Pchla_Szachrajka
Fanka BB :)
KOchane a u mnie dzisiaj piekne sloneczko, zycze wszystkim udanego dnia!!!!
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
w srode tez zajadalam sie lazankami, czartek i piatek byly grane pierogi z kapusta i grzybami (mama z tata sie zlitowali i zrobili przepyszne) :-) dzis na szybko chinczyk, bo na wesele sie szykujemy :-) tam to sie dopiero objem ;-)
Moim zdaniem kobieta powinna mieć prawo do podejmowania takiej czy innej decyzji..l.nie wiem dla czego każdy uważa, że przyznanie prawa = obowiązek... Przecież te kobiety, które chcą dokonać aborcji dokonują jej...a potem mamy do czynienia z tragediami takimi jak z małą Madzią...wiem nie adekwatne do tematu, ale jak pomyślę ile to dziecię przecierpiało...to nie wiem co było by gorsze:/ Co do wad genetycznych...Skoro państwo nie pomaga w rehabilitacji takich dzieci to po co zmuszać kobietę do rodzenia takiego dziecka ?
A ciekawi mnie wasza opinia w spr burzliwego tematu a chodzi mianowicie a aborcje a dokładnie mówiąc o ten tzw kontrowersyjny pkt gdy u płodu stwierdzi się ciężki i nieodwracalne wady...

właśnie jak to jest z tym okulistą pod koniec ciąży? Ella Ty masz doświadczenie w tej kwestii z tego co pisałaś. Może jeszcze któraś miała robione badania okulistyczne pod kątem porodu?

Wiem że krótkowzroćnośc w dzisiejszych czasach nie jest żadną przeszkodą w porodzie siłami natury. Niestety dochodzi stan siatkówki. Mój przed ciążą jest ok, ale (nie wiem jak to sie dzieje i dlaczego?) w ciąży siatkówka u niektórych jest nadwyrężona i się "rozciąga" czy coś i jest osłabiona i może się w czasie wysiłku porodowego i parcia po prostu odklecić (co już jest przerąbane) i wtedy mozna stracić wzrok. Są opreacje korygujące, ale niestety do końca życia jest już masakra. Dlatego takim osobom prewencyjnie okuliści zalecają zakończenie ciąży przez cc i tak niestety stało się w moim przypadku. Byłam u 2 okulistów i obu potwierdziło i wystawili mi zaświadczenie o bezwzględnym zaleceniu do cesarki.
Na początku ciąży sprawdzałam i było ok, a już w 8 miesiącu dostałam papiery... no i to tyle chyba co wiem;-) Liczy się stan i kondycja siatkówki a nie wada wzroku. 
nagle niespodziewanie moj film mi się urywa i zasypiam jak kamien