reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Dotkass liczymy na plik z mp3 :))))))

Temat zalozony, wpisze sie na przerwie z kawa:)

Sluchajcie musze wam cos powiedziec......-ja nie wiem czy nie schizuje, ale jak siedzialam, to nagle poczulam taki mocniejszy ruch w brzuchu ze dwa razy....Wymyslam sobie...? Nigdy czegos takiego nie czulam...KUrcze tylko to wczesnie bardzo, wymyslam prawda....?To chyba nie moze Malenstwo juz tak fikac, ze az poczulam...hmmmmm

reklama
krolewnazmarcepana – ja nie gotuję takich rzeczy, ale jeśli się nie mylę to spirytus się dodaje (może ten alkohol, co Ty dajesz ma za mało procentów ;-) ), tylko nie wiem czy dodaje się do ciasta, czy do wody? haha:-D No i chyba tłuszcz musi być dobrze nagrzany, żeby od razu je smażył. A jeśli chodzi o wzrok to wada się zmienia. Ja zaczynałam od +5,5 i +6 w wieku 15 lat (nie pytajcie jak widziałam wcześniej, bo sama nie wiem), a teraz mam + 2,5. Co 2-3 lata trzeba sprawdzać.

Pchelka – mój pierwszy ślub był fatalny, a dokładniej wesele, na którym masa osób, których nawet dobrze nie znałam, ale tak to jest jak coś robi się „bo wypada”. A drugi to już zrobiliśmy w gronie najbliższych, łącznie 11 osób i było zarąbiście – dodam, że na obu Pan młody był ten sam, więc różnica nie wynika ze zmiany mężczyzny u boku:-)

Shy - dziękuję za wsparcie. wiadomo, że szczepionka nie powoduje autyzmu wprost, ale aktywuje go jesli ktos ma np. obiążenie genetyczne lub środowiskowe (opary farb olejnych i inne cuda z metalami). To jest trudna, zwłaszcza dla rodziców, choroba i jeśli poprzez rozsądne aplikowanie szczepionek (czy też nie ruszanie plomb rtęciowych w ciąży) uda się oszczędzić chociaż jednego dzieciaczka to ja będę bardzo szczęśliwa.
A w temacie hobby polecam książkę Jodi Picoult "W naszym domu", tam jest co prawda o chłopcu z aspergerem, ale to też lekka forma autyzmu. Książka i do pośmiania i do zadumy, no i fajny kryminał.

ja swoj slub wspominam wspaniale, w szczególności że był w pięknym lokalu przy wspaniałej muzyce w tle, tak udało nam sie załatwić wyjście z urzędu na ślub i było pięknie, szczególnie i tak jak to zawsze bywa :)

a ślub i urodzenie dziecka nie mozna tego porównywać, mozna uznać ze w zyciu jest kilka ważnych momentów, jednak urodzenie dziecka jest niesamowitym momentem, trzymasz w rękach malenskiego człowieka który z ziarna grochu rósł w Twoim brzuchu :)))

aisak: najlepiej niech powie ze źle sie czuje i niech bierze L4, z takimi bucami pracodawcami ehh.. tylko najgorsze na L4 ze kaski nie ma;/ a kierowcy zazwyczaj na najniższą są zatrudnieni a mają od trasy liczone ;/

no i tu jest sto procent prawdy ale jak pojdzie na l4 to koles bedzie mial kierowce mniej i to tez bedzie go kosztowac wiec moze cos mu wbije sie do tego łba... z km za trase tez masz racje ile wyjezdzisz tyle masz...

krolewnazmarcepana – ja nie gotuję takich rzeczy, ale jeśli się nie mylę to spirytus się dodaje (może ten alkohol, co Ty dajesz ma za mało procentów ;-) ), tylko nie wiem czy dodaje się do ciasta, czy do wody? haha:-D No i chyba tłuszcz musi być dobrze nagrzany, żeby od razu je smażył. A jeśli chodzi o wzrok to wada się zmienia. Ja zaczynałam od +5,5 i +6 w wieku 15 lat (nie pytajcie jak widziałam wcześniej, bo sama nie wiem), a teraz mam + 2,5. Co 2-3 lata trzeba sprawdzać.

wiesz co ja dodaje zwykłej wódki :p bo tylko to mam w barku haha :p takze juz nie wiem :p

a wada wiem ze sie zmienia, ale ja byłam w czerwcu u okulisty i mam -0,75 i cylinder -1
ale takie soczewki są bardzo drogie a ze ja pierwszy raz chcuałam kupić to pani kazała kupić -0,75 na dwoje oczu i zobaczyć czy będzie mi sie dobrze nosic i wtedy sie zastanowić nad tymi drogimi, a dodam ze u niej jak mierzyłam do okularów to między -0,75 a tym cylindrem -1 nie widziałam różnicy, tylko kurcze ten jakiś promien krzywizny moze miec znaczenie, bo okulista mówiła w sumie ze to nie waże, ale soczewki mam 8.4 chyba a ona coś mówiła o 8,7
sama nie wiem, ogólnie mam problem bo w okularach chodzi mi sie kiepsko .. a bez nich to zaś ciężko, bo wada niewielka ale czasami lece jak głupia bo nie widze jaki autobus juz odjeżdża z przystanku a dobiegne a sie okazuje ze to nie mój :p hahahah

no i tu jest sto procent prawdy ale jak pojdzie na l4 to koles bedzie mial kierowce mniej i to tez bedzie go kosztowac wiec moze cos mu wbije sie do tego łba... z km za trase tez masz racje ile wyjezdzisz tyle masz...

no niestety, moj tata tez jeździ i wiem jak to wygląda, chociaz teraz ma normalnego pracodwace ;]
bo kierowców to gonią najlepiej zeby trasa za trasą w domu to co tam nie musza byc wcale ;[
a ciekawe jakby taki gbur był na miejscu tego kierowcy

Kochane więc lapek po południu jedzie do reanimacji.... w zasadzie niech tylko odzyskaja fotki hihi i tak już pora zmienić na nowszy :) będę was czytała cały.czas.. później odpisze wszystkim jak bedzie na czym ;)

krolewna - to kup z rana seteczkę spirytu i do dzieła;-). Ja się kiedyś załamałam jak poszłam rano przed pracą na Mokotowie do sklepu, jeden gostek winiacz, drugi piwo, a ja ... bułeczkę:-)

reklama
pscolka i spolka-twoja historia milosna bardzo mnie nurtuje(jestem wscibska i ciekawska i lubie milosne opowiesci)ale dzieki Bogu mam troche taktu i nie bede pytac:)Cale szczescie ze wszystko dobrze sie skonczylo...:)

Moj slub jest tez tylko na 11 osob...Taka byla nasza decyzja...Jednak mimo nielicznych gosci i tak wyjdzie nam ze wszystkim ponad 12 tys zl...Za to bedzie przepiekny obiad, obraczki ktore szalenczo mi sie podobaly (ha, dopoki pewnie nie zaczne puchnac to ponosze..) i tort...(tutaj moj prezent dla Meza, ktory jest fanem rowerowym...udalo mi sie zamowic statuetki pary mlodej na rowerach:) )

Do góry