reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Pchła ja miałam straszne bóle w 12 tyg i to jeszcze na wyjeździe, mąż musiał mi pomagać wstać z łóżka tak bolało, pojechałam prywatnie do lekarza, zbadał i podsumował:,,musi Pani zrozumieć że macica ma prawo ćwiczyć'' - myślę że u Ciebie też ćwiczy pełną parą ;)

reklama
klaudia - a tą herbatę majerankową to gotową się kupuje, czy przyprawę się zalewa?

Majeranek taki co się w kuchni używa.2 łyżeczki zalewam gorącą wodą. pod przykryciem zostawiam żeby sie zaparzyło. później odcedzam czekam aż ostygnie i można pić.

Dotkass ja jestem niekiedy przerażona jak słyszę jak dzieci w szatni w przedszkolu kaszlą. a jeszcze mamuśki opowiadaja ze na antybiotyku to powinno przejść :baffled:

Notka, ja używam najnormalniejszego NIVEA, tego dla dorosłych, natłuszcającego, granatowego krem-nivea__5900017304007.jpg a jak nie ma takiego strasznego mrozu to zwykły Nivea dla dzieci 36034_250.jpg

cześć Dziewczyny,
coraz bardziej zaczynam odczuwać to, że niedługo będę mamą. Moje myśli wciąż tylko krążą wokół dziecka, wcześniej tak nie miałam, jakoś chyba nie dochodziło do mnie, że w ciąży jestem. Coraz częściej zaczynam czuć dzieciaczka w brzuchu:)
W weekend jak byliśmy z mężem na zakupach, to zaopatrzyliśmy się w nasze pierwsze w życiu bodziaki dla bobasa:) przecudne są!

W pracy wiele się u mnie zmieniło, kierownik wywalczył u prezesów umowę dla mnie, na czas nieokreślony. Nie wiem skąd wezmę pieniądze na prezent, żeby mu podziękować:) Tak więc w ciągu najbliżych 3 dni będę już miała stałe zatrudnienie i perspektywę powrotu do pracy po wychowaniu dziecka.

w zasadzie ten kierownik zna mnie od dziecka, moja mama pracuje z nim od 86r., a mnie zawoził i odwoził z kolonii jak byłam mała :) Pracę mi załatwił, później awans mi załatwił, a teraz to. Wszystkim życzę takiego przełożonego :)

reklama
Notka- co tam pryskać gardło, ja widziałam jak matka antybiotyk dziecku dawała, tyle, że nie każdy ma z kim zostawić dziecko, a czasem zwyczajnie nie może iść na zwolnienie, staram się być ostrożna w ocenianiu tych matek, jeżeli np. sama wychowuje dzieci i liczy się każda złotówka, albo ma męża palanta; z drugiej strony ja też się wkurzam jak Majka się zarazi

Pchła Szachrajka- staraj sie nie przejmować, ja też mam takie nieprzyjemne bóle i napinania, biorę wtedy magnez i nospe, ale uważam, że bardzo dobrze zrobiłaś idąc na IP, lepiej iść do lekarza 5 razy za dużo niż raz za mało

a ja nigdy nie słyszałam o maści majerankowej, ale dzięki dziewczyny kupię i wypróbuję

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry