Kitki, ja również popieram to co pisały dziewczyny - 21.04 to piękna data i byłaby Twoja własna, co by się córka z tatą nie pozabijali o datę

Dzwoniłam do tego okulisty, badanie niemowlaka kosztuje 40 zł. Wiesz gdzie na osiedlu Majowym jest Kościół Opatrzności Bożej? To jest ulica Marii Dąbrowskiej podajże.
Wydaje mi się, że przy mm nie podaje się witaminy D, ale nie wiem jak to jest z wit K.
Polianna twoja córeczka jest prześliczna i od razu widać, że to dziewczynka
Bluelovi ja również zamierzam podawać witaminki tak jak przy Majce, bo można zwariować z tymi zmianami :/
Lusinda mi również wydaje się, że jeżeli waga wyjdzie powyżej 4 kg przy pierwszym dziecku to robią cc. Chociaż to też może zależeć od szpitala.
Kasiunia, czyli jeżeli lekarze uznają, że łożysko już się zestarzało, to za chwilę będą chcieli rozwiązać ciąże, tak? To już niedługo zobaczysz Laurę
Schauma, dziękuję za odpowiedź - uspokoiłam się trochę i spokojniej czekałam na wynik

W czwartek było 14,4 bilirubiny, a w piątek (po 12 h na mm) było 12,9. Tak więc to jest na bank żółtaczka dzieci karmionych piersią i za tydzień będziemy znowu sprawdzać wynik, ale lekarka mówiła, że nie powinno już wzrosnąć
Renia, takie spacerki są najlepsze

Po pierwsze spacerek zaliczony, po drugie starszak szczęśliwy, że mama go odebrała i jeszcze zawsze można podskoczyć na plac zabaw
Klaczek, a więc odliczamy z Tobą czas do 25.04
Alunia, jejku ale musiałaś się zestresować ;( Dobrze, że wszystko w porządku. A zbadali Ci tą głowę, czy nic Ci się nie stało?
Beata mój synuś śpi w dzień po 2-3h i czasami po jedzeniu ma godzinkę aktywności. W nocy całe szczęście je i zasypia od razu przy cycku
Trix, ja też bałam się wkłucia, bo koleżanka mnie nastraszyła, że to boli. W nocy przed planowanym cc dostałam skurczy i 10 minut przed cc wynosiły 80. Nie wiem czy to dużo, czy mało, ale podczas wkłucia bolały mnie tylko te skurcze. Całe szczęście pani wkuła się za pierwszym razem. Wcześniej dała mi zastrzyk znieczulający miejsce wkłucia. Za pierwszym razem miałam cc podczas porodu sn tzn przy pełnym rozwarciu, a teraz przy tych skurczach. I nie miałam najmniejszego problemu z laktacją.
Kitki, jak miałam cc pod narkozą to miałam rurę intubacyjną, ale wkłądają ją jak już śpisz i wyciągają jak jeszcze śpisz, więc nie jest źle. Ja niestety miałam później straszny kaszel, ale dałam radę. Ogólnie miałam cc pod narkozą i cc ze zneiczuleniem ogólnym i ciężko mi porównać bo w każdym było coś fajnego i coś niezbyt przyjemnego. Plusem znieczulenia ogólnego jest to, że nie ma później uczucia schodzenia znieczulenia, a to było okropne bo miałam aż znieczulone ręce i strasznie mnie swędziały jak schodziło. Stres, że nie mogę ruszać nogami, a minęły już 4 godziny też był spory. Ogromnym plusem znieczulenia w kręgosłup jest to, że słyszałam pierwszy krzyk mojego synka i tego nigdy nie zapomnę, bo chyba nigdy wcześniej nie płakałam ze szczęścia

. A żałuję, że nie słyszałam pierwszego krzyku Mai.
Ewe ogromne gratulacje!!!! Nie martw się, mój synek też opił się wód i nawet niby zachłysnął. Jedyne co to, nie chciał długo jeść, ale wszyscy powtarzają żeby się nie martwić bo przez pierwszą dobę dziecko nie musi jeść. I musimy zbadać jeszcze raz słuch, bo miał wody w uszku i nie można było dobrze zbadać słuchu.
Drobi, ja chodzę spać po ostatnim karmieniu małego, tzn. około 23:40, później Antoś budzi się ok. 1:30, 3:30, 5:30 i ok. 8:00. I dopiero jak nakarmię go o 8:00 to wstaję
Ewe, mnie ból pleców i żeber i barku złapał dopiero na drugą dobę, ale pomagają czopki przeciwbólowe. Ale trzymam kciuki, żeby Cię ominęło.
Alunia, spinaj się, żeby urodzić do 23:59
Beatka, Majce odpadł pępek na 10 dzień, a był moczony w kąpieli i osuszany - koniec pielęgnacji. U Antosia też odpadła na 10 dzień, a był tak samo moczony i osuszany i dodatkowo psikany oktaniseptem. Nie wiem od czego zależy czas odpadania. Niektórym odpada po kilku tygodniach...