reklama

Kwietniowe mamy 2016

O imieniu nawet mowy nie bylo. Nie bylo kiedy bo wrocilysmy po 18. Maz wrocil o 19. I corka od razu do kapania poszla i siedziala tam prawie godz. Pozniej kolacje jadla a maz sie kapal. O 21poszedl bajki czytac i ja usypiac a ja prasowanie konczylam. I chyba usneli oboje bo cos cisza a jeszcze niedawno slyszalam jak sie chichraja:)
Takze u nas jak zwykle nic nie jest wg planu

reklama
Kitki to może jak ma tyle planów na czas urlopu to nie będzie miał czasu na denerwowanie Ciebie :) Mój dwa miesiące siedział w domu bo zastój ale w domu bywał tylko popołudniami bo zawsze coś do załatwienia się znalazło :) To znów decyzja co do imienia nie podjęta :)

Drobi co za ludzi, wkurzają ale masz wesoło...dobrze ze nie masz jakiś co imprezy albo gorsze wyprawiają :P
Dzisiaj juz odciagnelam 30ml na raz wiec mleczko się rozkreca, cycki zaczynają bolec, zaczynam sie pocić, to chyba idzie pokarm :)oby chłopcy zaczęli tylko jeść, bo wczoraj musieli dożywiać dożylnie bo pokarm zalega w jelitkach nie przyjmują :( dzisiaj wychodzę do domu, na przytulam sie do córci i męża i musze nabrać sił.
Rana boli przy wstawaniu jak cholera i troche piecze.
Dziewczyny po cc jak dlugo to trwa?
Jak rozchodzę to jest ok ale pierwsze pare minut buuuuuuu
Najgorzej jest dopóki nie ściągną szwów, u mnie w 7-9 dobie. Potem jest lżej, ale pierwsze 2tygodnie po porodzie najtrudniejsze.

Martita dobrze, że się zapisałaś, moja lekarka powtarza, że zawsze trzeba sprawdzić jak coś kobietę niepokoi i nigdy nie można lekceważyć intuicji matki. Chociaż oczywiście mam nadzieję, że wszystko u Ciebie ok :)

Kitki to będziecie mieć 2 miesiące na wybór imienia, u nas też decyzja jeszcze nie klepnięta

Bluelovi masz rację, byle tą końcówkę przetrwać :)

sweetka, mój ma wziąć 2 tyg urlopu ojcowskiego, opieki raczej nie będzie brał bo to płatne 80% a on ma 60 dni zaległego urlopu z poprzednich lat więc pewnie i tak go wkrótce przymusowo wywalą na ten urlop, ale nie sugeruj się moim mężem bo to pracoholik.

Na ten kręgosłup pomaga mi bardzo siedzenie na piłce do fitnesu, mogłabym cały dzień na niej siedzieć tylko jak to zrobić z Laurą która od razu przybiega żeby ją na kolana wziąć i z nią skakać, czego nie za bardzo mogę robić, staram się odwracać jej uwagę ale średnio mi to wychodzi.

Drobi, ale Twoi sąsiedzi to już biją na głowę tych moich... Tak podsłuchiwać bez krępacji? Masakra...

Martita, gratuluję spakowanej torby :) ja nawet jeszcze o tym nie myślała. Może w końcu y wypadało? Ale z drugiej strony z tą moją szyjką nie ma mowy o przedwczesnym porodzie :P

Sweetka, mój mąż nie bierze w ogóle wolnego, bo ma takie a nie inne warunki w pracy. Tzn. jest normalnie zatrudniony na umowę o pracę, zarabia bardzo dobrze, ale jest jedynym pracownikiem, który ogarnia całą firmę i jest niejako szefem. tzn, on deleguje zadania, kontroluje pracowników, wypłaca im wynagrodzenie, zajmuje się swoją pracą (85% ogółu pracy - reszta to pomocnicy) a sam jest tylko zwykłym pracownikiem :/ Jak wziął tydzień urlopu kiedy urodziła się Maja, to później dwa tygodnie nadrabiał bo przecież patałachy w pracy nie wiedziały w co ręce włożyć i nic nie robiły, a później mój sam to nadrabiał... Dogadaliśmy się tak, że razem z dzieciaczkami przeprowadzę się tydzień lub dwa do teściów, bo mój za bardzo mi nie pomoże - całymi dniami będzie w pracy.

Moj maz tez nie za bardzo moze liczyć na dłuższy urlop, moze kilka dni dostanie. Ale wiem, ze moja mama weźmie kilka dni wolnego zeby mi pomóc jak będzie taka potrzeba.

reklama
Mój dostanie 2 tyg tacierzynskiego i tyle. Teściowa do nas przylatuje może na 3-4 tyg w zależności od tego jak długo będziemy ją potrzebować i mi pomoże.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry