reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kitki napisałam nie dlatego, ze masz nie jeździć jak musisz, tylko, żebyś miała gadkę, żeby Cię nie wykorzystywano- bo nawet jak musisz, to jednak ryzykujesz, a dla zmęczenia faceta ryzykowac dzieckiem nie ma sensu - zawsze mówię, ze są duzi i sobie musza poradzić, a my odpowiadamy, za maleństwo, a tu taki leniwiec żonę z brzuchem naraża, bo mu się nie chce....
Absolutne veto!

bluelovi oczywiście, że robią tak , bo zdrowiej, żeby najpierw skurcze były i dziecko przygotowuje się do wyjścia, ale ja ryzykować nie będę, na zasadzie zdążą albo nie zdążą- dostanę wówczas wskazanie na CC i tyle, pewnie umówię się na termin. Wolałabym rodzić naturalnie, ale jak się nie odwróci, nie ma gadki. Wszystkie te porażenia mózgowe to są efekty okołoporodowe, bo dzieciak niedotlenniony był.

reklama
Maui a to twoj pierwszy porod? A ty sie spodziewasz chlopca czy dziewczynki ? Jakie ulozenie ma twoj maluszek posladkowe czy poprzeczne ? Bo moze u cb zdazy sie jeszcze obrocic ;) ja tez ciagle mam nadzieje ze synek zejdzie glowa w dol przy skurczach i unikne cc ;)

Bluelovi spokojnie, niedługo będziesz tulić swojego skarbusia :-)

Justa co u Ciebie? Jak sytuacja? Ustąpiły skurcze?

Alunia fajnie że już wracasz do domu. Oczywiście jak wiesz, leżenie, leżenie i jeszcze raz leżenie :-)

Ja leżę w domu i się byczę. Nie mogę się odnaleźć w sytuacji, bo zawsze coś robiłam, a to sprzątanie, a to gotowanie, a to pranie, zmywanie, zakupy itp. Strasznie czuję się z tym źle, nie znoszę tak tylko leżeć, ale dla mojego synka wszystko, oby tylko jak najdłużej posiedział w mamusi :-)

bluelovi to moje trzecie dziecko (starsze mają 19 i 13 lat :happy2:) ; ułożenie mam poprzeczne- 2 tyg temu było z prawa do lewej, a teraz z lewa do prawej... czyli kręci się, ale nie tak jak powinno ostatecznie:happy2:

Najlepiej rodzić naturalnie, ale jak leży tak jak teraz, to nie ma o czym mówić. Waży 1800 gr więc robi się coraz ciaśniej.

Dzięki dziewczyny :-*

Co do jazdy autem to mój M. dzisiaj w pracy i nie bardzo ma jak mnie odebrać to stwierdził że sobie spacerkiem wrócę do domu! I mówił to naprawdę... Faceci to po prostu czasem nie mają wyobraźni po prostu. Dopiero jak go uświadomiłam że jednak torba swoje waży a do domu spacerkiem to z 5h bym szła to do niego dotarło:-D

I w końcu szwagierka po mnie przyjedzie. O 14 biorę wypis i tyle mnie widzieli :-)

Alunia to super ;)
Beatka lez i korzystaj;*

Maui moj bodajze to 10 luty byl to wazyl 2,5 kg i lezal glowa w dol ,pare dni pozniej wyladowalam na ip to maly juz w poprzek glowa po lewej ;/ teraz na bank wazy ponad 3 kg zdrowo ale ciagle sie ludze na obrot ;)A no wlasnie jeszcze jak by byl moj maluch posladkowo to chcialabym sprobowac sn jesli by nie wazyl 4200 tak jak moje poprzednie dziecie, bo to moj 3 porod no ale w poprzek nie urodzimy wiec nie ma o czym mowic :)

Martita tak cwicze sobie codziennie i pare razy mialam wrazenie wrecz bylam przekonana ze sie obrocil glowa w dol po czym znow czulam go poprzecznie ,nie wiem co ten maluch wyprawia :0 a co obrotu zewnetrznego to troche o tym czytalam ale nie wiem czy to tak do konca bezpieczne ,mam jakiej takie obawy przed ta metoda :/

Martita ja bym sobie nie pozwoliła tak obracać; każda lekarka, jak ma we własnej ciąży nie takie ułożenie to idzie na cesarę, a zwykłym "babom" to można i rękoczyny widzę proponować; sorryy nie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry