Kasiunia - dzięki :-) tak myślałam ze skoro mnie wysyła w takim terminie to wie co robi
SzcześliwaAga - uważam tak jak Martita ze lepiej skontaktować się z lekarzem. Jak ostatnio byłam u gina z wynikami to okazało się ze mam cytomegalie wysoką ale wytłumaczył ze w tej klasie która oznacza ze już przechodziłam te chorobę i mam przeciwciała i ze to luz i mam się nie martwic. Ale tez mi tłumaczył ze grozna jest toksoplazmoza a mi nie wyszla w zadnej klasie czyli nie choruje obecnie ani nie przechodziłam i powiedział ze ok 20tc będzie trzeba powtórzyć czy obecnie nie przechodzę, czy akurat się nie zaraziłam bo powiedział ze to b groźne dla dziecka i wtedy trzeba leczyc. Mialam kiedyś znajoma co w ciąży okazało się ze ma toxo i ja skierowali do poradni chorób zakaźnych czy jakos tak, i tam ja prowadzili i było ok, dzidziuś urodził się zdrowy. Także ta pielegniarka mowiac ze lekarz Cie skieruje w odpowiednie miejsce może miała na myśli taka poradnie. Może zadzwon choć do gina i powiedz co i jak, może cos doradzi, może kazde się gdzies umowic w kolejke a na wizycie da skierowanie. W jakiej klasie masz dodatnia tę toksoplazmozę?