak u Nef młody jest pulpetem , mówimy na niego tęgonogi bo nogi to ma słuszne :-D:-D

smile0 fajnie ,że impreza się udała:tak:

Dziewczyny czy któreś z Waszych dzieciaczków ma skazę białkową? Mój Młody ma dziwną wysypkę na buzi i nie wiem czy to nie przypadkiem skaza:confused: Ograniczam nabiał jak tylko sie da.... Może musze zrezygnowac całkiem.....ale też njie chcę rezygnować jak to może nie to. Pójdziemy do pediatry to się okaże...

i chyba idzie nam ząb, Leon płacze od wczoraj non stop,od 2 tyg ślini się strasznie,wkłada rączki do buzi , niespokojnie ssie pierś. Zęby miał wyczuwalne od 3 tygodnia życia jakoś, a i na dziąśle jest taka jakby ranka:confused:

Pola najlepiej by było odstawić całkowicie, jak skóra wróci do normy to wtedy znów spróbować wprowadzać nabiał, jak znów wysypie to będziesz mieć pewność, że to to.

Dziewczyny karmiące piersią jak u Was z @? bo ja dostałam 2 dni temu jednodniowego plamienia, od tamtej pory cisza i nie wiem czy to @ zblizająca czy wynik wysiłku (zaczęłam ćwiczyć)...

Pola My mamy skazę białkową lub nietolerancję laktozy.
po nanutramigenie przeszły kłopoty brzuszkowe. ja w swoim czasie wycofałam wszystko co mi się z korową kojarzyło a problemy dalej był...
a czy to na pewno nie potówki ?? skóra jest gładka czy szorstka tam gdzie wysypka ? bo Olek ma momentami dużo potówek ale skórka jest na nich i wokół nich gładka, tłustawa...

dominiczka nie karmie juz piersia a @ jeszcze nie mam. To dość indywidualna sprawa, też miałam Was pytać czy już miałyście @. Kurka felek, muszę sie do gin umówić i cos się zebrać nie mogę ha ha ha z brzuszkiem to się latało <lo>

Ostatnia edycja:
hej

dominicza
ja miałam już @, nie karmie piersia i łykam już prochy... teraz jeszcze takie jak przy karmieniu piersią (jednoskładnikowe) ale teraz idę do gina na początku lipca już zmieniać na zwykłe albo na wkładkę...

Wiosna zestaw śliczny - klasczny ale nie nudny... i taki letni... super

u nas zapowiada się piękna pogoda... ja walczę z systemem składania wniosków o żłobek (tak tak Maria będzie chodziła do żłobka jeśli się dostaniemy) już mnie dwa razy wywaliło i już mi się odechciało... ale powalczę jeszcze...

ach i wciąż poluję na chustę...

Smile -cieszę się że impreza Franka się udała :-) z pewnością pięknie wyglądaliście... a taka łączona uroczystość to fajny pomysł...

miłego dnia:happy2:

Wiosna - ja chce taki żakiet!! Super ciuchy

Ja nie karmiłam praktycznie wcale. W pierwszej dobie jedynie używałam laktatora, a później dostałam tabletki na zatrzymanie laktacji. Okres mi się właśnie kończy. Dostałam 12 czerwca.

Obżarłam się wczoraj ciastem, a dzisiaj waga pokazuje znów 1kg mniej :D...

Pola - też się borykam z problemem skazy. Córa twarz miała w krostach. Pediatra zalecił wyeliminowanie mleka krowiego, pozwolił mi jeść jeden jogurt dziennie. (Ale spotkałam się też z innym podejściem do tego problemu. Inny lekarz mówił mi by nie eliminować mleka, bo piersi są takim filtrem, że do dziecka dociera znikoma ilość alergenów.) I tak od 1,5 m-ca nie jadłam nic z mlekiem, do kawy kupiłam sobie sojowe. Twarz od razu wróciła do normy , choć ma z 5 krostek cały czas. I tak powoli zastanawiam się nad stopniowym wprowadzaniem mleka - wczoraj dolałam do kawy inki. Zobaczymy co będzie...
dominiczka - karmię piersią, u mnie cisza z @
Smile - żakiet z reserved, reszta - mohito.
"Obżarłam się wczoraj ciastem, a dzisiaj waga pokazuje znów 1kg mniej :D..." - ha ha :) fajnie masz

reklama
Ja wczoraj wziełam zastrzyk anty bo tabletek zapominam a do wkładki najlepiej chociaż mieć 1 okres. Póki co czuję się ok. Mam nadzieję, że tak zostanie. Ciuchy super! smile - zazdroszczę spadku wagi - mi jeszcze ze 4 kg zostały :/ i nie chce ruszyć czyt. żrę na potęgę ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry