reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Schauma, na urlop jeździmy tylko jeżeli uda się zahaczyć o weekend + jakieś dodatkowe wolne. Czasami uda się nam wyjechać na 5 dni, podczas których mąż bierze tylko jeden dzień wolnego. A i tak wtedy jest jakby w pracy, bo musi przez internet mówić wszystkim (łącznie z szefem) co mają robić... :( :( :(
My oboje mamy akurat takie charaktery, że nie potrafimy sobie wyobrazić dnia bez siebie i niemal wszystko robimy razem. Wspólne spacery, zakupy, itp. są na porządku dziennym, więc bardzo mi to przeszkadza :(

Kitki, ja zawsze staje raz w nocy na siku, ale podobnie jak dziewczyny, nie mam żadnych objawów. No może poza tym o czym mówi Lusinda i Ania50. Jak tylko wpadnie mi jakaś myśl do głowy to rozmyślam o tym tak intensywnie, jakby to nie wiem jak ważne było...

Dzisiaj miałam okropną noc ;( Moja córcia cierpi na coś takiego, co nazywa się lękami nocnymi (w rodzinie mojej mamy zdarzały się lunatycy, a to ma wiele wspólnego). Dzisiaj w nocy miała kolejny atak :/ Objawia się to tym, że siedzi na łóżku, ma szeroko otwarte oczy i bardzo powiększone źrenice, rzuca się po całym łóżku, krzyczy przeraźliwie. Jest bardzo przerażona, a jak próbuję ją przytulić, to ona mnie bije, odpycha, krzyczy jeszcze głośniej, jakby się mnie bała. Najgorsze jest to, że ona wtedy cały czas śpi i nic do niej nie dochodzi. Kiedy miała pierwsze ataki, byłam przerażona... Wiecie, że przyszło mi do głowy, że ona wygląda jak opętana? Patrzyłam w te jej szeroko otwarte oczy i bałam się, że zaraz zacznie lewitować, albo coś gorszego... :/ Mała miała atak o 4:50, a ja do 7:30 nie mogłam zasnąć przez ten jej wzrok. Podobno jest to spowodowane zawieszeniem między fazą snu NREM a REM. Najlepsze jest to, że ona tak krzyczy, jest taka przerażona i po jakimś czasie ciało się jej rozluźnia, oczy się zamykają i ona kładzie się spać, a rano niczego nie pamięta, a ja nadal jestem wstrząśnięta...

Antus a może ona czymś sie denerwuje? Zawsze tak było? Ja miałam taką fazę lunatykowania i krzyczenia w nocy jak miałam zmienić szkołę. Bardzo się denerwowalam tym podświadomie i nikomu o tym nie mówiłam a później w nocy uciekalam przez sen i gadalam jak opetana i nikt mnie nie rozumiał. Fakt samo przeszło no ale nie wiem czy to jest to samo.

Nie plamilam w ciąży no może nie raz jakaś kropelka po seksie się zdarzala ale rzadko.

Ojej Antus niezle przeboje z tym lunatykowaniem ja bym chyba zawału dostała...
Martita no jak masz wizyte to bym po prostu już na tej wizycie to skonsultowala jak to tylko kropka może jakiś zylak czy cos?
Co do spania to wstaje raz czy 2 do WC i kładę się spać dalej bez problemu, trochę mam problem ze zmianą pozycji przez brzuch ale bez tragedii ciągnie mnie wtedy w kroczu.
Teraz wróciłam tylko z przedszkola i położyłam się prosto do łóżka bo brzuch miałam jak skała twardy aż bolało wyprostować się nie moglam ale już przechodzi rano zapomniałam wziąć magnez to może dlatego a już zazylam wiec chyba pomaga :) Wizyte mam jutro dobrze ze mąż mnie oświecił bo myślałam że w środę :D

A co do urlopu mój mąż dostanie 10 dni i nie wiem do końca jak tu jest bo jedni mówią ze z marszu można 4 tygodnie dostać inni ze nie, chyba zależy jaka firma ilu pracowników zatrudniają itd. W każdym razie my nawet nie potrzebujemy tyle :D Mąż zmienił prace w grudniu i te nadgodziny teraz ciągnie cześć wypłaca a cześć godzin i tak zostawia na urlop żeby podatku za dużego nie placic. Nam to teraz na rękę bo jeszcze miesiąc czy 2 dobrej wypłaty i dostaniemy kredyt na domek na dobrych warunkach a chcielibyśmy do zimy go juz kupić :) byle by zaczął wracać normalnie z pracy i będzie ok, tez go na cały dzień w domu nie potrzebuje :D

reklama
Antus - obie moje córy, a w szczególności starsza w podobnym wieku miały różne sensacje nocne.
Olimpia mówiła przez sen, krzyczała, chodziła, siadała na łóżku i np. ruszała rękoma i nie pamiętała tego. Minęło po jakimś czasie. Lilka tylko mówiła przez sen...

Może to jakiś etap rozwoju...
Mimo wszystko po takiej akcji chyba poszłabym do lekarza. Wyobrażam sobie jakie to musi być przerażające...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry