• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kitki napisałam nie dlatego, ze masz nie jeździć jak musisz, tylko, żebyś miała gadkę, żeby Cię nie wykorzystywano- bo nawet jak musisz, to jednak ryzykujesz, a dla zmęczenia faceta ryzykowac dzieckiem nie ma sensu - zawsze mówię, ze są duzi i sobie musza poradzić, a my odpowiadamy, za maleństwo, a tu taki leniwiec żonę z brzuchem naraża, bo mu się nie chce....
Absolutne veto!

bluelovi oczywiście, że robią tak , bo zdrowiej, żeby najpierw skurcze były i dziecko przygotowuje się do wyjścia, ale ja ryzykować nie będę, na zasadzie zdążą albo nie zdążą- dostanę wówczas wskazanie na CC i tyle, pewnie umówię się na termin. Wolałabym rodzić naturalnie, ale jak się nie odwróci, nie ma gadki. Wszystkie te porażenia mózgowe to są efekty okołoporodowe, bo dzieciak niedotlenniony był.

reklama
Maui a to twoj pierwszy porod? A ty sie spodziewasz chlopca czy dziewczynki ? Jakie ulozenie ma twoj maluszek posladkowe czy poprzeczne ? Bo moze u cb zdazy sie jeszcze obrocic ;) ja tez ciagle mam nadzieje ze synek zejdzie glowa w dol przy skurczach i unikne cc ;)

Bluelovi spokojnie, niedługo będziesz tulić swojego skarbusia :-)

Justa co u Ciebie? Jak sytuacja? Ustąpiły skurcze?

Alunia fajnie że już wracasz do domu. Oczywiście jak wiesz, leżenie, leżenie i jeszcze raz leżenie :-)

Ja leżę w domu i się byczę. Nie mogę się odnaleźć w sytuacji, bo zawsze coś robiłam, a to sprzątanie, a to gotowanie, a to pranie, zmywanie, zakupy itp. Strasznie czuję się z tym źle, nie znoszę tak tylko leżeć, ale dla mojego synka wszystko, oby tylko jak najdłużej posiedział w mamusi :-)

bluelovi to moje trzecie dziecko (starsze mają 19 i 13 lat :happy2:) ; ułożenie mam poprzeczne- 2 tyg temu było z prawa do lewej, a teraz z lewa do prawej... czyli kręci się, ale nie tak jak powinno ostatecznie:happy2:

Najlepiej rodzić naturalnie, ale jak leży tak jak teraz, to nie ma o czym mówić. Waży 1800 gr więc robi się coraz ciaśniej.

Dzięki dziewczyny :-*

Co do jazdy autem to mój M. dzisiaj w pracy i nie bardzo ma jak mnie odebrać to stwierdził że sobie spacerkiem wrócę do domu! I mówił to naprawdę... Faceci to po prostu czasem nie mają wyobraźni po prostu. Dopiero jak go uświadomiłam że jednak torba swoje waży a do domu spacerkiem to z 5h bym szła to do niego dotarło:-D

I w końcu szwagierka po mnie przyjedzie. O 14 biorę wypis i tyle mnie widzieli :-)

Alunia to super ;)
Beatka lez i korzystaj;*

Maui moj bodajze to 10 luty byl to wazyl 2,5 kg i lezal glowa w dol ,pare dni pozniej wyladowalam na ip to maly juz w poprzek glowa po lewej ;/ teraz na bank wazy ponad 3 kg zdrowo ale ciagle sie ludze na obrot ;)A no wlasnie jeszcze jak by byl moj maluch posladkowo to chcialabym sprobowac sn jesli by nie wazyl 4200 tak jak moje poprzednie dziecie, bo to moj 3 porod no ale w poprzek nie urodzimy wiec nie ma o czym mowic :)

Martita tak cwicze sobie codziennie i pare razy mialam wrazenie wrecz bylam przekonana ze sie obrocil glowa w dol po czym znow czulam go poprzecznie ,nie wiem co ten maluch wyprawia :0 a co obrotu zewnetrznego to troche o tym czytalam ale nie wiem czy to tak do konca bezpieczne ,mam jakiej takie obawy przed ta metoda :/

Martita ja bym sobie nie pozwoliła tak obracać; każda lekarka, jak ma we własnej ciąży nie takie ułożenie to idzie na cesarę, a zwykłym "babom" to można i rękoczyny widzę proponować; sorryy nie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry