reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ewafoto – Pchełka nie mieszka w Polsce, tam pewnie inne realia:-D. Mój lekarz na pierwszej wizycie zapytał czy potrzebuję zwolnienie, powiedziałam, że nie. Ale już na drugiej to powiedział, że on to mi już sugeruje zwolnienie – tak profilaktycznie – powiedziałam, że rozważę. Mam jeszcze dwie duże sprawy do domknięcia w pracy, ale nie mogę się za nie zabrać, bo dużo bieżących mi wpada i to takie błędne koło. Czuję jednak, że nie wytrzymam do grudnia (tak jak planowałam), bo kręgosłup mi dowala. Dzisiaj musiałam stać kilka przystanków w metrze i chociaż ja na płaskim obcasie chodzę to dawał mi nieźle do wiwatu:-(. W poniedziałek zaczynam ćwiczenia, mam nadzieję, że to doraźnie coś pomoże.
Czy któraś z Was ma zwyrodnienie kręgosłupa? Bo ja gdzieś tam w dolnej części mam i nie wiem czy tak jak trzeba iść pod koniec ciąży do okulisty (jak jest wada), to do ortopedy też?

Mi sie wydaje ze na poczatku ciazy nawet trzeba, zeby sprawdzic co i jak. Ja mam lordoze kregow szyjnych no i to biodro, mam jakies stare zdjecia dla lekarza bo rentgena w ciazy sie nie robi chyba?
A co co chodzi ztym okulista? Bo ja mam wade wzroku -2,75.

reklama
Ewcia nie wiem dokładnie jak to jest każdy inaczej mówi... muszę sie zebrać i pojechać do zusu mam nadzieje że tam udziela mi konkretnych informacji. od września płacą mi dobrowolne chorobowe i po 3 miesiącach mogę pójść na zwolnienie ale aby uzyskać zasiłek trzeba mieć umowę do końca ciąży to już nie jest takie łatwe .. podejrzewam że mi nie przedłużą.
Jeżeli chodzi o moja pracę to jest stresująca ale nie ciężka pracuję w obsłudze klienta i siedzę na telefonie i przy komputerze 8h.

Ja od początku ciąży na zwolnieniu, lekarz nawet nie pytał, stwierdził, że zagrożona to mam nie pracować. Ale właśnie od wielu osób słyszałam, że w Irlandii i UK lekarze nie dają zwolnień, nawet tuż przed porodem, miałam koleżanki, które nie chciały pracować do końca i na jakiś miesiąc przed szły na macierzyński (o ile dobrze zrozumiałam to tam tak się robi), no ale później krócej z dzieckiem w domu zostajesz.....
Inna sprawa, że u mnie w pracy, tak dosyć mocno sugerują, że wolą żebym była na zwolnieniu (ja i inne dziewczyny w ciąży), nie mogę pracować na obecnym stanowisku (chemik w labie) więc muszą coś mi znaleźć na te kilka miesięcy, jakieś inne stanowisko i niestety praca musi być lekka, nie przy kompie i muszą brać pod uwagę, że w każdej chwili mogę wrócić na L4, więc, po prostu jak jestem w domu nie mają problemu.

Do okulisty przed porodem, nie ma znaczenia wada, ale stan siatkówki, bo jak jest słaba, to może się odkleić czy coś takiego...
Co do kręgosłupa, ja mam problem, ale z szyjnym, a to chyba nie ma żadnego wpływu.
Pscółka ja na twoim miejscu przeszłabym się już teraz, warto o to zadbać, a przed porodem swoją drogą zapytać czy nie ma przeciwwskazań do sn.

Hej

Co do okulisty. Ja mam bardzo silną wadę. Na jedno oko prawie ślepa jestem :/. Drugie za to idealne - nie ma się czego czepić. I rodziłam sn, bo nie było przeciwwskazań. Tak jak yoohoosek pisała. Nie chodzi tutaj o wadę, ale o stan siatkówki. Podczas dużego wysiłku może sie po prostu odkleić... Często osoby mające wadę mają tez problem z siatkówką, ale takie coś to sie stwierdza już na pierwszej wizycie u okulisty..

Ciąża i poród z wadą wzroku: co radzi okulista? - Ciąża i poród - dlarodzinki.pl

u nas dzis zaczelo sie mega mgla, na lotnisku wszystkie loty byly odwolane! a teraz cudne slonce i kolorowe liscie za oknem, bajka!

Dotkass, pieknego wspolnego czasu z Mama zycze :-) :-)

pscolka i spolka, nie wiem dlaczego, ale ja bylam pewna ze Ty z Krakowa jestes, a Ty z Wawy?? nie wiem skad ja ten Krakow wzielam:rofl2:

Ewafoto, sliczne zdjecia robisz :-)

a ja dzis raniutko bylam w przedszkolu u swego synka (choc on w domku z kaszlem) podrzucilam ciasto marchewkowe na jutrzejszy Jesienny Festyn w przedszkolu :-) a potem pojechalam oddac krew :cool2: hormonki tarczycy i poziom Vit D3 zbadac
w przyszlym tyg szykuja mi sie wizyty

ankzoc, powiedz mi kochana, bo wiem ze Ty mialas opryszczke, czy jak sie smaruje mascia, mija kilka dni i ranka sie leczy to swedzi?? ja zupelnie nie mam doswiadczenia w tym temacia...a smaruje ramie mascia, niby zmiany optycznie ustepuja ale mnie swedzi :-(

co do butow typu emu to ja na bank je w tym roku kupie :tak: kilka lat sie do nich przekonywalam, zwlaszcza pod wzgledem estetycznym :-p ale postanowione CHCE oryginalne na zime
sprawdze, ktore opinie prawdziwe ;-)

reklama
co do butow typu emu to ja na bank je w tym roku kupie :tak: kilka lat sie do nich przekonywalam, zwlaszcza pod wzgledem estetycznym :-p ale postanowione CHCE oryginalne na zime
sprawdze, ktore opinie prawdziwe ;-)

Popieram, popieram-sa wspaniale:)
OPlaca sie najbardziej kupic w Stanach, mozna zamowic - ostatnio widzialam ze Victoria Secret tez je prowadzi, ale wtedy trzeba sie liczyc z clem, ktore zostanie naliczone i gorzej z reklamacjami. Ja jak zamawiam z VS naliczane jest mi clo ok 20-do 30% od wartosci za produkty ze Stanow do Europy, no chyba ze ktos ma kogos znajomego co paczke wysle jako prezent.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry