reklama

Kwietniowe mamy 2016

Schauma cmi mnie tylko lekko w podbrzuszubi nic wiecej no zobaczymy :)
Dobrze ze z mala lepiej, no a nasi mezowie ... Dobrze ze nie poszla do kuchni :/ ty widze masz to szczescie ze mala nie umie wyjsc z lozeczka ? Bo moje malpki od roczku sie wspinaly i same wtchodzily z lozek , moja luska po meblach umiala eh z ta to bylo ;0

reklama
Bleulovi no to czekamy na rozwój wypadków :)
No właśnie salon mamy z aneksem kuchennym więc w kuchni też była :( Całe szczęście nic sobie nie zrobiła. Z łóżeczka sama nie umie wychodzić, chyba że jej 2 szczebelki wyjmę, teraz to praktykuję żeby nie musieć jej podnosić.

Schauma - dobrze ze córcia nic sobie nie zrobiła i nic na siebie nie zwaliła, ech te chłopy. Co mąz na to? bo moj to by pewnie jeszcze mial pretensje ze sie czepiam ze przeciez to dla mojego dobra sie tak dzieckiem zajął;-) ;):-D

Kitki mój mąż tylko skomentował - "a to mała agentka sama poszła się bawić hihi", dla mnie to w ogóle zabawne nie było :( Ale potem się naprostował i powiedział, że rzeczywiście nie pomyślał i musi następnym razem bardziej uważać.

Renia to rzeczywiście kameralnie, w moim szpitalu to nawet 30 porodów dziennie, ale to duża klinika. Wiesz że też mam wrażenie jakby mi mały wyżej podszedł, od tego czasu kiedy kręgosłup przestał mnie boleć, ale z drugiej strony zaczęła mnie boleć z przodu kość łonowa na spojeniu więc już sama nie wiem. Myślisz że to możliwe że nasze maluchy jeszcze do góry kursują? :D

Martita a jak twoja córeczka, rozchorowała się na dobre?

Co do terminów donoszenia ciąży to chyba są różne opinie, niektóre szpitale/lekarze uważają że 37 skończony to donoszona a niektóre że 38. Gdzieś czytałam, że przy prawidłowej ciąży maluch sama daje znać kiedy jest gotowy do wyjścia i wtedy zaczyna się poród, podobno wysyła jakieś sygnały do mózgu matki pt. "halo halo jestem spakowany, wychodzę, prosze mi tu trochę oksytocyny naprodukować żebym mógł wyjść" :D

Kitki, dziękuję za to co napisałaś, bo trochę się uspokoiłam :) Staram się leżeć jak najwięcej, bo tak jak wczoraj pisałam maluch troszkę zszedł niżej i bardzo ciężko mi się chodzi, mam nawet fazę, że zaraz jakiś skurczy dostanę. Najgorzej, że mała co chwilę coś ode mnie chce. Ale chociaż się zmotywowałam i spakowałam torbę do szpiatala, ale brakuje mi jeszcze kilku rzeczy - muszę kupić sobie pastę do zębów bo w zapasie mam tylko 1, klapki pod prysznic koniecznie i nie wiem jak to się stało, ale nie mam ani 1 pajacyka na rozmiar 56 a chciałam spakować do szpitala :/

Aniu ja przy 1 porodzie pojechałam do szpitala po 5-6 godzinach skurczy, tzn jak już były co 5 min to się wykąpałam i uszykowałam, a jak dojechałam do szpitala to było co 3 min. i bardzo się cieszę, że mnie w szpitalu nie męczą :) Tym razem pojadę jak tylko coś się zacznie skoro ma być cc

Schauma właśnie ja też nie mam pojęcia czy one mogą się z dołu obrócić, może mi się tylko wydaje. Ale czuje ruchy po dwóch bokach teraz, może też przez to tak mi się wydaje ze to krocze mnie przestało bolec i z tego jednego boku tylko się wypina a siedzi w dole dalej. Wizyte mam 14 ostatnio w zeszłym tygodniu był glowka na dole nie pytalam czy się to może jeszcze zmienić.

Schauma fajnie to napisalas ;)
Dzieki, akurat ta choroba jakos szybko odpuscila wiec juz moge powiedziec ze prawie zdrowa jest.
A co do Twojego meza to moj ma takie sams pomysly, a potem dopiero dociera do niego, ze moze to nie bylo najmadrzejsze...

reklama
To nie jestem jedyna bez torby uff...;-)
Antus ja kiedyś tak miałam ale teraz walczę o swoje i upominam się itd tylko jak jestem w ciąży to tak wszystko że złością normalnie staram się być miła a ty kochana też musisz upominac się o swoje, masz swoje prawa nie zapomniaj o tym :-)
Kitki dobrze ze dziś Ci lepiej oby tak zostało :-* nas w ciąży ciężko zrozumieć :-P jesteśmy niezdecydowane :-P ale ty masz energii ja posprzatalam, zrobiłam obiad i teraz leżę i odpoczywam korzystam bo córcia ma drzemke :-)
Bluelovi czekamy i trzymamy kciuki :-D
Renia super ze zwiedzilas porodowke i że jesteś zadowolona i że jesteś spokojniejsza ja chciałam zwiedzić w tym drugim szpitalu co biorę pod uwagę i nie można niestety
Martita ja się modlę żeby nie urodzić przed terminem tak jak córcie, ale też nie chciała bym przenosić tylko urodzić tak właśnie w tym 38 tc, mnie tylko zastanawia czy luteina mnie nie będzie trzymać do 40 tc ;-)
Schauma super ze juz dobrze z małą :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry