Drobi
Fanka BB :)
U mnie Maluszek planowany i wyczekany. Starania trwały prawie dwa lata, choć bez latania po lekarzach. Lekarz prowadzący i w zasadzie każdy, do którego trafiłam później na jedną wizytę, twierdzili, że trzeba się starać, a nie chodzić po gabinetach i dopiero po roku jak nic nie ruszy, to zgłosić się na leczenie. Pod koniec zeszłego roku zaczęłam odczuwać ból po lewej stronie, poprosiłam lekarza - prywatnego - o skierowanie na usg, ale ten stwierdził, że skoro miałam pół roku wcześniej robione, to nie ma potrzeby powtarzać, tylko dlatego, że mnie boli i podejrzewam kolejną torbiel/10 lat wcześniej miałam usuwanego potworniaka z jednego jajnika/. Zmieniłam lekarza i placówkę, w styczniu zrobiłam usg i okazało się, że mam torbiel endometrialną. Dostałam luteinę, żeby torbiel się wchłonęła, ale nie poddawała się leczeniu i poprosiłam lekarza o skierowanie do szpitala zamiast kolejnego miesiąca łykania tabletek i bądź co bądź gorszego samopoczucia. Dwa miesiące później miałam już operację, usunięto mi tę torbiel oraz drugą okołojajowodową, a przy okazji liczne zrosty z jelitami. Miesiąc zwolnienia i potem działania
Pan doktor początkowo chciał wprowadzić mnie w stan sztucznej menopauzy, co jest często stosowane przy endometriozie, ale się uparłam, że chcę, korzystając z tego, że ogniska chorobowe zostały usunięte i tym samym szanse są dużo większe, od razu próbować zajść w ciążę. Trzy miesiące monitoringu wykazały, że choć jajniki pracują prawidłowo, to jednak albo za późno albo w ogóle nie dochodzi do owulacji. W końcu w czwartym miesiącu zdecydował się podać mi CLO /ja chciałam już w drugim cyklu/ i dwa pęcherzyki ładnie dojrzały z czego jeden postanowił mi zrobić niespodziankę
no i tak 21 tc leci, nie wiem jeszcze, czy chłopiec, czy dziewczynka, ale w moim przypadku płeć nie ma większego znaczenia. Jestem szczęśliwa, że się udało 
Co do ocen, to chyba nie ma się co przejmować; podejrzewam, że komuś przez przypadek się wcisnęło /mam nadzieję, że nie mi
/. A to, kto ocenił post, mozna sprawdzić wchodząc w powiadomienia-tam jest lista wszystkich aktywności.
Co do ocen, to chyba nie ma się co przejmować; podejrzewam, że komuś przez przypadek się wcisnęło /mam nadzieję, że nie mi
/. A to, kto ocenił post, mozna sprawdzić wchodząc w powiadomienia-tam jest lista wszystkich aktywności.
Ostatnia edycja: