reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
szukam jak jest z tą premią uznaniową, i nie mogę znaleźć niczego konkretnego, to też może chyba zależeć od regulaminu firmy, i tego jak ta premia jest zdefiniowana, ale chyba nie pomogę

reklama
Iśku - tak u nas tak robią, że informują, że nie będzie premi za miesiąc który już się przepracowało. Raz to nawet szefowa nie poinformowała, tylko zobaczyłam wypłatę na koncie. A wtedy byłam sama (tj. po rozstaniu z mężem), a moja premia uznaniowa to było 40% wynagrozenia, więc można sobie wyobrazić jaki przeżyłam szok. Wyszło na to, że jak zapłacę kredyt i konieczne opłaty to koniec wynagrodzenia, a życie? Wtedy udało się szefowej wywalczyć obniżenie premii a podniesienie podstawy.

Hej dziewczyny ;-) Wpadłam Wam życzyć miłego dnia bo muszę zasuwać na uczelnię :-p
Notka Nie czytaj takich rzeczy, to jest okrutne i takiego typa bym żywcem spaliła ale niestety takie rzeczy się działy i dziać będą :-(

Dotkass - niestety premia nie jest wpisana w umowę, a na tym wycinku z wynagrodzeniem jest wyszczególniona jako osobny punkt wynagrodzenia. Ja niestety kompletnie sie na tym nie znam, tak więc nawet jakby mnie firm naciągnęła to nie byłabym w stnie tego zweryfikować:-(

Dzień dobry.

U nas od rana gile po pas...M też walczy z przeziębieniem więc coś czuję, że lada moment i ja polegnę...cholerna jesień:angry:
Poza tym wczoraj mały Julszczy potwór zrobiła mi istną masakrę histerię i taki foch gigant całe popołudnie że myślałam, że oszaleję. Nic jeśc nie chciała, nie słuchała, sikała równo pod siebie..no okropna była..wykończyła mnie kompletnie.
Na szczęście dziś wieczorem zostaje z babcią a my idziemy z przyjaciółmi na 'skyfall" -może się zrelaksuję i nabiore sił to tej małej poczwary kocahnej mojej ;-)

to ja chyba pobije rekord bo łykałam w I ciąży dużo witamin bo miałam niedobory np. żelaza, więc oprócz zwykłych witamin codziennie 2x żelazo i jeszcze jakieś witaminy rozpuszczane w wodzie (ogólnie brałam wszystko oprócz kwasu foliowego) i moje dziecko urodziło sie z wagą 2350 :D i 47 cm wzrostu :P
więc teoria wyssana z palca :P

Ja anemii nie miałam, ale początki cukrzycy ciązowej, a witaminy brałam calutką ciążę feminatal i mała ważyła 2920g więc równiez uważam że ta teoria to ściema!:cool2:
Teraz też od początku witaminki biore i nie planuję przestać. Zrobiłam tylko tydzień przerwy między opakowaniami i zaczełam pharmaton maturelle. Ja tam witaminom mówię tak:tak: (ale bez przesady)

Co do takich wiadomości to ja raczej nie czytam...też tego nie rozumiem...tylko cczy można zrozumieć patologię?:no:

Kruczka co z Waszą wycieczką? Kiedy i gdzie jedziecie? Masz zielone światło od lekarza na latanie?

Dorotka-a ja mam ostatnio faze na popcorn taką że masakra..włąściwie to chyba jedyna rzecz na którą mam jeszcze ochotę...co w sumie jest cieszącym mnie objawem, bo może przestanę jeść i tyć. Dziś np nie mam ochoty na nic kompletnie...mam nadzieję, że to tem moj ciążowy odrzut od jedzenia się zaczyna;-)

margot
- ja nie dalej jak tydzień temu zwróciąłm częśc śniadania...ze 2 dni temu znowu było mi nie dobrze, tak, że mdłości nie chcą łatwo odpuścić, mimo, że dziś zaczęłam 18 tydzień więc po pierwszym trymestrze śladu ni ma:sorry2:

Pozdrawim Was wszystkie i zdrówka dla chorych życzę!

pscółka 40%, kurcze to naprawdę dużo. Ja pod tym względem mam dobrze, bo negocjowałam podstawę i jestem z niej zadowolona (tzn jak każdy chciałabym więcej, ale nie jest źle) a premie miałam kwartalne i niezbyt wysokie, więc na zasadzie 'ekstra kasy'.

a to jaką wy macie umowe ? ja mam płacone 100% wynagrodzenia ;| chyba sie pogubiłam :P

płacone jest 100%, ale premie są inaczej liczone i nie są wliczane w podstawę pensji.

Ella1 - w styczniu chcemy się wybrać, jeszcze nie rozmawiałam o tym z lekarką, dopiero mam zamiar, bo jeszcze jest czas. Myślę, że nie będzie żadnych przeciwwskazań, bo wszystko ze mną i z dzieckiem jest dobrze. 28 listopada mam wizytę i wtedy spytam. A lecieć chcemy na Wyspy Kanaryjske :-)

reklama
Ella, miłego wypadu :tak::-) a jeśli chodzi o zachcianki, ja się dziś obudziłam i mówię do R, że zjadłabym Hubbe Bubbe jabłkową :confused::szok: sama się z tego uśmiałam, a R popatrzył na mnie ze zdziwieniem, że coraz to fajniejsze zachcianki mam :-D

Wy to przynajmniej macie jakiekolwiek pensje, ja nie mam żadnej, nie pracuje= nie zarabiam :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry