reklama

Kwietniowe mamy 2016

Alexia - gratuluję udanej wizyty, a mąż dalej czeka na cud;-):-D

rsz91 - to kciuki za piątkową wizytę, ja mam dopiero w poniedziałek, jeszcze tylko 5 dni:-)

co do czestego usg, z córka miałam w całej ciązy chyba z 10-15 razy robione bo od 23tc przez skurcze byłam czestym gościem na patologii ciąży a tam mi zawsze robili przy przyjęciu i tak średnio co 3 dni a leżałam zazwyczaj min tydzień. Nie wpłynęło to jakoś na moje dziecie, mam nadzieje ze tym razem tez będzie ok. Rozmawiałam z dwoma swoimi lekarzami, i teraz na ip tez pytałam bo miałam w ciągu 1,5 godz dwa usg - jedno dziecka a drugie normalnie .brzucha to każdy twierdzi ze usg nie szkodzi dziecku. I tego staram się trzymać:-)

reklama
Marciosz ja tez czytałam ten artykuł ..i ilośc tych usg które miałam tez mnie stresują:(masz racje ze miło zobaczyć dzidzie na usg ale to jednak diagnostyka no i te fale które nie sa do końca obojętne dla maleństwa...ja mam dopler domowy i czasem go uzywam niby tylko na baterie mały sprzęt ale jak przykładam go do brzucha to maleństwo sie przemieszcza i próbuje "uciec" zmieniając pozycje albo miejsce ...wiec nie stresuje go i nie włączam zbyt często:)

Rsz..u nas miała być Alicja :)piekne imię....Eugeniusz tez ładnie dla chłopca..zapomniane imię ..mało spotykane :)maż napewno bedzie zaskoczony :)super ! Daj szybko znac po usg jak maleństwo i czy to jednak dziewczynka czy moze chłopczyk ?

Marciorz ja też tego zdania że zbyt częste usg nie jest dobre dla dzidzi. U mnie teraz się złożyło ze miałam w sobotę usg a jutro kolejne w szpitalu. Później będę mieć dopiero po 30 tc.ja tez mam dopler, ale rzadko używam, boje się ze dzidziuś tego nie lubi.
Dziewczynki gratulacje wizyt, ale te wasze maluszki duże, moja malutka tylko 300 g;-)
U nas Mąż się śmieje ze kolejna baba w domu i chyba zwariuje. Mówi ze musi przesiąść się na miedzynarodowke ( trasy tirem) na jakieś dwa lata. Na szczęście to tylko żarty, widzę że się cieszy :-)

Aniabuu moj maż tez sie bardzo cieszy ze synek bedzie..już planuje letnie wyprawy z 2chlopcow :)mowi ze i w nocy wstawać bedzie, na zakupy moze tez zabierać cała 3, i na spacery po lesie i parkach :)..mowi ze w przyszłości druga kobieta z okresem mu wystarcza i córcia co płacze na zawołanie łzami jak grochy ;)..wiec cieszy sie z drugiego synka ..a ja równie bardzo sie ciesze ..mam córcię i 2chlopcow..swietnie :)

Reniu dziękuję za informacje :-) a i u mnie dylemat czy tvp1 czy tvn :-P
Milka to szalejesz z wyprawką ja czekam z tym do stycznia
Schauma super, że chłopaczek potwierdzony no i jaki duży już jest, i niech infekcja szybko przejdzie :-*
Sweetka ja piłam wodę przed pobraniem i chwilkę po ale mnie zrąbała babka, że mam nie pić za dużo :crazy:

hej kochane, u nas nocka znowu ciężka mała spać nie mogła przez kaszel i katar dzisiaj idziemy do lekarza żeby ją osłuchał, oby szybko jej przeszło biedulce, co do sylwestra to ja będę raczej w domku mąż będzie miał nocke więc pewnie spędze sylwrstra z TV albo pojadę do mamy :-)
no i gratuluję udanych wizyt i poznania płci, ja mam wizytę w poniedziałek ale będzie tylko fotel pewnie bo ostanio mi robiła dokładne usg, chce się zapisać na te 3d albo 4d a jak u was cenowo to wygląda? I na jednej stronie było napisane, że je robią mięszy 14 a 17 tc i później między 26 a 32 tc...kiedy wy robicie/robiłiście ?
co do robienia usg to ja jak na razie miałam na każdej wizycie bo plamiłam i wtedy mi robi a mam je co 3 tyg a teraz dwa razy co 2 tyg, z córcią też miałam dość częśto, później jak byłam w szpitalu to robili i nie wplynęło to negegatywnie na nic

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry