reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

reklama
hej po weekendzie :-)

madzikowska, w takim razie koniecznie musisz korzystac i zamawiac u meza wszystko o czym zamarzysz ;-)

aaaa19, mieszkam na Mokotowie, pochodze z Ochoty (Dotkass sasiadko!) a maz z Wilanowa

Dotkass, na szczesliwice chodzilam na niedzielne spacerki jak bylam dzieckiem i na basen ma sie rozumiec w sezonie
kochana, ciezarne miewaja rozne bardzo dziwne sny, w literaturze jest to nawet opisane, nie łap dola, ja Cie prosze!! wszystko jest w porzadeczku :-*

Agus86, BLIZNIAKI!!!! :-D :-D :-D dobrze ze ciaza trwa 9 miesiecy...jest czas by sie oswoic... przygotowac ;-) GRATULACJE!!

ankzoc, i jak sie kochana bawilas? ja tez bylam na weselichu w sobote, jako ze polsko-brytyjski mariaz byl to w nocy nawet mi sie snilo ze po angielsku gadam ;-)

Krystal32, witaj :-)

Phelania, niezly brzuszek .... przed porodem!! ja taki to teraz mam ha ha ha jak sie najem ;-) :-p

mam takie mdlosci ze az mi sie plakac chce.... juz wolalabym zwymiotowac to moze by mi ulzylo...a tak... :-( wczoraj na kolacje ziemniaki z maslem jadlam i szklanka kefiru.... wazylam sie w sobote, -1,5kg mniej

Notka, dziękuję Ci ślicznie, co do wagi "urośniesz" jeszcze, głowa do góry :tak:, w takim razie musiałyśmy kiedyś choć raz się minąć, basen w wakacje i park to miejsce moich dziecięcych wspomnień, jednych z najpiękniejszych jakie mam :-), brakuje mi strasznie Ochoty, dobrze tylko, że moja Mama tam mieszka i mogę powspominać, a Ami szaleje na placach zabaw, które swoją drogą zrobili bosko :tak:...w przyszły czwartek jadę do Mamy z Amelcią- już się nie mogę doczekać, tymbardziej, że zostajemy na weekend

Witajcie kochane

Ja dziś w domu, córcia ma mega katar całą noc się męczyła, rano wyłączyłam budzik w komórce i spałam dalej :-)Nie chciałam dawać Mai do przedszkola..
Powiem wam, ze na weselu super się wybawiłam, Maja była u dziadków a my z m mieliśmy dla siebie czas nawet maleństwo w brzuszku pozwoliło na dobrą zabawę zero mdłości wymiotów ech :-)

Dotkass- jeśli chodzi o brzuszki to faktycznie przy dziewczynce brzuszek rozlewa się a na chłopca idzie do przodu.. razem ze szwagierką chodziłam w ciąży nasze dzieci różni 5 dni więc mogłyśmy porównać brzuszki i jeszcze mój zaczynał się w zasadzie pod piersiami jej był niżej :-) Ja też miałam takie gryzaki -rewelacja
ps. wiesz że obliczyłam sobie poprzednią ciąże i wychodziła dziewczynka i się zgadza hahah czyżbym miała parkę?
Faktycznie przerażający sen :-( mi za to śniło się, że samochód mnie dosłownie rozjechał nie mogłam się ruszyć i patrzyłam na mojego męża ech,,, skąd to człowiekowi bierze się taka psychoza senna

Notka - super ;-) bułeczki maślane i drzem brzoskwiniowy wcinam codziennie. My też do białki ale w ferie z tym pomorskie ferie ma późno w połowie lutego i trochę się obawiam :cool2: Jak tam po weselu ja wytrzymałam do 1 ale to dlatego, że zaczął mnie boleć brzuch

pscółka i spółka - no to koledzy z pracy powinni ci być wdzięczni ;-) jeśli chodzi o termy to temp wody jest taka jak temp ciała.

lenka21*- witaj

Agus_86 - wow moje ogromne gratulacje.. chyba nie jestem w stanie wyobrazić sobie twojego zaskoczenia :-)

mamakruszynki- super wyglądałaś w ciąży... i to w dniu porodu tak kwitnąco

Phelania - ślicznie wyglądałaś 4 dni przed porodem wow tylko pozazdrościć. Trzymam kciuki za udaną wizytę

Tasia001-marzenia są po to by je spełniać :-)

wiosna2013- super, że wszystko jest ok :-)

aisak_85- kawa zbożowa nie jest szkodliwa dla kobiet w ciązy

krystal32 -witaj

Nef- u nas też nie dawali skierowania na inne badania, sama sobie płaciłam dla własnego spokoju

krolewnazmarcepana- ja miałam mdłości dlatego witaminy połykałam na noc, przynajmniej mialam pewność, że ich nie zwrócę

ankzoc: wiesz co ja nie chciałam nic łykać póki nie poczuje sie lepiej, w pierwszej ciąży tez wymiotowałam i mimo ze łykałam na noc to w nocy tez wstawałam ;/ tak więc to mi nie pomagało;/

ankzoc, zdróweczka dla Majeczki :tak:, a codo brzuszków też chodziłam razem z moją cioteczną siostrą (Ona mam synka 3 tyg starszego od Ami) i zauważyłam tą samą różnicę w brzuszkach (siostra trzecią ma dziewczynkę i dwa poprzednie brzunie znacznie się różniły od ostatniego)...

a co do snów, zgadzam się, że w ciąży ma się powykręcane sny na maxa

wczoraj żeśmy się poseksili, ale mi było fantastycznie, uwielbiam sex w czasie ciąży :-D

A tak w ogóle to mam pytanie odnoście płci, macie jakieś przeczucia"? Ja w pierwszej ciąży założyłam, że ma być dziewczynka i inne opcji nie ma hihhih:-D oczywiście do końca 6 m-ca nie było wiadomo, a jak już się mała pokazała haha to nie było wątpliwości...
Teraz zero przeczucia nic...

reklama
A tak w ogóle to mam pytanie odnoście płci, macie jakieś przeczucia"? Ja w pierwszej ciąży założyłam, że ma być dziewczynka i inne opcji nie ma hihhih:-D oczywiście do końca 6 m-ca nie było wiadomo, a jak już się mała pokazała haha to nie było wątpliwości...
Teraz zero przeczucia nic...
mieliśmy identycznie, nawet "pracując" nad Amelcią, mówiliśmy, że "robimy" Amelcię :tak::-),z tym, że my się dowiedzieliśmy w 19 tc tzn już potwierdzone na 100% było :tak: a teraz cóż, chcielibyśmy dziewuszkę, ale co będzie nie wiem, niby "wmawiam" sobie, że dziewczynka...

Do góry