reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kitki tez przy migrenie mam mdłości i ja juz nie biorę nawet Apapu bo zupełnie mi nie pomaga. Mnie bolała głową ostatnie dwa dni a teraz tylko przy schylaniu i gwałtownych ruchach czuje. Tez mi się wydaje ze to pogoda bo ciśnienie mam ok. ..

Bluelovi trzymam kciuki żeby maluch grzecznie chciał wyjść :) min lekarka powiedziała ze jak czop odejdzie to można urodzić za 2h, 2 dni lub 2 tygodnie... Oby u Ciebie było to pierwsze :)

Mam dziś postanowienie zabrać się wreszcie za torbę do szpitala.

reklama
bluelovi a juz myslalam, ze dzis przeczytam jakies wiesci od Ciebie.

Ciaza donoszona to niby 37t0d, ale wiecie jak to z tymi obliczaniem. Jakis czas temu podczytywalam marcowki, jedna dziewczyna urodzila chyba wlasnie rowno skonczony 37 tydzien, a pomimo tego dziecko mialo prpblemy z oddychaniem jak u wczesniaka.

bluelovi ale wczesniej byla dziewczyna co urodzila wagowo ok dziecko, tylko wlasnie te problemy z oddychaniem byly.
Mi krwawy czop odszedl w nocy przed samym porodem, wiec jest nadzieja :)

Kitki i jak noc? Ból przeszedł jak teraz?
Bluelovi aaa! Dawaj znać :-D
Sweetka w ten dzień byłam bardziej nerwowa niż zwykle i źle się czułam i jak zobaczyłam że babka w kasie pierwszeństwa wykłada zakupy a miała pełen koszyk, mnóstwo towaru aż jej wylatywal z wózka to powiedziałam że ma mnie przepuścić bo to jest kasa pierwszeństwa dla kobiet w ciąży, spojrzała się do góry i mówi tzn drze się "aha, mogła pani wcześniej powiedzieć a nie jak już wykladam towar" i jakieś miny na mnie robila :-/ a ja jej odpowiedziałam że nie miałam jak wcześniej powiedzieć i że jest wielki plakat że to kasa pierwszeństwa i że trzeba się rozglądać trochę dookoła co się dzieje i przepuścić kobietę w ciąży jak stoi w tej kasie i ze ona przeważnie jest pusta żeby nie trzeba było kobiecie w ciąży stać w kolejce, znowu jakieś miny na mnie zrobiła to nie jakaś wielka akcja ale pokazuje jak ja łatwo i czasami bez powodu ludzi wyzywam ;-) oberwalo się kiedyś też w Orange facetowi bo nie chciał reklamacji przyjąć i w końcu było jak chciałam i pani w hm też o reklamację że mi kazała przyjechać jeszcze raz z wybranymi spodniami i kurierowi że przyjechał o 21 i obudził mi córeczkę itd jestem straszna :-(
Mi chyba przy córci nie odpadł czop, nawet nie wiem jak to jest ;-)
U nas noc w miarę ale kilka razy wstawilam do wc i sie napic, teraz jemy śniadanko. Później zadzwonię do położnej i się dowiem co i jak i zakupy w planach i chyba pakowanie torby bo cały czas tego nie zrobiłam, czy tylko ja nie mam spakowanej torby? ;-)

Klaudyna, ja czasami żałuję, że nie potrafię komuś się odgryźć, albo upomnieć o swoje i później stoję z wielkim brzuchem w długiej kolejce, albo nie wykłucam się o swoje prawa i odpuszczam zamiast drążyć temat, np. reklamacji. I ja też jeszcze nie mam spakowanej torby do szpitala. Jakoś nigdy nie mam czasu o tym pomyśleć...

reklama
bluelovi a juz myslalam, ze dzis przeczytam jakies wiesci od Ciebie.

Ciaza donoszona to niby 37t0d, ale wiecie jak to z tymi obliczaniem. Jakis czas temu podczytywalam marcowki, jedna dziewczyna urodzila chyba wlasnie rowno skonczony 37 tydzien, a pomimo tego dziecko mialo prpblemy z oddychaniem jak u wczesniaka.
No wlasnie moj gin ostatnio mi tlumaczyl ze rozwiazywali ciaze po skonczonym 37tyg ciazy i dosc czesto sie zdarzalo ze dzieci nie umialy samodzielnie oddychac i byly w inkubatoeach min tydzien i ze dlatego mi nie zrobi cc w skonczonym 37 tylko po skonczonym 38. Ze niby dla bezpieczenstwa dzidzi. Wiadomo ze nie dot to wszysykich dzieci ze maja problrmy ale mowil ze duzo ostaynio im sie tak zdarza i ze jesli nie trzrba to nie ryzykuja.

Antus - jakialas pierwsze cc to ty decydujesz czy chcesz probowac naturalnie czy od razu cc. Kilku lrkarzy mi mowilo ze nie moga odmowic ci cc jesli chcesz. Ze dla nich to tez wygodniej wiec nikt sie upieral nie bedzie zebys rodzila naturalnie. Moj sie pytal czy chce w razie co probowac, powiedzialam ze nie wiec od razu ustapil nie naciskal choc wiem ze ma podejscie ze najlepiej naturalnie i ze jesli bym chciala to by mnie poprowadzil przez ten porod i zadbal o mnie

Dziewczyny wczoraj hak zasnelam to bol przeszedl bo w nocy sie oczywiscie kilka razy budzilam na zmiane pozycji i juz nie bolala glowa. Dzis na razie ok. Troche cmi i jestem zakrecona ale wiem ze to od niskiego cisnienia. Ale to juz nie taki bol jak wczoraj no i mnie nie mdli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry