reklama

Kwietniowe mamy 2016

Miladyy - mowilam ci zebys brala zwolnienie na stare nazwisko dopoki dowodu nie odbierzesz bo w kadrach zmieniaja tylko na podstawie dowodu. I jeszcze najpierw w banku zmien zeby ci czasem przelewow z pensja nie odrzucali z powodu niezgodnosci danych. A w banku zmienisz tez tylko z dowodem. Akt slubu nic nigdzie nie daje
Ja do tej pory zwolnienie mialam na stare a slub w grudniu byl. Teraz w pn dopiero bede miala na nowe ale w pracy juz zglosilam w banku tez wiec nie powinno byc problemow

reklama
Kitki ja specjalnie do ZUSu dzwoniłam, bo mi w USC powiedzieli, że wszędzie mam sie legitymować nowym nazwiskiem, żeby sie upewnić pytałam w ZUS i babeczka mi powiedziała, że L4 od dnia ślubu powinnam brać na nowe nazwisko, bo oni wklepują po peselu, jakby im się nie zgadzało to będą pisać o wyjaśnienia i wtedy trzeba dołożyć akt ślubu -mówiłam jej, że nie przysłali mi jeszcze nowego dowodu. Jak jej to powiedziałam to już chyba nie miała argumentów to się doczepiła tego, że dlaczego tak późno zgłaszam... już mi się nie chciało jej nic tłumaczyć...

Widzisz ja tez bylam w zusie nawet osobiscie pytac bo w przychodni i ewusiu juz bylam pod nowym nazwiskiem i mnie nastraszyli ze zwolnienie ma byc na nowe bo odesla do poprawki itd. I pani w zus powiedziala ze oni widza dwa nazwiska obecne i poprzednie i ze mam brac na takie jakie na dana chwile nam w pracy zgloszone zeby im sie zgadzalo. A ze w zus problemu nie bedzie bo platnikiem jest zaklad pracy. Bo ja kase za zwolnienie dostaje bezposrednio z zakladu a nie zus. I tak robie jak mi powiedzieli i jest ok. Kasa wplywa nic mi nie zwracaja do poprawek.
Wiec widzisz co oddzial zus to inna opinia

Jejku, cały czas myślę o Ani. Nie mogę się na niczym skupić. Co chwilę zaglądam na forum czy coś napisała, ale wiadomo że to za wcześnie. Nawet jeżeli już urodziła to ma zupełnie coś innego na głowie i do tego zmęczenie i dochodzenie do siebie. Cały czas trzymam kciuki, ale na pewno wszystko będzie ok. Musi tak być, to już 33-tydzień, więc ok.

I ja tak samo... czekam na jakies info. Obiecalam sobie, ze robi dziś do końca zakupy wyprawkowe tzn zamawiam wanienke i takie drobiazgi co mi jeszcze zostały do kupienia bo jak widać żadna nie zna dnia ani godziny :(

dopiero weszłam - o rany Anula - trzymam za Was kciuki i sciskam mocno . Będzie dobrze, to juz wysoka ciąża. Mnie jeszcze przeszło przez myśl, że Ani może nie odeszły całkiem wody i w takiej sytuacji podobno uzuepłaniają kroplówkami i nieraz jeszcze i tydzien przetrzymują ciążę. Tak czy siak czekam na wieści i trzymam mocno zaciśniete kciuki!!!!

MArzenka - prześlicznie to urzadziłaś dla Mateuszka. Ostatnio oglądam pokoiki dla dzieci i wszystkie szare,białe itp i jak byłam zakochana w takich kolorach i pokojach dla dzieci tak ostatnio, az przyjemnie mi się patrzy właśnie na takie jak Twoje:)

reklama
Jezu wchodze na forum a tu takie wiadomosci ;( no to chyba otworzyl nam sie worek ciekawe ktora nastepna. ;0

Aniu trzymam kciuki za cb i chlopcow i czekam na info :*****

Ja dzis zaczelam 36 tydzien, 9 miesiac ale jestem jakaas spokojna nie wiem czy moj maly bd chcial wczesniej wyjsc bo ulozyl sie poprzecznie,nie naciska na szyjke wiec chyba nie zapowiada sie na wczesniej no ale zobaczymy byle te 14 dni i ciaza donoszona.

Marzenka piekny kacik :*** tylko przykryj kocykiem bo sie zakurzy ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry