reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
aniabuu dziękuję :* ja zrobilam narazie tylko listę co spakować i w sumje to samo mam na niej co Ty spakowalas :) a jak coś braknie to mąż podrzuci.
no dokladnie jak mówisz - minusy emigracji :( nieraz sobie myślę jak to teraz będzie tutaj bo inaczej tylko z mężem, a inaczej już z malym..

Nie no wiadomo bunty buntami, histerie dziecka mnie też nie ruszają bo mam swoje i też przeżyłam :D Chociaż takie 5letnie dziecko to już dużo rozumie i też nie chcę nikogo oceniać absolutnie, sama idealna nie jestem :) Ale widzę po swoim że jednak na to jak on się zachowuje duży wpływ mam ja i to jaki przykład mu daję.
sweetka no chyba powinno się dać ale jakoś nie widzę takiej opcji :D chyba że chcesz żebym usunęła ewentualnie no ale to też możesz sama

Od kilku dni mam spadek formy, od godziny 15-16 nie do zycia jestem, najchętniej bym poszla spac, albo przynajmniej zalegla na kanapie. Do tego mecza mnie mdlosci, normalnie jak w pierwszym trymestrze. Może organizm zbiera sily na po porodzie ;)

Sweetka ja myślę podobnie jak dziewczyny i w pełni się z nimi zgadzam. Niestety ale często rodzice zapominają o tym, że wychowanie należy zacząć jak dziecko jest jeszcze małe, bo kiedy osiągnie wiem 14-15 lat to już będzie troszkę za późno. Wiem, że ciężko jest ukarać małe dziecko, czy czegoś zabronić ale najważniejsze to być konsekwentnym. Moje dziecko bierze mnie często pod włos, bo kiedy ja jej czegoś nie pozwalam (np. cukierka) to Ona ze słodkim uśmieszkiem mówi "pooosieeee mamuiu, tyko jeden" i człowiek mięknie. Ale o wiele bardziej wolę taką prośbę niż tupanie, bicie, czy wrzaski. Zdarza jej się to czasami, ale wtedy ode mnie może dostać co najwyżej przysłowiowego kopa w d... .
Jeżeli chodzi o prezent, to kupiłabym czekoladę, bo wydaje mi się że tak wypada, ale na pewno nie drugi prezent. Z tym, że to powinna być moja inicjatywa a nie narzucona z góry przez rodzica.
Co do tego gównianego tematu, to masakra!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry