reklama

Kwietniowe mamy 2016

Bluelovie ja tez Lubie rodzic ..boli jak cholera ale wszystko mija w sekundę po tym jak maluszek juz jest na brzuchu mamy..i sam fakt ze daje sie życie nowej istocie..piękna sprawa:)ja juz sie doczekać nie mogę :)

reklama
Dziewczyny czy w pl zawsze kłada maleństwo z pępowina na brzuchu mamy?tutaj odrazu odcinają zabierają i dają jak juz mama łożysko urodzi i bobo jest zawinete w pieluszkę ..chciałabym poprosić mojego lekarza zeby dali mi Mateuszka na brzuch odrazu

Marzenka wlasnie o to chodzi :) juz sie nie moge doczekac az powiem ,,zaczyna sie jedziemy do szpitala ,, :D

U nas klada na 2 h skora do skory ,pozniej zabieraja na wazenie itd.

Jak rodzilam Damiana to leżałam na patologii sale 3 os z łazienką spoko warunki porodówka tez super wyposażona sala do porodu rodzinnego ale cóż przyszlo co do czego i mi tam było wszystko jedno :P tak jak i teraz tzn wiem ze tu standard jest ok i nawet nie wybieram między szpitalami tylko jadę tam gdzie bliżej 7 km :P nie sprawdzałam co i jak jeszcze chociaż się wybieram chyba w niedziele obejrzeć, bardziej o te papiery do porodu mi chodzi żeby wypelnic.
Co do porodu to wiem co mnie czeka a może lepiej byłoby nie wiedzieć :D Chociaż też dużo na pewno zależy od nastawienia. Ja z Damianem cierpialam męki ale to przez te straszne położne które mi wmawialy ze nie rodze i mnie nie boli heh jak chyba czułam :P a jak się tak ich nasluchałam to byłam pewna że tak jeszcze to będzie trwało i trwało przecież się znają to moze widzą ze dopiero początek ja juz panikuje a gdzie tam jeszcze do konca? Ale Damian po 3godz był już ze mną wiec może teraz właśnie łatwiej mi będzie znieść ze świadomością ze wkrótce to się przecież skończy i maleństwo będzie z nami :)

reklama
Samego porodu sie nie boje ...bardziej stresuje mnie puszczenie bąka czy zrobienie nr 2 podczas parcia :)lecę na serio pi ta lewatywę do apteki zeby wszystko mieć jak przyjdzie czas ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry