reklama

Kwietniowe mamy 2016

Rsz - dziewczyny dobrze pisza. Ja tez nie chce czasami Cie urazic i poprostu przemilczam ale najchetniej przelozylabym Cie przez kolano i dala po tylku;) :D
Ty sobie naprawde nie zdajesz sprawy jak niewiele Cie dzieli by moglo stac sie cos zlego. I co z tego ze ratuja juz takie wczesniaki z 29tc, ratuja tez mniejsze, o ile sie uda. Ale jakim kosztem. Widzialas kiedys takie dzieci? Meza kolezanka ma synka z 30tc prawie 1.5kg mial jak sie urodzil ale jest po wylewach nie widzi prawie, ma przykurcze, ma prawie 3latka a nie chodzi, jest nieprlnosprawny i wymaga opieki 24h na dobe. Wiadomo to tylko przyklad. Sa tez pozytywne, wiele wczesniakow wychodzi prawie bez szwanku. Jednak zastanow sie czy warto ryzykowac.
Ja przede wszystkim zamiast wyjscia do kina czy gdziekolwiek to zalatwilabym sobie wizyte u innego gina bo moim zdaniem ten twoj to troche taki olewator jak ten jeden z moich. Po drugie to wg mnie za szybko Cie wypuscili z tego szpitala, podali sterydy i sie pozbyli problemu. Dziwne to dla mnie bo pierwszy raz sie z czyms takim spotykam. Tym bardziej ze dalej zle sie czujesz i Cie boli brzuch. Ja bym tego nie odpuscila i nie zostawila tak. No ale ja to ja mozesz uznac mnie za panikare ale ja uwazam ze takie zachowanie jest nieodpowiedzialne i tyle.
Nie chce Cie urazic i mam nadzieje ze sie nie pogniewasz po tym co napisalam ale takie mam zdanie w temacie

reklama
A ja dzis jeszcze w łóżku:) na jutro.mamy zaproszenie na roczek a ja jeszcze mam katar wiec dzis leżę to może zdąży mi przejść.
Walentynek jakos specjalnie nie obchodzimy, no może jakąś czekoladę mojemu kupię i tyle :D

Czy wasze maluszki tez maja tak często czkawki? Raz nawet czułam jak mieli oboje na raz :)
Wlasnie nie ma albo nie czuje bo ona mi siedzi w kanale rodnym glowka i nozkami opiera o tylnia sciane, a na przedniej mam lozysko ktore dziala jak bufor. Ale podobno bardzo dobrze jak szieci maja czkawki, czytalam ze w ten sposob ćwiczą chyba osruch polykania jak dobrze kojarze

Ostatnia edycja:
Rsz kochana to jest wina lekarzy którzy cię nie uswiadamiaja.. bo skąd ty możesz wiedzieć, powinni sami ci wszystko dokładnie powiedzieć. Ja miałam to samo w 1 ciąży.. ale u mnie się dobrze nie skończyło dlatego teraz wole dmuchać i chuchac na zimne. Trzeba leżeć zwłaszcza jak masz brzuch twardy i boli i dopytuj zawsze dokładnie o wszystko bo nie wszyscy lekarze są tacy domyślni ze oprócz badania trzeba może powiedzieć co i jak...

A my na walentynki to robimy imprezę urodzinowa syna :D ja w walentynki zaczęłam rodzic ale urodził się już rano na drugi dzień :)
A dziś sama leze tyłkiem do góry bo wczoraj polatalam za dużo i drugi dzień mnie krocze napieprza... juz mniej niż wczoraj ale pierdziele leze nic nie robie

Milka ja mam klin do łóżeczka po córci, ale dla niej kupowałam dopiero po porodzie kiedy się okazało, że bardzo dużo ulewa. I spała tak do 8 miesiąca, potem ulewanie się skończyło i teraz śpi na bardzo płaskiej poduszce.

Bluelovi, ale super łóżko ma twój syn. U nas dopóki nie zmielimy lokum to raczej zostaniemy przy zwykłych łóżeczkach, bo na inne miejsca brak.

Rsz podpisuję się pod tym co napisała Kitki.
My walentynek jakoś specjalnie nie obchodzimy. Czasami mąż przyjdzie z jakimś mały kwiatkiem, a ja robię coś dobrego na obiad/kolację. Ale żadnych prezentów sobie nie kupujemy.

Co do czkawki to mój mały przynajmniej raz dziennie ma, czasami nawet kilka razy dziennie.

Ja dziś już po badaniu krwi wcinam śniadanko. Dziś w planach przede wszystkim duże cotygodniowe sprzątanie.

Rsz wszystkie chcemy dla Ciebie i malucha jak najlepiej i stąd wszystkie Ci dogadujemy, ale niestety musimy się poświęcić dla naszych maluszków. Wiem, że ja też czasem przesadzam ze sprzątaniem, czy bieganiem po sklepach, ale u mnie jest wszystko w porządku, tzn. nie skraca mi się szyjka i nie boli mnie brzuch, nie mam żadnych bolących skurczy, nie muszę brać luteiny itp.
Dziękuje za Wasze opinie co do podusi, wezmę je wszystkie pod uwagę. Maja do tej pory śpi w łóżeczku ze szczebelkami, ale wyjętymi i ma małą kołderkę, ale nie widzę, żeby jej to przeszkadzało. Wczoraj zamówiliśmy większą pościel, bo kołderka ma 100x160 ale to już do nowego łóżka.
Co do walentynek, to my zawsze staraliśmy się być tego dnia dla siebie milsi i wyskoczyć gdzieś do kina czy restauracji w okolicy walentynek, ale nie w samym tym dniu, bo wszystko zawalone.
Nigdy nie czułam, żeby Maja miała czkawkę, ale za to Antoś ma prawie codziennie :)

Rsz moj tez sie oswiadczyl w walentynki :)
Dzis mi wspominal, ze moze do kina i restauracji bysmy poszli ale ja na dzien dzisiejszy nie mam ochoty nigdzie wychodzic,zle sie czuje i najlepiej mi w domu. Moze spontanicznie cos wymyslimy ale z synkiem to nie poszalejemy, a nie mam go z kim zostawic.

Co do paczkow to wstyd sie przyznac ale od srody zjadlam 9 i juz mi starczy na kilka lat heheheh

Ania12344 moj ma czkawke jak sie najem slodkiego,wyczytalam, ze dzieciaczom smakuja slodkie wody plodowe i wiecej jej lykaja i stad ta czkawka :) Takie dziwne uczucie :)

Od wczoraj czuje piersi tzn tak jakby mi mleko naplywalo ale nie wycieka takie dziwne.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry