Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Cisza... wszystkie śpią...
U mnie coraz gorzej, mam już tak dość, że pół nocy przepłakałam, wymiotuje na okrągło, nie mam siły na nic. Nie cieszę się z ciąży, myślałam o zakupach, o tym cudownym czasie serialowych cieżarówek, a tak naprawdę to w nocy nie wiedziałam czy biec do wc, czy dać sobie spokój i zarzygać pokój. Nie mam nawet siły myśleć o czymkolwiek. Mam okropne zakwasy mięśni przepony i brzucha.
Konsultowałam się dzisiaj z ginekolog, mam spróbować brać torecan, jak nie pomoże w niedzielę kładzie mnie na oddział, żeby "dokarmić". Ja nie chcę dokarmiania, ja chcę mieć 13 t.c. i zapomnieć o wymiotach![]()
Ja tych badań między 11 a 13 tc (nie wiem juz czy to prenatalne czy genetyczne) nie robię. Robiłam z Miją i wady serca nikt nie zobaczył.
Wad serca, to z reguły doszukują się na USG połówkowym ( 18-22tc)a nie na USG genetycznym pierwszego trymestru. W 11-13tc lekarz szuka cech wad genetycznych typu trisomia 21 czyli zespół downa czy trisomii 18 , czyli zespół Edwardsa i trisomii 13, wad cewy nerwowej.
Tak, masz rację, ale ja jeszcze później robiłam jakies echo serca malucha, z czymś tam jeszcze, nie pamiętam, to faktycznie było później, i też nie wykryto. Pomyliłam badania![]()
Ale stuknął 12 tc i jest dużo lepiej, wraca chęć do życia. Musisz jeszcze trochę wytrzymać i będzie dobrze. Przytulam :*