reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
z tymi chorobami to różnie jest w tych przedszkolach u mnie jak Filip zaraził się ospą to dopiero mi o tym panie w przedszkolu powiedziały jak go odbierałam że dziecko ma gorączkę i chrosty, a dobrze wiedziały że zawsze ktoś w domu jest i dziecko by odebrał, tak sobie pomyślałam że chyba specjalnie zwlekały żeby więcej dzieci się zaraziło a one miały mniej pracy.:no:

reklama
I mnie też w końcu zmogło choróbsko - wróciłam od pani doktor z przykazem dwa tygodnie w domu i to kategorycznie leżeć w łóżku, a nie gonić po domu! Ciekawe ile wytrzymam :)

A za oknem prawdziwa śnieżyca! Mam nadzieję, że chociaż trochę takiej pogody na Boże Narodzenie zostanie....

królewna u nas tak samo :-) grube płatki lecą z nieba :-D:-D

a mój Młody bez kozaków..pewnie jutro dopiero "przyjdą"

my na szczęście mamy :P ale jak cos to z zeszłego roku byłyby na styk :P
ale sie teraz rozsypało strasznie ;O

asia25: a ospą to sie chyba mozna zarazić zanim się zaczną te wykwity, bo jak są chrostki to juz chyba dziecko nie zaraza , moze po prostu poźniej to zauwazyły :P

my jeszcze dzis do pepco skoczymy, musze w koncu gdzies kupić małej DOBRE ROZMIAROWO rajstopy bo juz nie ma w czym chodzic ;[;[
tak samo w smyku raz opakowania były podmienione i leżą ze 3 sztuyki za duzych rajstop w szufladzie... ja mam coś pecha ostatnio do tych rajstop :P

Pianka - a kiedy jest to rozchodzenie miednicy, bo nie chcę spanikować:-D, lepiej wiedzieć z wyprzedzeniem

Shy - ja polski czosnek w Auchan kupowałam

Ewafoto- to ja chyba w innej części Wawy, bo tutaj i bałwany i sam śnieg leży równo i nic nie spływa;-) Byłam właśnie na nordicu, bo musiałam zwolnienie do firmy wysłać, a moja ulica aktualnie wyłączona z ruchu autobusowego - i kurna kocham nordic zimą, jest magicznie. Oczywiście teraz robię 1/4 trasy i w takim tempie, że mnie kobieta z wózkiem wyprzedziła:-D, ale co tam

Kruczka - cieszę się razem z Tobą, super z tą umową:-), przynajmniej o to nie musisz się teraz martwić. Ja też już powoli robię się taka mamusiowa, zwłaszcza po tym jak zobaczyłam moją chudzinkę na USG 3d:tak:

Ja już kupiłam maść majerankową - dla mojego M - może mi przestanie w nocy chrapać:-D

krolwenazmarcepana - z dzieciakami to nigdy nie wiadomo, mój autystyczny siostrzeniec ma nadwrazliwość słuchową, a terapia polega na słuchaniu 10 min przez słuchawki specjalnej muzyki i o dziwo siedzi grzecznie i słucha, a wierz mi on to też żywe srebro:-D, no i nie da się z nim porozumieć

dokładnie ospa chyba najbardziej zaraża jak jej jeszcze nie widać.

Najlepszy kolega mojego Filipa miał ospę w lipcu a mój Fifi się nie zaraził...w sumie to trochę żałowałam że go to ominęło. Byłoby z głowy!

Ella, super, że nic nie wyszło :tak::-)

krolewna
ślicznie śnieży

a ospą zarażasz się nawet do 14 dni przed pojawieniem się jakichkolwiek objawów, więc dziecko chodzi z wirusem około 14 dni i dopiero pojawia się temp. i wyskakują krostki :tak: i zaraża dopóki nie odpadnie ostatni strupek...

sorry za niebieskiego ale Ami prosiła, żebym wstawiła :cool:

ale mam fazę na miód, zjadłam przed chwilą 2,5 kanapki z miodem i jeszcze do mnie woła z kuchni :-p

reklama
pscółka nie pamiętam już dokładnie ale mi się zaczęło jakoś na pewno grubo po 20 tyg ;) i zawsze było do męża: ,,siku mi się chce'' - ,,to idź'' - ,,poczekaj niech mi noga wskoczy'' :D mam nadzieję że teraz to nas ominie szerokim łukiem ;)
Kruczka gratuluję umowy! teraz możesz mieć spokojną głowę :)
Shy u nas polski czosnek też tylko na bazarku, albo w dobrym warzywniaku
A u mnie 9 st, śniegu zero, piękne słońce.. :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry