reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ja wtedy kiedy sie poloze,usiade i odczekam chwile dzidzius poprostu daje znac:) z kazdym dniem czuje go coraz czesciej i mocniej
i mam nadzieje ze tak zostanie
wlasnie godzinke temu glaskalam brzuszek i tak sobie pomyslalam o dzidziusiu a tu bummm:) w brzuchol prosto w moja dlonn:)
az mi sie przypomina jak moj synek mnie tak kopal ...:)ahhh
zaczyna sie najfajnieszy okres ciazy i ten spokojniejszy... bo nie trzeba czekac z nieierpliwoscia na te usg czy wizyte u lekarza tylko wlasnie same dzieciaczki beda nam dawaly znac ze wszystko ok:)

mamakruszynki
bardzo fajnie!:) bedziecie miec wiecej miejsca i dla siebie i na wszystkie domowe rzeczy:))

lece spac z synkiem..ostatnio chce z nim zasypiac... non stop:) a potem moj M go przenosi albo wcale nie przenosi i spimy tak w trojke
ale cos nie moge sama zasnac i musze sie przytulac , M wraca pozno wiec synek mi zostaje:)

ale musze powoli go oduczyc tego bo si enie zmiescimy pewnie razem

Ostatnia edycja:
reklama
Hej mamuśki!
Ja dzisiaj byłam w slepie i zrobiło mi sie słabo..dobrze, że byłam z mama i miała coś do picia bo by mnie ekspedientki z podłogi zbierały!! Dzisiaj zostały zakupione 1sze skarpetki dla mojej Tosi , takie z przyszyta głowa pieska! Sa przesliczne :-)

yoohoosek Nie można nic na siłę. Jedz mało a często i lekkie rzeczy. Ja np na mięso nie mam specjalnej ochoty za to owoce i warzywka.. :tak: Mam nadzieję, że Ci minie!
katarinna Spokojnie, może to jednorazowy skok? Poza tym to jedyny okres kiedy możemy przytyc a mamy usprawiedliwienie dlaczego :-p Dlatego nie przejmuj się bo na pewno wyglądasz slicznie :tak:
ladies Ty to szalejesz z tymi zakupami :-p
myszka A ja mam tylko 2 bo nawet nie mam od kogo dostac :-( Nie mam kolezanek mamusiek ..poza Wami oczywiscie!
mamkruszynki To super, że remont małymi kroczkami się kończy. A co do kotka to myślę, że jednak zwierzęta wyczuwają różnicę w zapachu - dziecko i dorosły, i dziecku nie zrobią krzywdy :tak:

Dobrej nocy wszystkim mamom i dzidziusiom !! :happy:

czesc dziewuszki :-)
mielismy dzis na zakupy jechac, ale nie wiem czy na dzialke nie pojedziemy, wszystko pozamykac i wode spuscic z rur, juz tak na zime.... ale mi sie nie chce strasznie !!!!

Hej brzuchatki

długi weekend to wiatr wieje na forum, takie pustki

ja tez się pochwalę, że wczoraj pierwszy raz dostałam porządnego kopniaczka, az podskoczyłam na krześle z zaskoczenia:-D
wcześniej to czułam tylko takie delikatne smyrnięcia i to raczej jak się w siebie wsłuchiwałam. Teraz mi się przypomniało, że w ciaży z Gosią też tak czasami podskakiwałam, jak dźgnięta igłą. To wszystko takie dziwne - cisza, cisza i nagle bum! Tez tak macie?

My się już powoli zbieramy od tesciów i dobrze, bo im dłużej siedzę w pobliżu teściówki, tym szybciej mi tolerancja na nią maleje. Jeden-dwa dni jestem w stanie zaciskać zęby, ale dłużnej to nie na moje nerwy...:wściekła/y:;-)

I ja się przywitam niedzielnie. Niestety nadal chorobowo...

Dzis mamy z M 11 rocznicę jak się szczęśliwie poznaliśmy a ja zdycham równo- katar, kaszel i czuję sie fatalnie...więc wszelkie plany ograniczą się do łóżka i herbaty z sokiem malinowym:sorry2:

CO do ruchów i kopniaczków to ja zaczęłam czuć w 16 tygodniu tym razem i teraz wieczorami szczególnie daje popalić maleństwo. W piątek leżeliśmy sobie z M wieczorem i małe właśnie zaczęło kopać dość solidnie i kiedy M położył rękę na moim brzuchu to nagle poczuł solidnego kopniaka prosto w jego dłoń:-D- aż się wystraszył:szok::-D Radośc w jego oczach chwile później bezcenna:-)

Miłej niedzieli i do napisania.
Jutro pewnie dopiero po południu bo mam wizyte w urzędzie pracy i musze tam jechac przez całe miasto rano:dry:

Cześć dziewczyny
Wróciłam po weekendowym odpoczywaniu u rodziców, a takie to było odpoczywanie, że jestem zmęczona i niewyspana. Z grubsza Was nadrobiłam, ale nie jestem w stanie odpowiedzieć każdej z osobna bo na pewno wszystko pomieszam.
Widziałam, że u kilku troche gorsze nastroje i kłopty, więc życzę poprawy humoru a problemy to na pewno przejściowe i wszystko się ułoży.
Co do seksu ja też raczej jestem powściągliwa (teraz wcześniej tak nie miałam), dlatego tylko od czasu do czasu decydujmy się na seks.

Życzę miłego popołudnia i uciekam się uczyć bo jutro muszę napisać zaliczenie, żeby mieć z głowy i nie pisać po weselu.

Witam:)
Mam takie pytanie, czy można jeść smażoną rybę:) ?? I jak mniej więcej wyglądają wasze posiłki. Ja chyba zrobiłam sie przewrażliwiona i cały czas myślę czy dobrze jem czy to dziecku nie zaszkodzi, powoli zaczynam patrzeć na jedzenie jak na witaminy a nie posiłek... :( wcześniej tak nie miałam póki nie zaczęło się gadanie "uważaj co jesz, czy powinnaś to jeść?> pamiętaj, że jesteś w ciąży!". Najgorsze jest to że kiedyś uwielbiałam gotować a teraz jak coś ugoruje to nawet na to patrzeć nie mogę :( Pomożecie ??
Jeśli pojawił się już taki temat to przepraszam.

Witam:)
Mam takie pytanie, czy można jeść smażoną rybę:) ?? I jak mniej więcej wyglądają wasze posiłki. Ja chyba zrobiłam sie przewrażliwiona i cały czas myślę czy dobrze jem czy to dziecku nie zaszkodzi, powoli zaczynam patrzeć na jedzenie jak na witaminy a nie posiłek... :( wcześniej tak nie miałam póki nie zaczęło się gadanie "uważaj co jesz, czy powinnaś to jeść?> pamiętaj, że jesteś w ciąży!". Najgorsze jest to że kiedyś uwielbiałam gotować a teraz jak coś ugoruje to nawet na to patrzeć nie mogę :( Pomożecie ??
Jeśli pojawił się już taki temat to przepraszam.
ja ogolnie zdrowo sie odzywiam i przed ciaza i teraz ale jak mam ochote na frytki pizze czy chipsy to sobie kupuje i wcinam:)
w 1 ciazy jadlam niezdrowo czesto bo mialam zle nawyki... frytki cola,pepsi.. chodzenie do mcdonalds lub kfc...i synek naszczescie zdrowy i nic mu sie nie stalo:)
ale tak jak mowie juz dawno wprowadzilam do domu ''zdrowe jedzenie'' i zadko chodzimy na fastfooda:) wole sama zrobic zdrowego hamburgera w domu
jedz to na co masz ochote nie wolno przesadzac tylko z sola,konserwantami roznymi i ulepszaczami , tluszczem i cukrem..
ale jak czasem sie zle cos niezdrowego to nic sie nam nie stanie tez:)
a jak nie wiesz co gotowac to moze poszukaj fajnych przepisow na google... ja czesto wyszkuje jakies nowe potrawy albo wymyslam:))

Dziękuje bardzo za odpowiedz.
Ja też staram się szukać jakiś przepisów, ale i tak nie czuje smaku :( Miałam ostatnio dwa tygodnie "wolnego" od odczuwania brzydkich zapachów i wymiotów ale znowu wróciło:( Musze wybrać się do lekarza, ale to dopiero w przyszłym tygodniu jak będę w Polsce. W Norwegii nie przeprowadzają rządnych badań, więc od tego lekarza nic się nie dowiem jednak mam nadzieje, że z Dzidzią jest ok i pasuje mu "nasze" jedzenie :) Już nie omeg się doczekać kiedy będę miała go na rękach :) Muszę coś posztukować z tym jedzeniem i chyba przestać przejmować się gadaniem innych ...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry